Varoulko

Mutfak Türü: Akdeniz Mutfağı

Adres: Reina içi. Muallim Naci Cad. Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
ATİNA’NIN MICHELIN YILDIZLI ŞEFİ LEFTERİS’İN DÜNYACA ÜNLÜ RESTORANI VAROULKO TÜRKİYE’DE...
Michelin yıldızlı Yunan şef Lefteris Lazarou’nun özel lezzetleri 2008 yazında İstanbullularla buluşuyor. Deniz ürünleri hazırlamakta öncü ve deniz mahsülleri konusunda tüm dünyada “sihirbaz” olarak tanınan şef Lefteris, Reina’da açılan Varoulko tanıtım restoranında ustalığını sergilemeye başladı. Atina’da Acropolis manzarasına karşı konumlanan Varoulko, ikinci şubesini İstanbul’un seçkin mekânlarından Topaz Restaurant’ın sahibi Kaya Demirer ve Yunanistan’ın ünlü iş adamlarından, Olimpiakos takımının başkan yardımcısının oğlu Alexandros Louvaris (Tike’yi Atina’ya götüren girşimci) ortaklığında Reina’da açtı.

İstanbul’a bir Michelin yıldızı geldi!..
Tekne, asma ve zeytin ağacı denilince Ege Kültürü ve Yunanistan aklımıza gelir. Yüzyıllardır kültürlere beşiklik eden Ege mutfağının Yunanistan’dan gelen özel lezzetleri bu yaz Reina’da Varoulko ile hayat buluyor. Türkiye’ye şube açan ilk Michelin yıldızlı Ege restoranı olan Varoulko Yunanistan’ın en özel lezzetlerini Türk lezzetseverlere sunuyor. 2008 yazının vazgeçilmez mekânlarından olacağına kesin gözüyle bakılan Varoulko’nun Atina’da bulunan ilk şubesi dünyaca tanınmış gurmelerin popüler rehberinde 17 yıldır yer alıyor. Amerika’da ve Avrupa’da kazndığı pekçok ödülün yanısıra Batı Avrupa’nın en prestijli mutfak ödülü olan Michelin yıldızına da sahip olan Varoulko şefi Lefteris, Atina’daki deniz ürünleri mutfağının şeklini belirliyor.

Unutulmuş Ege lezzetleri Varoulko’da...
El sanatını yaratıcı bir ziyafete dönüştürerek, hayal gücüyle dolu harika tatlar yaratan Lefteris, misafirlerine benzersiz lezzet seçenekleri sunuyor. Menüsünü ızgarada pişen klasik Yunan balığıyla sınırlamadan denizin meyvelerini harikulade ve yaratıcı şekillerde hazırlayan Lefteris, yepyeni bir pişirme tarzıyla lezzet dünyasına çığır açan bir kapı açıyor. Lefteris ayrıca, Yunan topraklarının mütevazi ürününü kullanmayı tekrar keşfederek unutulmuş geleneksel tarifleri yeniden canlandırıyor.

Homeros’un dizelerinden sofradaki son noktaya zeytinyağı...
Ünlü Yunan destan yazarı ve şair Homeros zeytinyağına, Yunan topraklarının altını adını vermiştir. Lefteris bu nedenledir ki her yemeğinde son rötuşları en iyi kalite zeytinyağı ile tamamlıyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT