Alaturka Hindi Biftek Izgara

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 8 adet Hindi Biftek
1 kahve fincanı Yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 adet soğan suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
1 adet soğanı rendeleyip elinizle sıkarak suyunu alın. Hindi biftekleri soğan suyu ve diğer malzemeler ile harmanlayıp buzdolabında en az 20 dakika kadar dinlendirin. Eğer bu marinadı 4 saatten fazla dinlendirecekseniz soğan suyu kullanmayın. Aksi takdirde soğan suyu bu süreden sonra hoş olmayan bir tat ve görünüme neden olur. Domateslerin sap kısımlarını alarak ortadan ikiye bölün. Soğanı ise soyup 4 halka olacak şekilde kesip hazılayın. Hindi biftekleri tercihen ızgarada veya tavada pişirin. Domates, sivri biber ve halka soğanları da ızgarada pişirip kekik ve tuz ile lezzetlendirin. Arzu ederseniz soğanlara pişme esnasında kimyon ilave edebilirsiniz. Hindi biftekleri ve garnitürleri servis tabağına uygun bir şekilde dizip tercihen yanında pilav ile servis edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT