Yeşim Pekiner Trio

Etkinlik Konser Parti Yeşim Pekiner Trio

Tarihler: 11 Aralık 2015 Cuma ~ 11 Aralık 2015 Cuma 11 Aralık 2015 22:00

Biletix: Bilet Al

Yer: Elite World İstanbul Hotel Jazz Company

Ücret: - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Elite World Hotel, Kocatepe Mah., Şehit Muhtar Bey Cad Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 313 83 83

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAra 11, 2015 ~ Ara 11, 2015
Yeşim Pekiner Trio, 11 Aralık'ta Jazz Company'de...

Yeşim Pekiner Trio

Grup, klasik Amerikan caz standartlarından Fransız müziğine, Brezilya’nın önde gelen kompozitörlerin latin caz eserlerinden funk’a kadar çok geniş bir repertuvarla sizleri büyülü bir müzik yolcuğuna çıkaracaklar.

Yeşim Pekiner
Yeşim Pekiner, müzik çalışmalarına lise ve üniversite yıllarında Prof. Dr. Yıldız Dağdelen eğitiminde klasik şan ile başladı. İlerleyen yıllarda, Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu ve Ladies and Gentlemen Müzikal Korosu’nda solist ve korist olarak yer aldı.

Yeşim Pekiner, Sibel Köse ve Randy Esen gibi ustalarla çalıştı ve Sheila Jordan, Amy London ve Kevin Mahogany gibi değerli caz müzisyenlerinin atölyelerine katıldı. Nardis Jazz Club, Istanbul Jazz Center, Taksim Eliteworld Hotel (Jazz Company), Santral Istanbul Tamirane, gibi Türkiye’nin önde gelen caz kulüplerinde sahne alan Yeşim, Roni Ben Hur, Rufus Philpot, Katisse Buckingham, Louie Palmer, Neşet Ruacan, Duduka De Fonseca, Nilüfer Verdi, Şenova Ülker, İmer Demirer, Önder Focan, Kürşad Deniz, Erdal Akyol, Sarp Maden, Uraz Kıvaner, Meriç Demirkol, Selim Selçuk gibi müzisyenlerle çalıştı.

Yeşim Pekiner’in vokalde, Caz Akademisi öğretim görevlilerinden Baki Duyarlar’ın piyanoda sahne aldığı konserde, dünyaca tanınmış müzisyenler Rufus Philpot (basta), Katisse Buckingham (tenor ve alto saksafon ve flüt) ve Louis Palmer (davulda) eşlik etti.  

Baki Duyarlar
Baki Duyarlar 11 yaşındayken belediye konservatuarında profesyonel müzik eğitimine başladı, 9 yıl süren ve bu dönem sonrası 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı kompozisyon bölümüne kabul edilerek, Adnan Saygun, İlhan Usmanbaş ve Cengiz Tanç gibi önemli usta eğitmenlerin öğrencisi oldu. Ancak radikal bir düşünceyle 1988'de eğitimini Hollanda'da sürdürme kararı alan müzisyen, Rotterdam Devlet Konservatuarı caz bölümüne kabul edilerek yurt dışına yerleşti. Kenny Werner, Monty Alexander, Eddie Gomez, Mike Manieri, Bob Brookmeyer gibi önemli müzisyenlerle çalıştı. Henüz 24 yaşında ''Doçent' 'ünvanı alarak Amsterdam, Rotterdam ve La Hey müzik okullarında öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. 1993'de Tillburg Devlet Konservatuarı Caz Piyano bölümünden mezun oldu. Ünlü tenor saksafoncu Stanislav Mitrovic ile kurdukları ''OnQ'' adlı grubu ile bir çok caz festivalinde yer aldı. Farklı ülkelerden müzisyenlerin biraraya gelerek oluşturduğu OnQ Band, Avrupa’nın önde gelen caz ve funk gruplarından biri olarak haklı bir üne kavuştu. Elektronik alt yapılı baladlar, virtüözlüğün sınırlarını zorlayan hızlı tempolu parçalar, müzisyenlerin, müzikteki boş alanları yaratıcılıklarıyla doldurabilecekleri daha durağan ve sade besteler ve Türk müziğine has aksak ritimlerde bestelenmiş eserlerden oluşan müziğini sunan grup, dinleyicilerini genişletti.

Halihazırda faal olan iki grubundan birisi olan “It trio”da bas gitarda genç yetenek Ahmet Türkmenoğlu ve davulda maceracı yorumuyla Ediz Hafızoğlu yer almaktadır. Daha fazla akustik müzik icra eden bu topluluğun, büyük bir sıcaklık ve yoğun bir duyguyla sergiledikleri repertuvar, çağdaş caz besteleri, dünya müziklerinden başlayıp bilinen caz standartlarına uzanan geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Baki Duyarlar yer aldığı her farklı performans ve kayıtta, yaratıcı ve çok yönlülüğünü başarıyla harmanlamaktadır. Müzik yeteneği, dostça uyumu, güçlü mizah anlayışı sayesinde yerli ve yabancı pek çok önemli sanatçıyla sahne almıştır; bunların arasında Randy Brecker, Ada Rovatti, Brian Lynch, Eric Vloeimans, Dick de Graff, Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil ve daha pek çokları sayılabilir. Müzikal anlamda iş birliği içinde olduğu kişiler Baki Duyarlar’ı bir çok defa yurt dışına taşımıştır. Çeşitli sanatçı ve topluluklarla Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, Kazakistan, ABD, Hırvatistan ve Umman’da performanslar sergilemiştir. Caz dünyasında uluslararası nitelikte birçok önemli konsere ve sıradışı projeye imza atan Duyarlar, artık kendi adına özel projelerini ülkemizde çeşitli festivaller ve albümler ile daha geniş müzikseverler ile paylaşmaya devam ediyor.

Şenova Ülker
Klasik müziğin yanı sıra profesyonel olarak caz müziği proje ve çalışmalarında da sıkça yer alan Şenova Ülker, caz müziğinin özgürlük ve sonsuzluk duygusunu klasik müziğin disiplin ve olgunluk duygusu ile birleştiren az sayıdaki sanatçılardan biridir. Billy Hart, Buster Williams, Joe Henderson, Arto Tunç, Sammy Figueroa, John Scofield, Bendik Hofseth, Dianne Reeves gibi birçok ünlü cazcı ile jam-session, caz klübü ve konserlerde çaldı. 1990'lı yıllarda Önder Focan ile yıllarca çaldığı gruptan “Erken” ve “Sekiz” adlı albümler oluştu. 1996 yılında genç müzisyenlerden oluşturduğu “Şenova Ülker Big Band (Caz Orkestrası)”ı bir buçuk yıl yönetti, konserler verip müzisyenler yetiştirdi.

1998 yılında katıldığım “Pasaporte Latino” grubu ile Latin müziği çalışmalarında bulundu ve “Latin Türküler” CD’sinde solist olarak yer aldı. 2001 yılında  Selen Gülün’ün “Just Abour Jazz”, 2003 yılında Hi-Jazz (Hicaz)ın “Hi-Jazz-Live” konser kaydı, 2004 yılında Aşkın Arsunan’ın “One A Day” adlı albümünde solist ve Kemik3 olarak ayrıca Sadun Aksüt’ün “Sisli Bir Eylül Gecesi”,Okan Ersan’ın “To Whom It May Concern” ve Donovan Mixon’un “The Dance Of Life” albümlerinde solist olarak, 2005 yılında Cengiz Baysal’ın “Candy & Milkshake”, 2006 yılında Selen Gülün Trio’nun “Sürprizler” ve 2007’nin hemen başında Ömer Göksel bestelerinden oluşan “İstanbul Superband Plays Ömer Göksel” cd’lerinde yer aldı.

*Biletinize dahil menü ile ilgili bilgi ve rezervasyonlarınız için lütfen +90 212 313 83 83 nolu numarayı arayınız.
*Etkinliklerde 10 kişilik grup katılımlarında doğum günü pastası hediyedir.

- 18 yaş sınırı vardır.- Biletinize dahil menü ile ilgili bilgi ve rezervasyonlarınız için lütfen +90 212 313 83 83 nolu numarayı arayınız.- Etkinliklerde 10 kişilik grup katılımlarında doğum günü pastası hediyedir.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu