Elbasan Tava

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 750 gr. parça kuzu eti
100 gr. margarin
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
Kekik, Karabiber, Tuz
Sos Malzemeleri:
1 su bardağı un
50 gr. margarin
100 gr. kaşar peynir
1 lt. süt
2 yumurta
Tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Etleri 1 lt. suda 50 gr. margarinle birlikte, 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif lif ayırın. 50 gr. margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun. Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT