Leblon

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: General Yazgan Sok. Tünel Geçidi İş Hanı 3/A Asmalımescit Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 86 36

Web: http://www.11leblon.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
“Marché” kültürünü restoranda yaşatan mekan: Leblon
Leblon`un sevimli ve leziz köşesi Gurme Bar’da birbirinden çeşitli dünya peynirlerini, soğuk et seçeneklerini ve şarapları tadabilirsiniz.
Sıcacık atmosferi, kusursuz hizmet anlayışı ve yaratıcı mönüsüyle kısa zamanda Asmalımescit’in en çok tercih edilen mekanlarından biri haline gelen Leblon, Avrupa’daki “Marche” kültürüne farklı bir yorum getirerek sokak lezzetlerini restoranın içine taşıdı ve Gurme Bar’ını hayata geçirdi. İkinci derecede tarihi eser olan eski bir Beyoğlu binasında bulunan, rahat ve samimi bir lezzet durağı Leblon, Gurme Bar’ı ile keyifli anlara lezzet katıyor.

Güzel bir bahar akşamüstünü hayal edin…Güneş yeni batıyor ve siz Güney Fransa’da sokaklarda geziyorsunuz. Şenlik gibi bir pazar yeri; canınız o an güzel bir kadeh şarap istiyor, yanında da yöresel bir peynir tatmak. Biraz da crostiniler ile bir şeyler atıştırsanız, taze üzüm ve incecik dilimlenmiş değişik şarküteri çeşitleri bu güzelliklere eşlik etse…

Leblon`un en çok ilgi çeken ve lezzetli anlara keyif katan köşesi Gurme Bar, Avrupa’daki Marché kültürüne farklı bir yorum getirerek sokak lezzetlerini restoranın içine taşıdı.

Leblon`un Gurme Bar‘ında soğuk et alternatiflerini, değişik dünya peynirlerini, şefin hazırladığı haftalık olarak değişen birbirinden leziz ekmek üstü topping`leri ve Datça`dan gelen özel zeytinyağı ile lezzetlenen bruschetta`ları tadabilirsiniz. Gurme tabağını sizler için gözünüzün önünde hazırlayan şefle sohbet edip ürünler hakkında bilgi de alabilirsiniz.

Gurme Bar’da geniş bir et ve peynir ürünleri yelpazesi bulmak mümkün. Az miktarlarda yurt dışından gelen yöresel lezzetli peynir ve et çeşitleri de Gurme Bar’da dönemsel olarak servis ediliyor. Sürekli olarak servis edilen peynir çeşitleri arasında Maasdam , Gouda, Edam , Füme , Mimolette, Rokfor, Emmentel, Camambert, Brie, Cheddar, Keçi peyniri, Dil peyniri , İsli peynir, Örgü peyniri , Otlu peynir , Eski kaşar ve Mozzarella yer alıyor. Soğuk et seçeneklerinde ise biberli dana füme, füme hindi , Tavuk jambon, Dana mortadella,Dana Parizer, Dana krakova,Hindi salam, Füme piliç , Dana füme dil , Dana but jambon , İtalyan salamı, Bresoala ve Biberli roastbeef bulunuyor. Gurme Bar’da ayrıca her ay değişik sürprizler oluyor: Geçtiğimiz ay Brezilyanın en özel lezzetlerinde biri olan Palmiye kalbi ve Quecho peynirini servis eden Leblon, önümüzdeki aylarda Portekiz`in özel üreticilerinden temin edilen özel domuz etlerini, Rusya`dan değişik meze çeşitlerini de misafirlerin beğenisine sunacak.

Gurme Bar`da istediğiniz peynir ve şarküteri ürünlerinden istediğiniz gramajlarda hazırlatıp sadece sipariş verdiğiniz gramajlar kadar ücret ödüyorsunuz. Böylece 25 gram Edam peyniri yemek için 25 gram eski kaşar yemek zorunda kalmıyorsunuz. Etler için de aynı şey geçerli. Bunlara ek olarak ürünlerin yanındaki tüm sunumlar da Leblonun ikramı: Bruschettalar, Crostiniler, şefin haftalık değiştirdiği farklı lezzetli toppingler, taze üzüm salkımları, meyve kuruları, zeytin çeşitleri hep ağzınızı tatlandırmak , şarabınızı keyifle yudumlarken yüzünüzü güldürmek için...

Şaraplara gelince, mönüde bulunan tüm yerli şarapları kadeh olarak sipariş edebiliyorsunuz. Leblon`da Doluca`nın geniş yelpazeli lezzetli şaraplarını bulabileceğiniz gibi, Fransız, İtalyan ve Şili şarapları da servis ediliyor.
Tuğla örülü duvarları, tavandan sarkan çıplak ampullerı, beyaz, sarı ve açık yeşil renklerinde detayları, ahşap ağırlıklı sade dekorasyonu ve Brazilian, Latin Lounge müzikleri ile Leblon, peynir eşliğinde şarabınızı yudumlarken size sıcacık bir ambiyans sunuyor.

Leblon, Pazartesi’den Perşembe’ye kadar 10.00-00.00 arası; Cuma ve Cumartesi günleri 10.00-04.00 arası açık.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT