Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü 6. Amatör Fotoğraf Günleri

Tarihler: 05 Mayıs 2006 Cuma ~ 12 Mayıs 2006 Cuma 5-12 Mayıs 2006

Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: www.ytufok.org

Adres: YTÜ, Yıldız Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2006 ~ May 12, 2006
Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü 6. Amatör Fotoğraf Günleri

1997’de faaliyetlerine başlayan Fotoğraf Kulübü, ardında bıraktığı 9 yılda Yıldız Teknik Üniversitesi’nin en güçlü ve köklü kulüplerinden biri haline gelmiştir. YTÜFOK 2000 yılında başlattığı Amatör Fotoğraf Günleri geleneğini 2006 yılında da sürdürmenin heyecanını yaşamaktadır.

Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Yıldız Teknik Üniversitesi Amatör Fotoğraf Günleri’nin çıkış amacı katılımcı ve izleyicilerine, gelişen teknolojiyle birlikte, günümüz görsel sanatları arasında en fazla üretim yapılan alanlardan biri olan fotoğrafa farklı bir bakış açısı getirmektir. Amatör Günleri bu bilinçle, sadece katılımcısının çalışmalarını akademik bir ortamda usta isimlerin birikimlerine sunmasını sağlamakla kalmaz, öte yandan katılımcısını etkinliğin konusu ve izleyicisi, izleyicisini de etkinliğin konusu ve katılımcısı yapmak yolunda adım atma çabası gösterir. Bu amaçla geçen yıllardaki formatının aksine Amatör Günleri klişeleşmiş sunum kalıplarının ortadan kalktığı günümüz sanat, performans ve sunum anlayışına paralel bir etkinliği izleyicisine fotoğrafı ve “amatör” ruhu özümsetmeye yönelik çalışmalarıyla başarmayı amaçlamaktadır.

Bu girişimi destekler 100’ü aşkın aktif üyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ulaştığı 17.000’den fazla öğrenci ve akademik personeli, etkinlik dahilinde geçen yıllarda da birliktelik kurduğu: Boğaziçi, İstanbul, Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik, Hacettepe, 9 Eylül, Ege, Uludağ, Bilkent, Sabancı, Kültür, Bilgi, Yeditepe üniversiteleriyle toplamda 150.000 den fazla öğrenciye ulaşmayı planlayan YTÜ Fotoğraf Kulübü, etkinliğin yapılacağı 5 Mayıs – 12 Mayıs 2006 tarihleri arasında izleyicilerini birer “amatör” yapmayı hedeflemektedir.

Etkinlik haftası boyunca, ilk amaç olan “mekanı sunuma katma” anlayışının bir göstergesi olarak; Yıldız Merkez Yerleşkesi olan Yıldız Kampüsü’nde 5 Mayıs Cuma akşamı yapılacak olan açılış kokteyliyle başlayacak ve hafta içinde ağırlıklı olarak merkez yerleşkede olmak üzere Davutpaşa Yerleşkesi’yle dönüşümlü olarak yapılacak etkinlikte, gösterimlerin merkezi olan Yıldız Yerleşkesi’nde kurulacak olan aynı anda 100 kişiye hizmet verebilecek kapasitedeki kulüp çadırımızda kapalı alan sunumları yapılırken, çadır etrafında ve yerleşkemizin çeşitli fakültelerinin önlerinde sergiler açılmakla birlikte, akşamları yine çadır alanında Yıldız Teknik Üniversitesi amatör müzik gruplarının konserleri ve fotoğraf kökenli sinemacıların filmlerinin gösterimleri yapılacaktır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü (YTÜFOK) gerçekleştireceği etkinlikte siz değerli destekçilerinin gücünü yanında hissettikçe daha çok hayal edecek ve daha geniş katılımlı organizasyonlara imza atma cesaretini ve kararlılığını kendinde bulacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT