Karakol Restaurant

Yeme İçme Restoran Karakol Restaurant

Mutfak Türü: Kebap-Et

Adres: Topkapı Sarayı Karakol Binası Aya İrini Yanı Sultanahmet Beyazıt İstanbul

Telefon: 0212 514 94 94

Web: http://www.karakolrestaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Feriye Lokantası, bu sefer başka bir saraya; Topkapı`ya çıkartma yaptı! Konsept tamamen farklı ama hizmet, servis ve sunum tipik Feriye.

Mekânda, Feriye’de de olduğu gibi sadece Türk şarapları servis ediliyor, menü Osmanlı-Türk mutfağı sentezi. Saray’ın avlusuna yerleşmiş fine-dining bir restoran Karakol ama saray bahçesinde mazisi olan bir binada olduğunuzu, -restorasyon sağolsun- farketmek pek mümkün değil. Restorasyon öncesini hatırlayanlar ne demek istediğimizi anlayacaktır. Eski dokusunu, geçmişini fazlasıyla silmiş yenileme çalışmaları. Geniş camların iç mekâna dahil ettiği tarihi doku manzarası bunu bir parça telafi ediyor. Duvarlarda Topkapı konulu resimler, bayramda sarayı ve sarayın aşçısını gösteren illüstrasyonlar ve mekânın restorasyon öncesi zamanlarda çekilmiş fotoğrafları var. Tuvaletlerin olduğu odadaki paravanda da makro çekilmiş fotoğraflarla Topkapı’da bulunan kalıntılara yer verilmiş. Ne yalan söyleyelim bu konuda çok da tatmin olamadık.

Mekânın diğer özelliklerine gelecek olursak, girişte içinde barın olduğu geniş bir avlu var. Avlu mutfak, tuvaletler, ana salon ve üç odaya açılıyor. Ayasofya, Aya İrini ve Topkapı odalarının 14 kişilik kapasitesi var, isterseniz bu sayıya bir grup yemeği ile ulaşıp, kendinize saray bahçesine bakan bir oda kapatabilirsiniz. Bu gibi rezervasyonlar söz konusu olmadığında odalarda iki ve dört kişilik masalar hazır bulunuyor. Yani illa 14 kişi olmak şart değil. Odaların birbirinden çok da bir farkı yok aslında, duvarlardaki renk ve resimler biraz değişiyor sadece. Ana salonun ise kapasitesi 80 kişi. Bu salon yemekli iş toplantıları, protokol yemekleri ve aile davetleri için çok uygun.

Dış bahçesi şu aylarda hizmet vermiyor ama olduğunu belirtmekte fayda var. Dışarıda yemesi ve servisi hızlı kafe tarzı bir menü olacak. Gün içerisinde gelip kitabınızı okuyabileceğiniz, tarihi gezilerde mola verdiğinizde uğrayıp karnınızı doyurabileceğiniz vakit geçirmekten zevk alacağınız bir yer olacağını düşünüyoruz. Ayrıca 300-400 kişilik yemek organizasyonları düşünenler için de oldukça davetkâr. Fiyatlar ortalamanın üzerinde ama yemekler tatları, sunumuyla verdiğiniz paraya kesinlikle değecek lezzet ve kalitede. Set menü 80 TL. Mutfakta tamamen doğal ürünlerin kullanılmasına özen gösteriliyor. Böylelikle bir mekân daha sürdürülebilir yaşama destek oluyor, müşterisini organik ürünlerle koruyor. Restorasyona biraz kafayı taksak da mekâna konum itibariyle bayılıyoruz, İstanbul’da bir eksik daha giderildiği için seviniyoruz.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT