Kumkapi Kirmizi Karides Balik Restaurant

Yeme İçme Restoran Kumkapi Kirmizi Karides Balik Restaurant

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri

Adres: Çapariz Sok. No:29 Kumkapı - İstanbul Kumkapı İstanbul

Telefon: 0212 638 88 68

Faks: 0212 638 88 58

Web: http://www.kumkapikirmizikarides.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Dünyada bir örneği olmayan 150 yıllık geçmişe sahip olanİstanbul’un Eminönü ilçesine bağlı Kumkapı semti,Bizans döneminde bir balıkçı köyü olarak kurulmuştur. Osmanlı döneminde de yemeye, içmeye ve eğlenmeye düşkün vatandaşların yaşadıkları bir bölge olma özelliğini sürdüren semtte, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar ulaşmış kilise gibi tarihi yapılar görebilmek mümkündür.

Bugün de Kumkapı denince akla ilk gelen şey yine “yeme-içme” ve “eğlence”dir. İstanbul’un en önemli turistik bölgelerinden olan semt, şehirde yaşayan Türk, Ermeni ve Musevi vatandaşların ortak bir kültürü olan “meyhane”lerin toplandığı en önemli merkezdir. Semtteki Arnavut kaldırımıyla döşenmiş sokaklara taşan masalar, akşamın ilk saatlerinden itibaren yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından doldurulmaya başlar.

Meyhanelerin mönüsünde,geleneksel Osmanlı mezeleri yer almaktadır. Mezelerden sonra ana yemek olarak mevsimine göre değişen taze balık çeşitleri sunulur. Yemeğe ise yine geleneksel bir Türk içkisi olan “rakı” eşlik eder. Meyhanelerde dileyenler için şarap gibi diğer alkollü içecekler de bulunmaktadır.

Her masada farklı dilden bir sohbete tanık olabileceğiniz Kumkapı’da yemek sırasında keman, darbuka ve klarnetten oluşan gezici müzisyenler eşliğinde geleneksel Türk müziklerini dinleme (fasıl) ve bazı meyhanelerde ise oryantal dans şovu izleyebilme olanağına da sahip olabilirisiniz. İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin gitmek için tercih ettikleri yerlerin başında gelen ve akşam olunca tamamen bir şenlik alanına dönüşen Kumkapı’daki bu eğlence sabah 05.00’e kadar devam etmektedir.

Kumkapi Kirmizi Karides Balik Restaurant’ ı tarihi kumkapı balık restaurantları çarşısında olup iki katlı ve Giriş katımız 120 kişi kapasiteli , üst katımız 130 kişi kapesiteli bahçe ve teras seçenekleri ile toplam 250 kişi kapasiteli olan mekanımız ile kumkapının en geniş ve ferah restaurantlarından biriyiz, Özenle seçilmiş malzemelerimiz ile , geleneksel kumkapı konukseverliği ve canlı müzik seçenekleri ile hizmetinizde olan Kirmizi Karides Balik Restaurant’ı mız neşeli bir ortam ve doyumsuz damak zevkleri ile siz değerli muşterilerimiz ve misafirlerimizi aramızda gormekten mutluluk duyacaktır. İşletmemiz, toplantı , doğum günü, şirket yemekleri organizasyonlarına hizmet vermektedir.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT