Turna Yemişli Balkabağı Tatlısı

Turna Yemişli Balkabağı Tatlısı

Yeme İçme Yemek Tarifleri Baklagiller Turna Yemişli Balkabağı Tatlısı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 500 gram balkabağı
75 gram tam buğday unu
100 gram pikan ceviz
100 gr turnayemişi
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı bal
50 gram tereyağı
50 gr çiğ krema

1 Yorum:

istanbul.net.tr Aralık 7, 2016

Hazırlanışı

Balkabaklarını küp küp doğrayın. Turna yemişi ile birlikte 10 dakika haşlayın ve süzün. İçine bal ve esmeri şeker koyup harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı, doğranmış pikan cevizi, tam buğday ununu ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştırın.

Balkabaklı harcı yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine de ıslak kum kıvamındaki harcı eşit bir biçimde pay edin. 180 derecede 20 dakika pişirdikten sonra ılıtıp servis edin. Servis yaparken arzu ederseniz çiğ krema ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

güzel tarif tavsiye ederim
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT