Çevreye en duyarlı taşımacılık ve lojistik şirketi DHL Express

Alışveriş Alışveriş Çevreye en duyarlı taşımacılık ve lojistik şirketi DHL Express

Tarihler: 16 Şubat 2009 Pazartesi ~ 19 Şubat 2009 Perşembe

Firma: DHL

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2009 ~ Şub 19, 2009
Çevreye en duyarlı taşımacılık ve lojistik şirketi DHL Express
DHL Express’in, 2001 yılından bu yana sürdürdüğü “Go Green” programı küresel ısınmaya karşı en etkili araç seçildi
Çevre bilinci ile hareket ederek doğanın dengesini koruma çalışmalarında, küresel ısınmaya karşı gösterdiği hassasiyeti ile DHL Express’in çevreye karşı duyarlı çalışmaları puan topladı.

Küresel iklim değişikliğine karşı verilen mücadelede tüketicileri ve şirketleri bir araya getirmeyi amaçlayan ve Clean Air – Cool Planet (Temiz Hava, Serin Gezegen) ile işbirliği bulunan Climate Counts tarafından küresel ısınmaya karşı çalışmaları değerlendirilen DHL Express, puan çizelgesinde bu yıl 100 üzerinden 67 puan alarak taşımacılık ve lojistik sektöründe liderliği üstlendi.

Kar amacı gütmeyen bir örgüt olan Climate Counts, şirketleri, kendilerinin iklime etkisini gözden geçirme, bu etkiyi azaltma, çevreci politikalara ilişkin duruşları ve raporlama olmak üzere dört ana kategori çerçevesinde 22 tane kıstas kullanarak değerlendiriyor. DHL Express, şirketin küresel ısınma üzerindeki 2001 yılından bu yana etkisini ölçümlemeyi tamamladığı için ödül aldı. Söz konusu değerlendirme DHL’in karbondioksit emisyonunu azaltma, yenilenebilir enerjiye yatırım yapma, verimlilik programları ile kargo taşımacılığı kaynaklı gaz emisyonunu dengeleyecek ürünlerin sunumuna ilişkin net ve kesin hedefler ortaya koymuş olmasını öne çıkardı.

Bunun yanında, DHL’in şirket çalışanlarının iklim değişikliği konusundaki bilinçlerini yükseltme çalışmalarıyla sağladığı destek ile DHL’in şirket olarak küresel ısınmayla mücadelede ortaya koyduğu çabaları ayrıntılı biçimde kamuoyuna duyuruyor olması da kayda değer bulundu.

DHL Express, geçen yılın puan çizelgesindeki sonuçlarla karşılaştırıldığında ölçümlemeye ilişkin çabaları, şirketin çevreye etkisini azaltmaya ilişkin daha güçlü hedefler seçmesi, bu etkiyi azaltma çabalarını bildirmesi ve iklim değişikliğine dair olumlu politikalar konusunda düşüncelerini git gide daha yüksek sesle dile getirmesi sayesinde önemli ilerlemeler kaydetti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çevreci aktiviteleriyle tanınan bir taşımacılık ve lojistik şirketi olan DHL Express, son olarak yaptırdığı Gateway (Operasyon Binası) duvarı için de çevreci kriterleri baz aldı. Erozyonu engelleyen ve üzerinde yeşillenebilir alanlar yaratması nedeniyle “yaşayan duvar” olarak da adlandırılan bu çevreci duvarın inşası ile ilgili DHL Express Kurumsal İletişim Direktörü Selda Susal şöyle konuştu:
“DHL olarak hizmet kalitemize olumlu katkı sağlayacak yeni Gateway’imizde (Operasyon Binası) aynı zamanda çevrecilik faktörünü de dikkate aldık. DHL’in bu zamana kadar yaptığı bütün çevreci aktivitelere paralel olarak, binamızın etrafındaki duvarın da doğaya saygılı olmasını istedik. Toprak kaymasını engellediği gibi toprağın içindeki tohumları tutarak yeşillenmeyi sağlayan bu duvar sayesinde yeşil çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk”.

Susal, DHL’in çevreci faaliyetlerinin climatecounts.org adresinde takdir edilmesinin kendilerini motive ettiğini vurgulayarak; günümüzde tüm şirketlerin çevrecilik anlayışı ve bilinci ile hareket etmesi gerektiğini söyledi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT