Naneli Puding

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: 2 yumurta sarısı
60 gr. şeker
50 gr. nane dolgulu çikolata
250 ml. krema
1 kavanoz frenk üzümü kompostosu (540 gr.)
2 paket şekerli vanilin
250 ml. süt
4 yaprak jelatin
5-7 dal nane


Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sütü 5 dal nane ile bir taşım kaynatın, 1 saat soğumaya bırakın.
Kaynattığınız sütü süzüp tekrar bir taşım kaynatın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın.
Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, sıcak sütü ekleyip karıştırın.
Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtun, karışım ısınıp koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika devamlı karıştırın. Suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin. Kabı buzlu su dolu başka bir kabın içine oturtun, soğumaya bırakıp arasıra karıştırın.
Çikolatayı ince kıyın. Kremayı katı çırpın. Karışım hafif jölelenmeye başlayınca, krema ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Hacmi 150 ml. olan 6 kalıp veya fincana doldurun. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.
Kompostoyu süzün. 200 ml. suyunu şekerli vanilinlerle karıştırın, meyveleri tekrar içine ekleyin.
Pudingleri tabaklara ters çevirin, üstünü sos ve nane yaprakları ile süsleyin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT