Süreyya Restaurant

Yeme İçme Restoran Süreyya Restaurant

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: İstinye Caddesi No:26/1 İstinye Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 277 58 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Bazı restaurantlar vardır ki yıllara meydan okumuş, zaman içinde bir gelenek, bir ekol haline gelmeyi başarmış ve bu güveni, bu hizmet anlayışını hiçbir zaman bozmamışlardır. Süreyya da bunlardan biri.

Süreyya’nın öyküsü Beyaz Rus Serj Homyakof’un Rus İhtilali sonrası 1920’li yıllarda Türkiye’ye sığınması ile başlar. Serj, Atatürk döneminin efsanevi lokantası Karpiç’e komi olarak girer. Kendisi gibi Rus olan Karpiç’in yerinde Atatürk dahil dönemin önemli kişilerine ustaca servis yapan Serj’e Atatürk “Süreyya” adını verir. 1943’e kadar Karpiç’te çalışan Süreyya, aynı yıl Yenişehir’de kendi lokantasını açar. Adını verdiği bu lokantayı 1965’te Bebek’teki yeni yerine taşır ve kendine özgü damak tadını İstanbul’da sunmaya devam eder.

Süreyya’nın 1984’te ölümünden sonra eşi Asiye Hanım, 1955’te Ankara Süreyya’da çalışmaya başlayan Doğan Uzun ve arkadaşları Süreyya Lokantası’nı yaşatmaya çalışıyorlar. Ancak, tüm uğraşlara rağmen, İstanbul’un yıllara imza atmış olan bu seçkin sofrası bir süre yok oluyor. Ustasından öğrendikleriyle Süreyya ekolünü sürdürmeye kararlı olan Doğan Uzun tarafından Süreyya 1987 yılında İstinye’de bugünkü yerinde yeniden yaşama kavuşuyor ve seçkin konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

30 kişilik cafe-bar, 60 kişilik restaurant, 30 kişilik teras bölümlerinden oluşan Süreyya yenilenen modern dekorasyonu ve kaliteli servis anlayışıyla sabah kahvaltıları, öğle ve akşam yemekleri, iş toplantıları, sıcak dost sohbetleri için gün boyunca keyifli anlar yaşanacak bir mekan.

Her gün 10.00-24.00 arası hizmet veren Süreyya’da, eşsiz Boğaz manzarası ve birbirinden lezzetli zengin seçenekler eşliğinde unutulmaz bir açık büfe kahvaltı keyfi sizleri bekliyor. Pazar günleri 10.30 – 14.30 arası mavinin ve yeşilin binbir tonu eşliğinde İstinye Koyu`na hakim terasta yiyebileceğiniz, Süreyya’nın usta mutfak şefleri tarafından özenle hazırlanan kahvaltı büfesinde; peynir ve şarküteri çeşitlerinden ey yapımı reçellere, bal - kaymaktan, ev yapımı börek, poğaça ve ekmeklere, patlıcan salatası, Rus salatası, zeytinyağlı pazı dolması gibi Süreyya spesiyallerinden, birbirinden lezzetli daha birçok seçenek ve tatlı çeşitlerine uzanan 60 çeşit yiyecek bulunuyor.

Özellikle iş toplantıları ve aile yemekleri için tercih edilen mekanlar arasında yer alan Süreyya Restaurant, Türk, Rus ve dünya mutfağının harmanlanıp zenginleştirdiği menü seçenekleriyle de her damak tadına hitap ediyor. Bortch (Borç) çorbası, blini havyar, kuşkonmazlı somon ruloları, karides pane, pirocky, kaşarlı ve baharatlı mantar ızgara, chateaubriand, böf stroganoff, kuzu karski, kievski, ızgara levrek buğulama, Çin usulü bademli tavuk, linguine, tricolore gibi tadların yanısıra, taze otlarla hazırlanan birbirinden lezzetli salata ve sandviç çeşitleri, zeytinyağlı enginar, taze fasulye, pazı ve biber dolması gibi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri, gerçek İtalyan makarnasından yapılan makarna çeşitleri, karamalize soğan halkaları eşliğinde ballı portakal soslu piliç ızgara, taze meyvelerle hazırlanan tatlılar da Süreyya`nın menüsünde mevcut. Ankara usulü özel turşu, Süreyya’ya özgü buzlu sarı votka, espressolu cheese cake, kestaneli krep, damla sakızlı ve fıstıklı muhallebi, gelin telli çikolata soslu parfe ve çikolatalı sufle ise Süreyya’nın vazgeçilmez tatları.

Amacınız yemek değil de dinlendirici bir ortamda birşeyler içmekse Süreyya’nın güzel dekore edilmiş barında 18.00-20.00 arasındaki “Happy Hours” süresince tüm içkilerde % 15 indirim imkanı ve geçmişten günümüze güzel müzikler sizleri bekliyor. Diners dışında bütün kredi kartlarının geçerli olduğu yılların ekolü Süreyya yıllar da geçse hiç eskimeyecek.

Adres: İstinye Caddesi No: 26/1 İstinye
Tel: 0212 277 58 86

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT