Yüzlerin Sırrı, Portre Atölyesinde

Etkinlik Atölye Kurs Yüzlerin Sırrı, Portre Atölyesinde

Tarihler: 13 Mayıs 2005 Cuma ~ 06 Mayıs 2005 Cuma Cuma akşamları 19:00-21:00, 4 hafta

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Nereden Alınır: Ayrıntılı Bilgi İçin: fototrek@fototrek.com / www.fototrek.com

Adres: Meşrutiyet Caddesi Ravanda İşhanı No: 85 Kat: 1-2 D:1-3, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMay 13, 2005 ~ May 6, 2005
FOTOGRAF ATÖLYESİ
“YÜZLERİN SIRRI” PORTRE ATÖLYESİ’NDE ...

"Portre; fotografı çekilen kişinin kişiliğini, karakterini, duygularını, iç dünyasını ortaya koymalıdır. Fotografı çekilen kişinin güzelliği ya da çirkinliği söz konusu değildir. Önemli olan portrenin kişinin iç dünyasını yansıtabilmesidir. Eğer çektiğiniz portre fotografı da bu kişiliği ortaya çıkarmayı başarıyorsa fotograf başarılıdır ...“

FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ’nde 6 MAYIS Cuma günü başlayacak olan PORTRE FOTOGRAFI ATÖLYESİ’nde "insan fotografı çekmenin” ipuçları anlatılıyor.
Temel Fotograf bilgisine sahip kisileri belirli bir konu çerçevesinde çalismaya yönlendirmeyi amaçlayan FOTOGRAF ATÖLYESİ, 4 haftalık bir dönemi kapsıyor.
PORTRE FOTOGRAFI ATÖLYESİ’nin ilk dersinde özel olarak hazırlanan dialar eşliğinde PORTRE FOTOGRAFI ile ilgili teorik bilgiler anlatılacak. Bu derste portre fotografinda dikkat edilecekler, çekime hazirlik, dogal poz, objektif seçimi, netlik ve arka plan, aydinlatma, isik kullanimi, gün isiginda çekim, portrede insan - mekan iliskisi, konu anlatimi, duygu-ifade aktarimi, grup çekimlerde kompozisyon, siyah-beyaz portreler, çocuk portrelerinde çekim gibi konular işlenecek.

İlerleyen haftalarda katılımcılar bir yandan kendilerine verilen ödevleri hazırlarken bir yandan da her hafta bir dia gösterisi izleyecek ya da bir albüm inceleyecekler. Dört haftalık atölye çalışmasının sonunda katılımcılar ortak ya da bireysel olarak sergi / dia gösterisi hazırlayacaklar. Hazırlanan sergi / dia gösterisi FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ’nde izlenebilecek.
PORTRE FOTOGRAFI ATÖLYESİ 6 MAYIS CUMA günü başliyor. Dersler Cuma akşamlari 19:00 - 21:00 saatleri arasinda gerçekleştirilecek ve ATÖLYE ÇALIŞMASI toplam 4 hafta sürecek. Atölye çalişmasina katilim 15 kişi ile sinirlidir.

CENK GENÇDİŞ : Fotografçı / eğitmen . “Doğu’dan Portreler” Sergisi, “Anadolu’dan Portreler” Dia Gösterisi, “Rafael : Matador” Dia Gösterisi, karma sergiler, yarışmalarda çeşitli ödüller, ULUSOY Travel, GEZİ National Geographic Traveler, Outdoor, Aktüel, Negatif, Fotoğraf, Doğa ve Gezi, House Beautiful vb dergilerde yayınlar. FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ’nin kurucusu.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu