El Halısı ve Kilim Müzayedeleri

Alışveriş Alışveriş El Halısı ve Kilim Müzayedeleri

Tarihler: 30 Aralık 2004 Perşembe ~ 30 Aralık 2004 Perşembe

Firma: Basın Müzesi

Adres: Divanyolu Caddesi No:84 Çemberlitaş Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 519 89 20

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 30, 2004 ~ Ara 30, 2004
İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri) tarafından kurulan ve ana faaliyet sahası “Müzayede Organizasyonları” olan İTKİB Müzayede İşletmeleri A.Ş. “ulusal ve uluslararası müzayedeler düzenlemek ve gerçekleştirmek” üzere faaliyetlerine başladı. Bu amaç dahilinde, Türk tekstil ve halı sektörünün kültürel tarihinin yeniden gün ışığına çıkartılması, Türk tekstil sektörüne yeni bir ivme sağlanması, Türkiye ihracatının artması için gerekli alt yapının kurulması, tekstil sektörüne, halkımıza ve kültür-sanat dünyasına katkı sağlanması yönündeki çalışmalarına başlamıştır. Halkımızın atıl bir şekilde duran el halılarını değerlendirebileceği en uygun ortam olan “Halı Müzayedeleri” hem halısını satmak isteyen, hem de uygun fiyatlı ürünler satınalmak isteyenleri aynı ortamda buluşturmakta ve gerçek piyasa değerleri ile ürünlerin el değiştirmesine imkan sağlamaktadır.
Halı Müzayedeleri: Müzayede İşletmeleri özellikle uzun yıllardan beri tüketicilerde atıl olarak duran ve ekonomik değerini yitirmeyen kullanılmış el halılarının yeniden ticari hayata kazandırılması ve önemli bir ihracat girdisi sağlaması için müzayedeler düzenleyerek, halkın aldatılma riski olmadan atıl el halılarını azami fiyatlarla satarak, hem bir gelir elde etmesini, hem de ihracata ürün girdisini sağlamaktadır. Ayrıca, uluslararası müzayede organizasyonları ile doğu ile batı arasında bir köprü görevi görerek, Kafkaslar, Orta-Asya Cumhuriyetleri, Azerbeycan gibi el halısı üretimi olan ülkelerin kullanılmış halıları dünya ve Türk pazarlarına sunulmasına ve ülkemize kazandıracağı hizmet dövizi yanında, Türkiye’nin el halısında dünya’da en önemli operasyon merkezi olmasına katkı sağlayacaktır.
Müzayedeler kanalıyla satış için: Halınızı müzayedede satmak için halı kabul merkezimize getirerek ekspertiz yaptırmanız gerekmektedir. Ürünleriniz bar-kod’lanarak ve kimlik bilgileriniz belirtilmeden işleme tabii tutulmakta ve uygunluk teyidiniz halinde sözleşme imzalanarak ilk müzayede’de satışa sunulmaktadır.
1) Eski el halılarınız ekspertiz işlemine tabii tutulur. Muammen bedel tespit edilir.
2) Muammen bedel’in %75’i değerle açılış fiyatı tespit edilir.
3) Tespit edilen ilk müzayede için ürün sergilemesi ve internet tanıtımı yapılır.
4) Müzayedeye katılanlar pey sürerek fiyatı oluştururlar.
5) Teslim edilen ürünün satışı gerçekleşmiş ise hizmet payı toplam bedelden düşülerek ürün bedeli ödenir.
6) Satılmayan ürünler sahibine evrak ve imza karşılığında ve müzayede katılım bedeli olan 10 milyon TL tahsil edilerek iade edilir.
Hizmet bedelimiz her müzayede seansında ürün sahibinin satılan ürünleri için toplam bedelin kademelerine göre %2 ile %14’ü arasında tespit edilmiştir.
Müzayedelere katılım (ürün satınalmak ) için: 1) Ürünler müzayede tarihinden 1 gün öncesinde sergi alanımızda veya 3 gün öncesinden itibaren www.muzayedeisletmeleri.org internet ortamında incelenir.
2) Muzayede günü 100 milyon TL teminat yatırılarak bayrak alınır ve müzayede salonuna girilir.
3) İlgilenilen ürünlere canlı müzayede ortamında bayrak kaldırmak suretiyle pey sürülür.
4) En yüksek pey sürerek satın alınan ürünler için mal bedeli (+KDV) ve %2 komisyon (+KDV) ödenerek ürün teslim alınır. Mal satın alınmamış ise girişte ödenmiş olan teminat bedeli iade edilir. Mal satın alınmış ise teminat ürün tesliminde hesap bakiyesinden düşülür.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT