Rouge [about wine]

Yeme İçme Restoran Rouge [about wine]

Mutfak Türü: Şarapevi, Uluslararası Mutfak, Restaurant

Adres: Lamartin Cad. No:11/2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 237 01 90

Web: http://www.rougeaboutwine.com

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Beyoğlu Taksim’in en güzel ve keyifli şarapevlerinden Rouge, açıldığı günden bu yana ilgi odağı… Bunda insanı rahat ettiren, fazla lükse kaçmayan ama basit de olmayan dekorasyonunun etkisi olduğu kadar insanı yormadan yayılan müziğin de etkisi büyük olsa gerek. Ve tabii uygun fiyatların da…

Lamartin Caddesi’nin girişinde, hemen sağda bulunan mekan bir şarap evi, kafe, bar, mahzen gibi tanımlarla kendini sınırlamadan bir şarap merkezi olarak düşünülmüş. Adını da, şarabın kırmızı renginden alan Rouge, ‘about wine’ sloganıyla da şarap konusunda iddiasını gösteriyor. Kırmızı ağırlıklı bir iç mekan rengine sahip Rouge’a girdiğinizde sağda masalar, ardından uzunca bir bar ve arkada ise binalar arasına gizlenmiş terası göreceksiniz. Mekanın sokağa atılmış masaları da yaz günlerinde keyif yapmak için birebir. Rouge’da nasıl bir atmosfer var? Son derece rahat edebileceğiniz, keyifle şarabınızı yudumlayabileceğiniz, sohbet edebileceğiniz hatta kitap okurken bir şeyler içebileceğiniz bir ortam sunuyor.

Rouge‘da 150 Türk ve dünya şarabı servis ediliyor, bunların 50 adedi de kadehle sunuluyor. Kadeh şarap ölçüleride Türkiye için rekor: “Amerikan size” denilen 14 santilitrelik ölçülerde. Cam yok; kadehlerin hepsi kristal ve müşteri farklı kadehler içinden beğendiğini tercih edebiliyor. Peynir ve şarküteriye ayrı bir önem veren Rouge‘da, bir düzineye yakın seçme peynir var. İsli sucuktan krakova salamına, proşuttodan serano janbonuna bir dolu şarküteri ürünü de cabası. Yemekler ise tapas türü ara sıcaklar ile etler ağırlıklı. Yenilikçi bir uygulama da etlerin “yarım porsiyon” olarak da sunulması.Antrikot ise tabiki bölünmüyor.

Ve Türkiye’in ilk şarap restoranı Rouge‘un, yine Türkiye’nin en zengin şarap mağazası olan 220 metrekarelik kav bölümüde Türkiye’nin ve dünyanın en seçme şaraplarını doğru saklama koşullarında ve zarif sunumlarla şarapseverlerle buluşuyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

istanbul sınırları içerisinde gidip görülebilinecek, enfes şarapların tadına bakarken inceden gelen ezgilerle sokak lambalarını bulanıklaştığını hissetmek, içini sımsıcak duygularla kaplamayı bilen eşsiz mekan.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT