Mel`s` Restaurant - Bar

Yeme İçme Restoran Mel`s` Restaurant - Bar

Mutfak Türü: Bar, Uluslararası Mutfak

Adres: Cevdetpaşa Cad. Vezirköşkü Sok. No:2 Bebek Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 257 70 40

Faks: 0212 257 70 41

Web: http://www.melsdream.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Bebek BP ‘nin üzerinde yer alan mekanda 1965`ten itibaren önce Süreyya ardından da S Restaurant hizmet verdi. Her iki isim de İstanbul yiyecek içecek dünyasında ilkler yaratan ve gönüllerde taht kuran kuruluşlar oldu. Mel`S`in S`si de zaten bu iki restoranın baş harflerinden geliyor. Mel’ ise, mekan sahibinin kızının isminin ilk üç harfi.

Dekorasyon mimar Barbara Pensoy’ a ait. mel`S`deki kristal ve ahşap avizeler Paris`teki antikacılardan toplanmış. Şöminenin üzerindeki aynalar ressam İsmet Doğan tarafından özel olarak tasarlanmış. Şömineli bölümdeki dolabın üzerindeki kristal karaflar İstanbul`daki eskicilerden alınmış.

Mekanın restoranı üç bölüme ayrılıyor: Pencere önünde yer alan siyah-beyazlı koltuklu bölüm, Pensoy`un çizdiği mor ve bordo renklerdeki kadife koltuklu bölüm, birkaç basamakla çıkılan ve upuzun bir masanın yer aldığı Private Dining Room.

Mekanda barın yanı sıra bir de şöminenin yer aldığı oturma grubu var.
Mekanın mönüsü çift Michelin yıldızlı şef Herve Pronzato tarafından hazırlandı. Mönüde domuz pirzolası (elma püresi ve bok choy ile), ıstakoz köpüğü ile lezzetlendirilmiş tempura jumbo karides, yanında zeytinyağlı patates püresi ve enginar, deniz tarağı salatası ve marine edilmiş kuşkonmaz (trüf mantar sosu eşliğinde), ılık ıstakoz salatası (havyar ve narenciye sos eşliğinde), altın yaprakları ile süslenmiş bitter çikolatalı palet gibi yemekler var.

mel`S`te yemek sırasında eski Fransızca ve İngilizce parçalar çalarken saat ilerledikçe müzik hızlanıyor ve dans başlıyor. Haftanın yedi günü saat 19.30-04.00 saatleri arasında açık.
Kapasite bilgileri: Oturma düzeninde 160 – kokteyl düzeninde 450


Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT