Çocuklar Artık Sanatı Sevecek!..

Alışveriş Alışveriş Çocuklar Artık Sanatı Sevecek!..

Tarihler: 24 Nisan 2007 Salı ~ 25 Nisan 2007 Çarşamba

Firma: Çocuklar İçin Sanat Kitabı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2007 ~ Nis 25, 2007
Ödüllü sanat ve çocuk kitabı şimdi Türkiye’de...
Çocuklar Artık Sanatı Sevecek!..

*Çocuğunuzun sanat eğitimi ne zaman ve nasıl başlamalıdır? *Sanata ilgisi olan çocuğunuzun eğilimini şekillendirebilecek kitap var mıdır? *Ülkemizde çocuklar için hazırlanmış sanat içerikli kaynak var mıdır? *Çocuğunuzun sanat eğitimi ilköğretim okullarında hangi malzeme ile, nasıl verilmektedir? Yeterli midir? Yurtdışında bu konuda nasıl bir yol izleniyor?

Temel sanat eğitimi sırasında yukarıda yer alan ve ayrıca pek çok soruyla karşı karşıya kalan bilinçli tüm ebeveynler için çözüm: Tüm dünyada 14 dile çevrilerek, 19 ülkede yayımlanan; 2005 yılında İngiltere’de en iyi çocuk kitabı seçilen, temel sanat eğitiminde başvuru kaynağı olan “Çocuklar İçin Sanat Kitabı” artık YEM Yayınları arasında..

Tüm dünyada büyük ilgi gören, temel sanat eğitiminde başvuru kaynağı olarak kabul edilen “Çocuklar İçin Sanat Kitabı” (The Art Book For Children) YEM Yayın tarafından Türkçeleştirilerek yayımlandı.
İngiltere’de 7-14 yaş kategorisinde “İllüstrasyonlu En İyi Çocuk Kitabı 2005” ödülünü alan, “Çocuklar İçin Sanat Kitabı” Nisan ayı itibarıyla YEM Kitabevi ve tüm seçkin kitabevlerinde satışa sunuldu.

30 farklı sanatçının en çok tanınan ve klasikleşmiş eserlerindeki, yaklaşım ve eğilimlerini inceleyen kitapta, çocuklara bir sanat eserini “okuma”nın yolları öğretiliyor, çocuklar sorularla yönlendirilerek algılama yeteneklerinin artması sağlanıyor.
“Çocuklar İçin Sanat Kitabı”, sanatçıların eserlerini neden ve nasıl ürettiklerine ilgi çekerek çocukların yaratıcılık ve hayal güçlerini canlandırmayı; bir resim, heykel veya fotoğrafa bakarken, o sanat eserinin ardındaki düşünce, anlam, rol ve işlevleri araştırmalarını sağlayıp; çocukların renk, biçim, doku ve desen bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. Kitap ayrıca, çocuklara bir sanat eserinin arkasında üzücü, komik, şaşırtıcı ya da korkulu bir hikaye olabileceğini anlatarak öğrenme sürecinin eğlenceli hale getiriyor.

Çocuklarının eğitim ve kültürel gelişimine önem veren bilinçli aileler ve eğitmenlerin kütüphanelerinde mutlaka bulunması gereken bu kitap şimdiye kadar 14 dile çevrildi ve 19 ülkede yayımlandı.

Teknik Özellikler:
Boyut: 25,5x29,5cm
Sayfa: 80
Renkli, Sert kapaklı
Fiyat: 35 YTL
“Çocuklar İçin Sanat Kitabı”na ve diğer tüm YEM Yayınlarına www.yapikitabevi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT