Yazın Çocuklara Kalsiyum Desteği Önemli

Alışveriş Alışveriş Rehberi Yazın Çocuklara Kalsiyum Desteği Önemli

Tarihler: 19 Haziran 2012 Salı ~ 19 Ağustos 2012 Pazar

Firma: Teksüt

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 19, 2012 ~ Ağu 19, 2012

Güneş, provitamin D’yi D vitaminine dönüştürüyor; kalsiyum takviyesi ile kemik gelişimi ve büyüme hızlanıyor.

Kalsiyumun vücutta emilimi için gerekli olan D vitamini, güneşle birlikte aktif hale geliyor. Yaz aylarında güneş ışınlarından faydalanırken aynı zamanda kalsiyum yönünden zengin gıdalarla beslenmek özellikle çocukların kemik gelişimi için son derece önemli. Başlıca kalsiyum kaynaklarından biri ise peynir. Teksüt Krem Peynir’in 100 gramı, kalsiyum için Türk Gıda Kodeksi günlük beslenme referans değerinin %26sını karşılıyor.

Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitaminleri bakımından zengin olan süt ürünleri özellikle büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok önemlidir. Ancak, şunu da unutmamak gerekiyor ki, bağırsaklarınızda kalsiyumun emilebilmesi için vücudunuzda yeterli vitamin D olması gereklidir. Şayet vitamin D miktarı yetersiz ise vücudunuzda kalsiyum emilimi olmaz ve aldığınız bütün kalsiyum takviyeleri de etkisiz kalır.

Çocukları güneşten koruyun, ancak güneşten kaçırmayın!
TEKSÜT Hijyen ve Gıda Güvenliği Danışmanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Nazlı, “Bebeklerin ve çocukların sağlıklı şekilde büyüyüp gelişebilmesi için yeterli miktarda D vitamini ve kalsiyum ihtiyacının karşılanması gerekir. Beslenmede kalsiyum eksikliği çocuklarda 'raşitizm' yetişkinlerde ise osteomalasi adı verilen kemiklerde şekil bozuklukları ile karakterize hastalıklara neden olur. Kalsiyumun bağırsaklardan emilimi ve vücutta kullanımı için vitamin D alınması zorunludur. Özellikle bebeklerde kemiklerin ve dişlerin güçlenebilmesi için D vitamini son derece önemlidir.

Kalsiyum’un emilimi için gerekli olan D vitamininin vücudumuzda aktif olmak için ise güneş ışınlarına ihtiyacı vardır. Vücuda besinler yoluyla Provitamin-D alınır ve güneş ışınlarının yardımıyla deride D vitaminine dönüşür. Dolayısıyla, aşırı güneş ışınına maruz kalmak ne kadar zararlıysa, güneşten mahrum kalmak da o kadar zararlıdır. Yazın güneşin dik açıyla geldiği öğle saatleri dışında olmak kaydıyla çocukların dışarıda oynamasına ve güneş ışınlarından faydalanmasına izin verilmelidir. Ayrıca, düşük koruma faktörlü güneş kremlerinin bile güneş ışınlarının faydalı etkisini azaltabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Bunun yanı sıra kalsiyum yönünden zengin bir beslenme programı uygulamaya da dikkat edilmelidir. Başlıca kalsiyum kaynaklarından biri ise peynirdir. Tavsiye edilen günlük kalsiyum alımı 500 mg’dır. Bu miktar gebelik ve süt verme döneminde 1200 mg’ma kadar yükseltilebilir. 100 gram sütteki kalsiyum miktarı 115-120 mg, peynirde ise 800-900 mg’dır,” diyor.

Teksüt Krem Peynir doğallığıyla annelerin, ağızda dağılan lezzetiyle çocukların favorisi
Taze inek sütünden üretilen Teksüt Krem Peynir, çocuk gelişimi için gerekli olan protein ve kalsiyum yönünden zengin bir besin. Doğallığı nedeniyle anneler tarafından da tercih ediliyor. Teksüt Krem Peynir’in 100 gramı, kalsiyum için Türk Gıda Kodeksi günlük beslenme referans değerinin %26sını karşılıyor. Krem peynir sadece %17 yağ içerir. Bu oran tam yağlı beyaz peynirde %20, kaşar peynirde %26, labne peynirinde ise %18’dir. 100gr-300gr-500gr’lık paketlerde satışa sunulan Teksüt Krem Peynir, yumuşacık ve ağızda dağılan lezzetiyle çocuklara peynir yemeyi sevdiriyor.

Nasıl yedirelim?
Çocuğunuza peynir yedirmekte zorlanıyorsanız, biraz yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Örneğin, bir dilim ekmeğin üzerine Teksüt Krem Peynir’i sürüp, bal ve reçel kullanarak gülen bir surat çizebilirsiniz. Ekmek parçalarını şekilli keserek, sevimli hayvan figürleri yaratabilirsiniz.

D vitamini kaynağı yumurta sarısını kalsiyum kaynağı peynirle karıştırmayı deneyin
Çocuklar için önemli besinlerden biri de yumurta. Üstelik yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biri. Ancak, bazı çocuklar haşlanmış yumurtanın sarısı kuru geldiği için tadından hoşlanmıyorlar. Tam haşlanmış yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı Teksüt Krem Peynir, çok az kimyon ve dereotu ile karıştırmayı deneyebilirsiniz. Böylece kuruluktan kurtulan ve baharatlarla tatlanan yumurta sarısını ekmeğe sürüp afiyetle yedirebilirsiniz.

Bebeklere muz püresi ile krem peynir
Peynir tüketebilen bebekler, muz püresi ve Teksüt Krem Peynir karışımına da bayılıyorlar.

Makarnaya tereyağı yerine krem peynir
Çocukların çok sevdiği bir besin de makarna. Makarnayı haşladıktan sonra tereyağlamak yerine, Teksüt Krem Peynir’le karıştırabilirsiniz.

Doğal lezzetin sırrı: Gönen’in havası suyu
Gıdaya olan güvenin sorgulandığı bu günlerde, özellikle anneler çocukları için seçtikleri ürünlerin nereden geldiğini bilmek istiyor. 1956 yılından beri faaliyet gösteren Teksüt, gıda üretiminde kalitesi ve doğallığıyla öne çıkan Balıkesir’in Gönen ilçesinde üretim gerçekleştiriyor. Gönen’in havası suyu Teksüt'ün ürünlerine lezzet katıyor.

Teksüt’ün yüksek kalite standartları belgeli
Lezzetli ürünler üretirken bir yandan da kalite çalışmalarını gittikçe daha titiz bir boyuta taşıyan firma, 1998 yılında ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi ve 2005 yılında Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sistem belgelerini almaya hak kazandı. Teksüt markasının çalışmaları, zincir marketlerin prosedürüyle, bağımsız denetim firmaları tarafından sürekli denetleniyor ve çalışanlar uzman eğitmenler tarafından hijyen ve kalite konularında düzenli olarak eğitime tabi tutuluyor. Süt alınan tüm bölgelerde süt sağma ekipmanları ile toplanan sütler soğutuculu araçlar ile fabrikaya nakledilerek bakteri üremesinin önüne geçiliyor. Bu sayede yüksek kalitede lezzetli ürünler elde edilebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT