Galata Tower Restaurant

Yeme İçme Restoran Galata Tower Restaurant

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: Galata Kulesi Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 81 80

Faks: 0212 245 21 33

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Önce restaurantın bulunduğu kuleyi tanıyalım. Dünya tarihinde Galata Kulesi restaurant olarak hizmet veren en eski kuledir. 528’de Bizans İmparatoru Justinianus tarafından limanları kontrol etmek amacıyla yaptırılmıştır. 13.yy.da Cenevizliler’in, 1453’de Fatih Sultan Mehmet`in İstanbul`u fethi ile Türkler’in olmuştur. Kule, zindan, gemi ambarı, yangın gözetleme kulesi gibi amaçlarla kullanılmıştır. 17.yy.da Hezarfen Ahmet Çelebi kendi yaptığı kanatları kullanarak kuleden Üsküdar’a kadar iki kilometre uçarak dünyanın ilk uçan insanı ünvanını almıştır.

Kule zeminden 68 metre, denizden 140 metre yükseklikte olup, ilk 7 katın duvar kalınlığı 3.75 m. çapı 8 m.’dir. Galata Kulesi 1968’de duvarları aynen korunarak büyük bir tadilattan geçirilmiştir. Daha sonraları da çeşitli zamanlarda onarım ve bakımlar yapılmıştır.

Şimdi 9 katlı kulenin 7 katına kadar asansör, son 2 katı için merdiven kullanılıyor. Dokuzuncu katın balkonundan tartışmasız dünyanın en güzel manzarasını seyrediyorsunuz. Beyoğlu, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Haliç, eski İstanbul ve onun muhteşem camileri; güneş batarken Eyüp Camii üzerinde oluşan olağanüstü renkler, kızılın maviden laciverte dönüşü...

Galata Kulesi 09.00 – 19.00 arası gezi için açık. 9. kat gündüzleri kafeterya ve lokanta olarak hizmet veriyor. Restaurantta her gün 20.00’den 24.30’a kadar servis var. Servisin başlamasını izleyen saatlerde kuleyi ağırlıklı olarak yabancı turistlerin ziyaret ettiği gözönüne alınarak Türk kültürünü yansıtan Otantik Türk Show sahne alıyor. Yemekler yenip içkiler yudumlanırken bu showla birlikte eğlence doruğa ulaşıyor. Bu oldukça ilginç programda eski Osmanlı konaklarındaki Harem eğlenceleri, oryantal dansını en güzel sergileyen dansözler, Anadolu`nun her yöresinden zengin halk oyunları, dünyanın her dilinden şarkı söyleyebilen muhteşem şarkıcı, çeşitli show gösterileri, İstanbul`un çatısında dans etme olanakları yer alıyor.

İstanbul`un büyüleyici gece manzarasını seyrederken kulenin geleneksel titizliği ile hazırlanmış leziz yemekleri daha da güzelleşiyor. Türk ve dünya mutfağından seçkin örneklerin bulunduğu menü aradığınız her tür içkinin yer aldığı zengin seçeneklerle bütünleşmiş.

Kredi kartının geçerli olduğu restaurantta unutamayacağınız bir gece yaşamak istiyorsanız rezervasyon yaptırmalısınız.
Adres: Galata Kulesi, Beyoğlu
Tel: 0212 293 81 80
Faks: 0212 245 21 33

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT