8. İstanbul Japon Filmleri Festivali

Tarihler: 26 Ocak 2012 Perşembe ~ 29 Ocak 2012 Pazar

Yer: Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu

Ücret: Giriş ücretsizdir.

Adres: Levent Mh. Çalıkuşu Sok. Levent İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 325 73 71

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 26, 2012 ~ Oca 29, 2012

8. İstanbul Japon Filmleri Festivali, 26 - 29 Ocak 2012 tarihleri arasında Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda düzenleniyor.

Festivalde, Bir Milyon Yen Kazanan Kız, Bir Yaz Rüyası, Bizim Unutulmaz Günlerimiz, Güney Kutbundaki Aşçı, İyi Uçuşlar, Kappa ve Sampei, Küçük Cadı Kiki, Noriben: Şansın Tarifi, Rengarenk adlı filmler gösterilecek. Japonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından organize edilen festival, Japon Foundation, Beşiktaş Belediyesi ve Tiglon Film’in işbirliği ile gerçekleştirilecek olan festivalde tüm filmler Türkçe altyazılı ve ücretsiz olarak sunulacak.

PROGRAM
26 Ocak 2012 (Perşembe)
19:15 Açılış Töreni
19:30 Bizim Unutulmaz Günlerimiz

27 Ocak 2012 (Cuma)
17:00 İyi Uçuşlar
19:20 Bir Miliyon Yen Kazanan Kız

28 Ocak 2012 (Cumartesi)
12:30 Rengarenk
15:10 Kappa ve Sampei
17:20 NORİBEN - Şansın Tarifi -
19:40 Güney Kutbundaki Aşçı

29 Ocak 2012 (Pazar)
12:00 Küçük Cadı KİKİ
14:30 Rengarenk
17:10 Güney Kutbundaki Aşçı
19:50 Bir Yaz Rüyası

Bizim Unutulmaz Günlerimizp>“Erkek, 53 yaşında, son evrede safrakesesi kanseri…” safrakesesi taşı ameliyatı için hastaneye yatan Toru Fujioka, tesadüfen doktorunun sözünü dinlerken donakalır. Taburcu olduktan sonra eşi Shoko ile birlikte oğlunun okul festivaline giden Toru, burada okul orkestrasını gördüğünde gençliğinde kendisinin arkadaşlarıyla oluşturduğu “Shirakanzu Orkestrası”nı hatırlar. Toru’nun “ailesine sesini bırakmak” isteği eski orkestra arkadaşlarını da harekete geçirir. Böylece arkadaşları ve onların ailelerini içine alan “Bizim Unutulmaz Günlerimiz” başlar.

Yönetmen: Yoshiko Hashida
Oyuncular: Naoto Takenaka, Shin Takuma, Junichi Inagaki, Akira Saito, Yasunori Dandaya
Yapımı: 2009 , Renkli , 112 dk
© 2009 "Our Wonderful Days"Film Partners
© 2009 "Our Wonderful Days"Film Partners

İyi Uçuşlar

Japonya’dan Honolulu’ya hareket eden 1980no’lu uçuş, yardımcı pilot Suzuki için kaptan pilot olarak statüsünü yükselmek için son sınav olacaktır. Aynı zamanda hostes Saito için ise ilk uluslararası uçuş olacaktır. Fakat kalkıştan hemen sonra bir kuş uçağa çarpar ve uçuş sisteminde problem çıkar. Uçak, acilen Japonya’ya dönmek zorunda kalır. Rotasında tayfun yaklaştığı için çeşitli zorluklarla karşılaşan genç uçuş ekibi, karadaki operasyon kontrol merkezinin yardımı ile zor bir iniş başarır.

Yönetmen: Shinobu Yaguchi
Oyuncuları: Seiichi Tanabe, Saburo Tokiko, Haruka Ayase, Shinobu Terashima
Yapımı: 2008, Renkli, 103dk
©2008 FUJITELEVISION/ALTAMMIRA/TOHO/DENTSU

Bir Milyon Yen Kazanan Kız

İki yıllık yüksekokuldan mezun olduktan sonra, part-time olarak çalışmaya devam eden Suzuko, iş arkadaşından ev arkadaşı olma teklifi alıp ailesiyle oturduğu evden çıkmaya karar verir. Fakat garip bir durumunun sonucu bir olaya karışıp, sabıkalı olur. Suzuko, “Bir milyon yen biriktirip evden çıkarım.”diye ailesine duyurur ve aynı zamanda birkaç part-time iş yaparak var gücüyle çalışmaya başlar. Bir süre sonra evi terk eden Suzuko, deniz kenarındaki bir kasabaya varıp bir plaj tesisinde çalışmaya başlar ama bir milyon yen biriktir biriktirmez hemen bir sonraki yere doğru hareket eder.
Yönetmen: Yuki Tanada
Oyuncular: Yu Aoi, Mirai Moriyama, Taki Pierre, Terunosuke Takezai
Yapımı: 2008, Renkli, 121dk
©2008"One Million Yen Girl"Film Partners
©2008"One Million Yen Girl"Film Partners

NORİBEN - Şansın Tarifi -

Tokyo’nun eski bir mahallesinde büyüyen Komaki, kendisini yazar olarak tanıtan eşi Noriaki’nin kötü davranışlarından bıkıp, tek kız çocuğu olan Mariko ile annesi Fumiyo’nun oturduğu eve döner. Yeni bir hayata başlatmak için iş aramaya başlayan Komaki, pek tecrübeli olmadığı için zorluklarla karşılaşır. Bir gün Komaki’nin hazırladığı özel NORİBEN(yosunlu pilav), Mariko’nun gittiği anaokulunda çok popüler olur. Komaki, ucuz ve lezzetli paket yemekleri sunan bir dükkan açmaya karar verir ve lezzetli yemekler sunan lokanta “TOTOYA”nın sahibi Totani’ye gidip “TOTOYA”’da çırak olarak çalışmak için onu ikna eder.

Yönetmen: Akira Ogata
Oyuncular: Manami Konishi, Yoshitoku Okada, Jun Murakami, Rio Sasaki
Yapımı: 2009, Renkli, 107dk
©2009 NONCHAN NORIBEN FILM ASSOCIATION
©2009 NONCHAN NORIBEN FILM ASSOCIATION

Güney Kutbundaki Aşçı

Sahil Güvenlik Teşkilatı’nda aşçı olarak çalışan Nishimura, güney kutbundaki Dome Fuji Araştırma İstasyonu’nda görevlendirilir. Penguen ve fokları saymazsak, virüslerin bile yaşayamadığı güney kutbunda tek eğlencenin yemek yemek olduğu söylenebilir. Nishimura özellikle lüks yemek malzemeleri kullanarak, eğlenceden yoksun gözlem ekibini en iyi şekilde ağırlar. Japonya’dan çok uzaklarda bulunan Nishimura manevi desteği ailesinde bulur. Ancak bir gün kızından gelen faks mesajı onu çok şaşırtır: “Babam gittiğinden beri her gün eğlenceli geçiyor.”

Yönetmen: Shuichi Okita
Oyuncular: Masato Sakai, Namase Katsuhisa, Kitaro, Naomi Nishida
Yapımı: 2009 , Renkli , 125 dk
©2009 "The Chef of South Polar"Film Partners
©2009 "The Chef of South Polar"Film Partners

Bir Yaz Rüyası

Shakespeare’in klasik eserinden cesurca derlenmiş fantazi bir eser. Yuriko, Tokyo’daki aşk hayatından yorulup memleketi Yugafu adasına döner ve “Kimjin(cin)” Majiru ile tekrar karşılaşır. Majiru’nun görevi insanları kutlayıp ada ve Yuriko’yu korumaktır. Yuriko adaya döner dönmez adayı geliştirmek için uğraşan hırslı köy muhtarı ve Tokyo’dan onu takip eden eski sevgilisinin arasında şaşkına döner. Majiru, aşk iksirini kullanarak mücadele eder.

Yönetmen: Yuji Nakae
Oyuncular: Yuki Shibamoto, Honami Kurashita, Tomi Taira, Susumu Taira
Yapımı: 2009, Renkli, 105dk
©2009"Midsummer's Okinawan Dream"Partners
©2009"Midsummer's Okinawan Dream"Partners

Rengarenk

Bir genç erkek melek, suç işledikten sonra başıboş dolaşan bir ruha, piyango isabet ettiğini ve dünyaya dönerek yeniden yaşamaya gayret etme hakkı kazandığını anlatır. Büyük bir suç işlemiş olduğu söylenen “ruh”, sınıfın en tembeli, hiç arkadaşı olmayan, tek eğlencesi okuldan sonra sanat kulübünde resim yapmak olan Makoto Kobayashi isimli bir gencin bedenine yerleşecektir. Bir yabancının bedenine misafir olmanın rahatlığıyla, gayrimeşru ilişkisi olan annesine, yalnız insanların iyiliğini önemseyen iyimser babasına, derslerinde çok başarılı olan ve onu aşağılayan ağabeyinin küskün tavırlarına karşı koymasının ardından bir gerçeğin farkına varmaya başlar.

Yönetmen: Keiichi Hara
Ses Oyuncular: Kazato Tomizawa, Aoi Miyazaki, Akina Minami
Yapım: 2009 , Renkli , 125 dk
©2011Fuji Television Network, Inc./Sunrise Inc./Dentsu Inc.
©2011Fuji Television Network, Inc./Sunrise Inc./Dentsu Inc.

Kappa ve Sampei

Dedesi Jyubei ile dağlarda oturan bir erkek çocuğu Sampei’ye, dış görüntüsü “Kappa(Japonya’da suda yaşadığına inanılan efsanevi su canlısı)”ya benzediği için okulda arkadaşları tarafından “Kappa” adı verilir, fakat kendisi yüzme konusunda hiç iyi değildir. Ancak Okulda düzenlenecek olan yüzme yarışmasında birinci olana Tokyo seyahat ödülü verileceğini öğrenen Sampei, Tokyo’da yaşayan annesini çok özlediği için yarışmayı kazanmayı hedefleyerek nehirde gizlice antrenman yapmaya devam ederken, bir gün akıntıya kapılır. Sampei kendine geldiğinde kendisini “Kappa”dünyasında bulur. “Kappa” olan Gataro ile arkadaş edinen Sampei, onunla birlikte insan dünyasına döner. İki arkadaş, kayıp olan Sampei’nin annesini bulmak için şeytanların saklandığı Onikubi Dağı’na gider.

Yönetmen: Toshio Hirata
Ses Oyunculaır: Jo Shishido, Chieko Matsubara, Norihei Miki, Yuri Osawa
Yapımı: 1993, Renkli, 90dk
©1992Nikkatsu
©1992Nikkatsu

Küçük Cadı KİKİ

13 yaşına basan cadıların kendi evilerinden ayrılarak başka bir kasabada b










istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT