Hamsi Kuşu

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 kg. Hamsi
2 orta boy Soğan
2 1/2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı Çamfıstığı
1/2 su bardağı Pirinç
1 su bardağı Su (sıcak)
1/4 tatlı kaşığı Kara Biber ve Şeker
1/2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
1/3 su bardağı Mısır unu
2 adet Yumurta
6 yemek kaşığı Sıvı yağ (kızartmak için)

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Balıkları temizleyerek, kuyruklarını koparmadan kılçığını çıkartın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, karıştırın ve süzgeçte 15 dakika bekletin. Maydanozu ayıklayıp soğanı ile birlikte ince ince doğrayın, zeytinyağı ve çamfıstığı ile birlikte tencereye koyup kapağı kapatın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Pirinci soğana katıp, 1-2 kez çevirin. Suyu ve kalan tuzu koyup, karıştırın. Ve üzerine Kuşüzümünü serpin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişirin. Maydanozu kıyıp, kara biber ve şekerle birlikte pilava ekleyin ve bir kere karıştırın. Hamsilerden iki adedinin boş kısımlarını mısır ununa batırıp, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avucununuza serin ve ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koyun, üçüncü hamsinin de dış kısmını unlayıp, için üzerine kapatın, kuyruk ve baş kısımlarını bükerek iyice yapıştırın ve kuşa benzer dolmalar yapın. Son işlem olarak yumurtayı çırpıp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağda kızartın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT