Balalayka Rus Klasik Dörtlüsü

Tarihler: 16 Ekim 2006 Pazartesi ~ 16 Ekim 2006 Pazartesi - Saat: 21:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 15 YTL - 12 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - CRR

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2006 ~ Eki 16, 2006
Balalayka Rus Klasik Dörtlüsü
16 Ekim Pazartesi 21:00


Balalayka Rus Klasik Dörtlüsü - Rus Akademik Devlet Kızıl Ordu Korosu Üyeleri
Balalayka Dörtlüsü: Vladimir Ionchenkov (domra), Aleksandr Gorbachov (balalayka), (Igor) Yuriy Konovalov (Rus akordeonu), Yuriy Birjev (balalayka-kontrabas)

Kızıl Ordu Korosu Sekizlisi: Anatoly Sokolovsky (Tenor), Vitaly Pravoslavnov (Tenor), Oleg Filimonov (Tenor) - Devlet Sanatçısı, Konstantin Mayorov (Tenor), Igor Sobolev (Bas) - Devlet Sanatçısı, Yuri Deynekin (Bas) - Devlet Sanatçısı, Vladimir Maystruk (Bariton) - Devlet Sanatçısı, Bogacev Piyotr (Bariton) - Devlet Sanatçısı

Balalayka Dörtlüsü, Kızıl Ordu Korosu Sekizlisi ile birlikte geleneksel Rus melodileri, klasik müzik uyarlamalarından oluşan bir repertuarla CRR sahnesinde olacak.

Rusya’daki yarışmaların ve uluslararası festivallerin onur kurulunda yer alan Balalayka Rus Klasik Dörtlüsü, dünyada Moskow Balalika olarak tanınır. Ekim 1978’de kurulan topluluğun şefi, menajeri ve yapımcısı olan Vladimir Ionchenkov, Rusya Onur Sanatçısı ve Halk Müziği Akademisi’nin as başkanıdır. Urallar, Sibirya, Kamçatka, Transbaykalya, Sakalin Adası ve Kırım’da yani Rusya’nın her köşesinde sahneye çıkan topluluk, Rus sanatını 60’dan fazla ülkede de temsil etmiştir.

1928’de 12 kişilik askeri bir müzik grubu olarak kurulan ve zaman içinde 313 kişilik dev kadrolara ulaşan Kızıl Ordu Korosu, günümüzde koroya eşlik eden müzisyenler ve dansçılarla birlikte 186 kişilik bir kadroya sahiptir. Yerel şarkılar, ulusal marşlar, askeri şarkılar, bando müziği, popüler klasikler, Rus ve uluslararası bestecilere ait 2000’in üzerinde eserden oluşan bir repertuara sahiptir. Kızıl Ordu Korosu, kuruluşunun üzerinden geçen 75 yıl içinde dünyanın her yerinde konserler vermiş, Rus askeri müzik sanatı ve geleneğinin önde gelen temsilcisi olmuştur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT