Jambonlu ve Kaşarlı Bonfile

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 150 gr 5 dilim bonfile
5 dilim dana jambonu
5 dilim kaşar veya gravyer peyniri
1 bardak un
3 yumurta
5 kaşık tereyağ
2 çay bardağı et suyu
1 bardak galeta unu
1 bardak ayçiçek yağı
1 çay kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bonfileleri kesme tahtası üzerinde bir ucu birleşik kalacak şekilde ortadan ikiye kesin. İçine ve dışına tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Ortalarına sandviç yapar gibi bir dilim dana jambon ve bir dilim peynir koyun. Kapatarak bastırın ve fazlalıklarını kesin.
Üç yumurtayı ve bir çorba kaşığı ayçiçek yağını bir çorba kaşığı su ile bir kasede iyice çırpın. Bonfileleri sıra ile una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp etleri tavaya koyun. Her iki yanları altın sarısı bir renk alana kadar 7-8 dakika kızartın.
Bir çay kaşığı mısır nişastasını bir kaba koyun. 2 çay bardağı et suyunu ilave ederek bulamaç haline getirin. Ateşe koyarak boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak ısıtın.
Kızaran bonfileleri servis tabağına çıkarın. Tereyağını küçük bir tavada eritip kızdırın. Kızgın yağı servis tabağındaki bonfilelerin üzerine gezdirin. Bonfileleri hazırlanmış olan et suyu ile birlikte servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT