Bosch’un Yeni Nesil Doğa Dostu Ürünleri İle 2011’de Daha Çevreci Bir Yıl

Alışveriş Alışveriş Bosch’un Yeni Nesil Doğa Dostu Ürünleri İle 2011’de Daha Çevreci Bir Yıl

Tarihler: 03 Ocak 2011 Pazartesi ~ 03 Şubat 2011 Perşembe

Firma: Bosch

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 3, 2011 ~ Şub 3, 2011

Doğal kaynaklarımızı koruyan ve sürdürülebilir bir yaşamı destekleyen “Doğa Dostu Teknoloji” yaklaşımı ile enerji ve su tasarrufunda öncü bir rol üstlenen Bosch, yeni yılda herkesi daha çevreci ürünler kullanmaya davet ediyor. Bosch’un sadece bugünkü değil, gelecekteki yaşamımızı da iyileştiren teknoloji ve ürünleri, yüzde 95 geri dönüşümlü malzeme kullanılarak üretiliyor, 15 yıl önceye kıyasla elektrik tüketiminde yüzde 74, su tüketiminde yüzde 66’ya varan tasarruf sağlıyor.

“Yaşam için teknoloji” sloganının temelinde, sadece bugünü değil, geleceğimizi de iyileştiren teknolojilerle hayatı kolaylaştırma yaklaşımı yatıyor. Bosch, bu yaklaşım ile tüm Türkiye’yi, 2011 yılına daha çevreci bir başlangıç yapmaya ve Bosch’un yeni nesil doğa dostu ürünleri ile hem çevreye hem de aile bütçesine katkı sağlamaya çağırıyor. Bugün Bosch’un patent kayıtlarının %40’ı, doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını hedefleyen teknolojilerden oluşuyor. Bosch doğal kaynakları daha verimli kullanabilmek için bütün ürünlerini, yüzde 95 geri dönüşümlü malzemeden üretiyor.

Bosch, Sürdürülebilir Teknolojiler İle Geleceği Şekillendiriyor

Bosch’un sürdürülebilir, verimli, estetik, ekonomik ve kullanışlı ev aletleri üretirken izlediği yolun temelini teknoloji oluşturuyor. Çevre dostu üretim yöntemlerinden enerji verimliliğine sahip teknoloji araştırmalarına kadar tüm birimlerde işlere daima sürdürülebilir teknolojiler yön veriyor. Bosch, tüm eylemlerinde, doğa, toplum ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket ediyor. Bu sebeple 1886’dan beri insan sağlığına ve güvenliğine saygıyı, doğal kaynakları ekonomik kullanmayı, daha doğal ve temiz bir çevrede çalışmayı iş politikasının temel prensibi olarak görüyor.

Yılın 365 Günü Ve Günde 24 Saat Çalışan Soğutucunuz Enerji Tasarruflu Mu?

Soğutucular, tüm elektrikli ev aletleri içinde kesintisiz kullanılan tek cihaz. Yılın 365 günü, günde 24 saat çalışırlar, üstelik yıllarca... İşte bu nedenle A enerji sınıfından daha tasarruflu bir soğutucu kullanmak, büyük bir enerji tasarrufu sağlamak anlamına geliyor. Bosch soğutucularda, HydroFresh teknolojisi sayesinde gıdaların doğru sıcaklık ve nem aralığında muhafaza edilmesi hijyenik bir biçimde gerçekleştiriliyor. Bu da Bosch’un üstün enerji tasarrufuna sahip soğutucularından elektrik tasarrufu yaparken üstün performans almaya devam etmeniz anlamına geliyor. Üstelik Bosch’un daha az enerjiyle daha çok verim sağlayan soğutucuları, azami derecede verimli enerji tüketimi sağlıyor. A++ enerji sınıfına sahip Bosch soğutucular, A enerji sınıfından çok daha tasarruflu.

Evde En Çok Elektriği, Soğutucu- Dondurucuların Tükettiğini Biliyor Muydunuz?

Elektrik ve Su İdaresinden Sorumlu Alman Federal Birlik’in 2008 yılında yayınladığı rapora göre Almanya’da evlerdeki elektrik tüketiminin yaklaşık olarak yüzde 50’si elektrikli ev aletlerinden kaynaklanıyor. Elektrik tüketiminin ev içindeki dağılımı ise şöyle; • Elektriğin yüzde 29’unu soğutucu-dondurucular • Yüzde 19’unu yemek, ütü ve çamaşır kurutma • Yüzde 17’sini suyun ısıtılması (çamaşır ve bulaşık makinesi de dahil) • Yüzde 15’ini ısınma (kalorifer) • Yüzde 12’sini TV, iletişim ve bilgisayar • Yüzde 8’ini de aydınlatma tüketiyor.

Kişi Başı Günlük Su Tüketimi: 123 Litre

Rapora göre suyun; yüzde 36’sı banyo, duş ve vücut bakımına, yüzde 27’si sifon çekmeye, yüzde 12’si çamaşır yıkamaya, yüzde 6’sı bulaşığa, yüzde 6’sı ev – araç temizliğine, yüzde 4’ü yeme içmeye ve yüzde 9’u da diğer işlere harcanıyor. Elektrik ve su tüketiminin ev içi dağılımını açıklayan bu verilerin de gösterdiği gibi tüketimi düşürmek için daha verimli ev aletleri kullanımı önem kazanıyor.

En İyi Enerji Verimlilik Sınıfı A, Yüzde 30 Daha İyisi Bosch

Yeni nesil Bosch VarioPerfect çamaşır makineleri, hem zamanı hem de enerjiyi daha iyi kullanarak tasarruf etmek üzere tasarlandı. VarioPerfect Logixx 8 çamaşır makineleri, EcoPerfect seçeneğiyle A enerji sınıfından yüzde 30, SpeedPerfect seçeneğiyle de zamandan yüzde 60 tasarruf sağlıyor. Devrimci fırçasız motor EcoSilence Drive sayesinde çamaşırlarınız, mükemmel yıkama performansından ödün vermeden süper sessizlikte yıkanıyor.

Dünyanın Enerji Verimliliği En Yüksek Kurutma Makinesi De Bosch’ta

Dünyanın enerji verimliliği en yüksek kurutma makinesi Bosch Ecologixx 7 S, ActiveAir teknolojisi ve SelfCleaning Condenser özelliği ile kilogram başına sadece 0,23 kW saat enerji harcıyor ve A enerji sınıfından yüzde 50 daha tasarruflu kurutuyor. Bu doğa dostu Bosch ürünü, dünyanın enerji verimliliği en yüksek kurutma makinesi olma özelliği taşıyor. Güçlü havasıyla çamaşırları en verimli şekilde kullanan bu makinenin hava atmadığını ve aile bütçenizin de dostu olduğunu anlamak için ise elektrik faturasına bakmak yeterli!

Bosch Bulaşık Makineleri Daha Az Tüketiyor, Daha Yüksek Performans Sunuyor

Bosch, yeni ActiveWater Eco2 ve ActiveWater Zeolit bulaşık makineleri ile bulaşık temizliğinde çığır açıyor. ActiveWater Eco2, her bir su damlasından 400 damla suyun enerjisini yaratarak, standart programda yıkama başına sadece 7 litre suyla 13 kişilik yemek takımını yıkıyor. ActiveWater Zeolit ise zeolit mineralinin kurutma işlemi sırasında makinedeki nemi emerek ısı enerjisine çevirmesiyle diğer A enerji sınıfı bulaşık makinelerine oranla yüzde 30 daha az enerji harcayarak sadece 0,73 kWh elektrik tüketiyor.

Tüm Bosch Fırınlar Da A Enerji Sınıfında

A enerji sınıfı Bosch fırınlar yaklaşık yüzde 25 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Fırın içindeki özel izolasyon malzemesi ve ısı yalıtımlı camlar vasıtasıyla sıcaklık fırın içinde daha uzun süre tutuluyor. Böylece fırın, performansından hiçbir şey kaybetmeden daha az enerji harcamış oluyor.

Bosch Elektrikli Süpürgeler, Elektrik Hariç Her Şeyi Yutuyor

Kompresör teknolojisine sahip Bosch elektrikli süpürgeler yüksek verim gücüyle yüzde 50 daha az elektrik harcıyor.

15 Yılda, Elektrik Tüketiminde Yüzde 74, Su Tüketiminde Yüzde 66’ya Tasarruf

Bosch’un 1990 yılından bu yana geliştirdiği teknolojilerle daha az enerji ve daha az su tüketimine odaklanan yaklaşımı çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Özellikle 1990’dan bu yana çevre temalı ürünlere yönelen Bosch’un soğutucuları, bugün 1995 yılına kıyasla yüzde 63’e varan enerji tasarrufu sağlarken, fırınlar yüzde 37’ye, çamaşır makineleri yüzde 57’ye, kurutma makineleri yüzde 62’ye, bulaşık makineleri ise yüzde 48’e, derin dondurucular yüzde 60’a, soğutucu-dondurucu kombinasyonları yüzde 74’e varan oranlarda daha az enerji tüketiyor. Bosch’un daha temiz ve güvenli bir geleceğe yatırıma odaklanan çalışmaları su tüketiminin azaltılmasında da kendini gösteriyor. Bugün Bosch çamaşır makineleri 1995 yılına oranla yüzde 42’ye, Bosch bulaşık makineleri ise artık yüzde 66’ya varan oranlarda su tasarrufu sağlıyor.

Bosch’un Doğayla Olan Dostluğunu Bu Mühür Simgeliyor

Bosch’un “Doğa Dostu Teknoloji” mührü, enerji, su veya diğer doğal kaynaklarda son derece düşük tüketim değerlerine sahip, devrim yaratan teknolojilerin kullanıldığı, en üst düzey verimliliği olan ürünleri gösteriyor. Ve tabii ki tüm bu ürünlerin, diğer Bosch ürünlerinde olduğu gibi çevre dostu olduğunu simgeliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT