Çerkez Tavuğu

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 1 adet 1,250 gr`lık piliç
1 adet buke garni
tuz
taze çekilmiş karabiber
3 dilim (1 cm kalınlığında kesilmiş)kabuksuz beyaz ekmek
150 ml (3/5 su bardağı) süt
260 gr (4 su bardağı) dövülmüş ceviziçi
kırmızı biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Hazırlık: Tavuğu yıkayıp temizleyin ve buke garni, tuz, karabiber ile birlikte suya atıp, pişinceye kadar haşlayın.
Ceviziçinin yarısını küçük bir tencereye koyun. Üzerine kırmızıbiberi ilave edin. Çok ağır ateşte sürekli karıştırarak yağını bırakması için ısıtın. Isınmış cevizleri çift katlı bir tülbentin içine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın.
Yağını aldığınız ve kalan ceviziçleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırın, robottan geçirin.
Ana Yemek: Tavuğu hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde haşlayın. Haşlanmış tavuğu bir tabağa çıkartın. Soğumaya bırakın. Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslayın. İyicene ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzdürün. Ceviz yağını hazırlamak için yan sayfada gösterildiği biçimde cevizi kırmızı biberle beraber yavaşça ısıtın ve tülbentten sıkarak yağını çıkarın. Ceviz yağını bir kenarda saklayın. Sıktığınız ve kalan ceviziçleri ile birlikte ekmeği beraberce robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz ekmek-ceviz karışımını bir kaba alın. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar 1 1/2 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin (arzuya göre dövülmüş sarmısak eklenebilir). Haşlanmış ve soğumuş tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek ince parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de ceviz yağını gezdirin. Bütün ceviziçleriyle süsleyerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT