Pierre Antakya Cuisine

Yeme İçme Restoran Pierre Antakya Cuisine

Mutfak Türü: Orta Doğu

Adres: Birinci Sok. No:50 Arnavutköy İstanbul

Telefon: 0532 706 55 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Arnavutköy'de artık balığa yeni bir alternatif var, Pierre Antakya Cuisine. Boğazın kıyısında, tarihi ahşap binadaki Villa Denise isimli butik otelin altında yer alan ve şık dekoruyla keyifli bir ortam sunan bir Antakya restoranı Pierre. Yeni Hizmete açılan bu mekanın sahibi Antakyalı bir yemek tutkunu ve müzisyen Garip Mansuroğlu ve içmimar ortağı Uğur Gürbüzoğlu. Antakya misafirperverliğinden ve lezzetlerinden esinlenerek İstanbul'daki yemek tutkunlarına Antakya'nın tadına doyulmaz lezzetlerini sunuyorlar.

Medeniyetler beşiği olarak bilinen Antakya'nın en önemli klisesi St. Pierre'den adını alan restaurantta etlerin tamamı ve diğer malzemelerin bir çoğu Antakya'dan getiriliyor ve tüm yemekler aslına uygun bir şekilde bir Antakyalı aşçı Çiğdem Özkaya ve Garip Mansuroğlu tarafından hazırlanıyor. Yapılan herşey kendi özgün tadında ve usulünde olduğundan kendinizi Antakya'da bir evde misafir olarak hissedebilirsiniz.

Öcce ile başlayıp, Sıcak servis edilen tereyeğlı çam fıstıklı humus, közlenmiş patlıcanın en güzel hali abuganuş, acı severler için bezirgani ve buna benzer zengin bir meze gurubundan hangisinden başlayacağınızı bilemeyip tüm mezeleri sipariş etmek isteyebilirsiniz. Bu durumda ortakların tavsiyelerine kulak verip Bozcaada bağlarının şarapları ile meze keyfinizi tamamlayabilirsiniz. Ana yemeklerden tepside et, kağıtta et gibi etin en yalın hali ile yemeğinize devam edebilirsiniz. Tabi meşhur Künefeyi ve ismi gibi kendi de hoş geleneksel bici bici tatlısı da menü de bulabileceğiniz farklı tatlardandır.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT