Selim Amcanın Sofra Salonu

Yeme İçme Restoran Selim Amcanın Sofra Salonu

Mutfak Türü: Kebap-Et

Adres: Şemsettin Günaltay Caddesi No: 276/2 Erenköy Erenköy İstanbul

Telefon: 0216 360 62 30

Web: http://www.kaburgaciselimamca.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Çıkış yeri Irak`ın Musul bölgesi olan Kaburga Dolması, yıllarca özellikle Diyarbakır`da geleneksel düğün yemekleri arasında baş köşeyi tuttu. Hazırlanışı ve pişirilişi büyük emek gerektirdiğinden kaybolmaya yüz tutan bu yöresel yemek, Selim Amca’nın Diyarbakır’da ilk restaurantını açmasıyla sofraları süsler oldu. Yöre insanları ve kentin mülki amirleri Diyarbakır`ı ziyaret eden misafirlerini Selim Amca`nın kaburga dolmasıyla ağırladılar. Kaburga Dolması, yıllarca, Diyarbakır`ı özel kılan ikramlardan biri oldu. Zamanla gelişen Selim Amca`nın Sofra Salonu, kıtaları birleştiren kent İstanbul`da, Bahçelievler ve Erenköy`deki restoranlarında ünü kıtaları aşan Kaburga Dolmasını konuklarına sunuyor.

Bizim kaderine terk ettiğimiz Kaburga Dolması ile tanışan Amerikalılar ise bu yemeğe sahip çıktılar ve Selim Amca`nın Sofra Salonu`nun New York ve Washington şubelerini açması için restoranın sahibi ve bu özel yemeğin sırrına sahip ahçısı Selim Nazlıcan`a teklif getirdiler. Sonuçta ABD’de şube açılmadı ama Kaburga Dolması yıllardır Türkiye`nin ihraç ürünleri arasında ve uçak kargoyla İtalya, ABD, Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki müşterilere ulaştırılıyor.

Selim Amca işini severek sahiplenen insanlardan. Yıllardır Selim Amca`nın mutfağında kendi ve oğullarından başka kimse çalışmıyor. Başarının ve lezzetin sırrı da burada. Müşterilere gösterilen geleneksel doğu konukseverliği ve temizlik konusundaki olağanüstü titizlik Selim Amca`yı kıtalar arası üne kavuşturan diğer faktörler. Selim Amca`nın müşterileri arasında pekçok ünlü politikacı, sanatçı ve devlet adamı var. Yerli ve yabancı medya da Selim Amca’nın Sofra Salonu’na büyük ilgi gösteriyor ve haberlere konu ediyorlar.

Kaburga Dolması kuzu veya erkek oğlak etinden yapılıyor. Ön kol veya yan boşluktan alınan et, haşlanmış iç pilavla doldurulup dikiliyor. Üç saat kadar buharda pişirildikten sonra yarım saat kadar da fırına veriliyor. Kaburganın pişirilmesinde süre çok önemli ve ancak işin ustasının ayarlayabileceği bir incelikte. Süreyi tutturamayınca kaburga dolması patlıyor ve bütün emek boşa gidiyor. Pirincin ayarı da önemli; az olursa iç pilav lapa oluyor, çok olursa dolma patlıyor. Kıvamın sırrı da yemeğin kokusunda. "Yağ ya da su kokusu olduğu sürece yemek pişmemiş demektir. İyi pişen kaburgadan ilik kokusu gelir" diyor Selim Amca. Her şey burada da bitmiyor. Dolmanın hazırlanması kadar, masada servis edilmesi de incelikli. Kaburga dolmasının dikişleri masada, acıkmış müşterilerin sabırsız bakışları arasında, yavaş yavaş açılıyor.

Ayaküstü atıştırma kültürünün hakim olduğu günümüzde, iki günde hazırlanıp 4-5 saatte pişirilen ve tüm dünyaya yayılan bir lezzeti denemek isterseniz Selim Amca`nın Sofra Salonu`na bir uğrayın. Ezogelin çorbası, nar ekşili bostana salatası, güveç, haşlanmış içli köfte, bumbar dolması, kaburga dolması, tarçınlı irmik helvası menüyü oluşturuyor.

Hafta tatili bulunmayan, her gün 12.00-22.00 saatleri arasında hizmet veren Selim Amca’nın Sofra Salonu’nda özel davetlerde bir gün önceden kuzu dolması ve hindi dolması siparişi de alınıyor. İstanbul`un her yerine ücretsiz paket servisiyle hizmet veren restaurantlarda kredi kartları ve yemek çekleri geçerli. Rezervasyon yararlı olacaktır.

Adres: İzzettin Çalışlar Caddesi No: 22/B Bahçelievler
Tel: 0212 557 80 10-557 80 30

Adres: Şemsettin Günaltay Caddesi No: 276/1 Erenköy
Tel: 0216 360 62 30-360 61 59

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Tüm kredi kartları geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT