Nihat Usta Restaurant

Yeme İçme Restoran Nihat Usta Restaurant

Mutfak Türü: Türk Mutfağı, Restaurant

Adres: Acıbadem Cad. Raufpaşa Sok. No:29 Çamlıca Konakları Acıbadem Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 339 00 61

Web: http://www.nihatusta.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

1974 yılında Akçaabat’ta Nihat aydın tarafından kurulan Nihat Usta Köfte Salonu yalnız Akçaabat’ın değil, Trabzon’un, hatta Tüm Türkiye’nin lezzet kültürünün temsilcisi olmuştur. Günden güne gerek üretim alanında gösterdiği titizlik, gerekse servis anlayışındaki performansı ve her iki alanda son teknolojiyi faydalı kullanabilmesiyle şimdiki durumuna ulaşmıştır.

Dünyaca ünlü Akçaabat Köftesinin bir bakıma temsilcisi ve merkezi konumuna gelen Nihat Usta Köfte Salonu, kalitesi ve konaklarına verdiği değer ile son on yılın başarılı lokantası ödülüne ve ünvanına sahip olmuştur.

Tüm bu başarıları sonucunda bütün yurtta basına sürekli konu olan, sanatçılardan siyasetçilere, gündemdeki birçok kişinin Karadeniz’i her ziyaretinde uğrak noktası haline gelen birinci sınıf bir mekan olma özelliği taşımaktadır.

Meşhur Akçaabat Köftesi

Akçaabat köftesinde hayvanın ön kol eti, kaburga eti, işkembe yağı ve böbrek yağı kullanılır. Akçaabat köftesinin en önemli özelliklerinden biri odun kömürüyle çalışan ocaklarda pişirilmesidir. Ocak belirli sıcaklığa ulaştıktan sonra ızgarası tel fırça ile silinir. Ardından böbrek yağı ile temizlenir. Ve sıra halinde köfteler ızgaraya dizilir.

Kaygana

Karadeniz yöresine ait yumurtalı bir yiyecektir. Batı mutfağındaki krepi andırır. Günümüzdeki tarifi daha çok hamsi ve kavrulmuş sebze gibi tuzlu malzemeler içerir. Aslen Osmanlı mutfağından gelen bir yemektir. Osmanlı`da görüldüğü hali ile hem bahsedilen tuzlu malzemelerle, hem de bal, şurup, komposto gibi tatlı malzemelerle servis edilebilir.

Turşu Kavurma

Karadeniz`de oldukça meşhur olan, bazı Doğu illerinde de yapılan yemektir. Genelde fasulye turşusuyla yapılır.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT