9 aşama olarak hazırlanan 9 Adım'da Temel Pastacılık ve Ekmekçilik programı; hamura dair mutfakta bilmeniz gerek tüm temel bilgiler ile donatılmıştır. İleri seviye pastacılık eğitimi almak isteyen tüm amatör mutfak severler, amatörlere yönelik temel seviyedeki bu eğitim ile kendilerini adım adım profesyonelliğe hazırlayabilirler.
1.Ders: Tatlı – Tuzlu Kurabiye Hamurları3 Nisan 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Kurabiye hamurları, bağlayıcılar ve yağlar hakkında detaylı bilgilendirme, yoğurma teknikleri, pişirme yöntemleri
-Temel tuzlu kurabiye hamuru
-Çikolata çip kurabiye
-Linzer kurabiye
-Frambuaz dolgu yapımı
2.Ders: Muffin & Cupcake 10 Nisan 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Un ve çeşitleri hakkında detaylı bilgilendirme, muffin, cupcake hamurları ve süsleme teknikleri
-Kuru domatesli keçi peynirli muffin
-Kakaolu cupcake – çilekli frosting
-Limonlu cupcake -- Hindistan cevizli frosting
3.Ders: Kekler17 Nisan 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Kek hamuru yapımı ve yumurta hakkında detaylı bilgilendirme, pişirme yöntemleri
-Vişneli cheesecake
-Brownie
-Havuçlu kek
4. Ders:Tatlı – Tuzlu Tart Hamurları24 Nisan 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Tart hamuru yapmanın incelikleri, pişirme yöntemleri ve süsleme şekillerinin anlatılması
-Çikolatalı frambuazlı tart
-Ispanaklı ve tulum peynirli kiş
-Limon curd pie
5.Ders: Mayalı Hamurlar 1 Mayıs 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Ekmek hamuru yoğurma teknikleri, mayalar hakkında detaylı bilgilendirme,
Maya Çeşitleri, Ekmek Yapımı, Yoğurma Teknikleri ve Pişirme Yöntemleri
-Ekşi maya (Demo)
-Focaccia
-Tahıllı ekmek
6.Ders: Custard & Choux Hamuru Yapımı ve Pişirme Teknikleri8 Mayıs 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Yumurta oranı yüksek tatlılar nasıl hazırlanmalı, nasıl pişirilmeli
-Pastacı kreması
-Profiterol
-Krem brulee
-Krem karamel
7. Ders:Pandispanya ve Pasta Yapımı ve teknikleri15 Mayıs 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Pandispanya ve Pasta Yapımının İncelikleri, Sıvama Pasta Yapımı ve Süsleme Teknikleri
-Pandispanya yapımı
-Kara orman pastası
-Muzlu rulo pasta
8.Ders: Sütlü & Şerbetli Türk Tatlıları 22 Mayıs 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
-Haşhaşlı şekerpare
-Revani
-Sütlaç
-Keşkül
9.Ders:Çikolata Yapımı29 Mayıs 2018 Salı Saat 19:00- 23:00
Çikolata hakkında detaylı bilgilendirme, çikolata çeşitleri ve çikolata temperleme ve süsleme teknikleri
-Çikolata temperleme
-Yer fıstıklı beyaz crunch
-Hindistan cevizli mulaj çikolata
**Mezuniyet kokteyli
-Eğitim haftada 1 gün olmak üzere 9 ders olarak planlanmıştır.-Dersler her salı saat 19:00 ‘da başlayacaktır. -Eğitim Soffa Mutfak Atölyesinde 14 kişilik özel mutfakta verilecek olup, katılımcılar 2’şerli olarak istasyonlarda çalışacaklardır.-Katılımcıları 9 ders boyunca öğrenecekleri bilgiler kitapçık olarak verilecektir.-Katılımcılara özel Mutfak tartısı ve Soffa logolu önlük hediye edilecektir.-Eğitimin başlangıç ve bitiş tarihleri: 3 Nisan 2018-29 Mayıs 2018‘dir. -Mezuniyet 29 Mayıs Salı günü yapılacak olup,katılımcıları Soffa Mutfak Atölyesi Amatör Pastacılık ve Ekmekçilik –Başlangıç Seviyesi Sertifikası verilecektir.