Matraş, Facebook Üzerinden Türkiye’yi Okullara Yardıma Çağırıyor!

Alışveriş Alışveriş Matraş, Facebook Üzerinden Türkiye’yi Okullara Yardıma Çağırıyor!

Tarihler: 25 Nisan 2011 Pazartesi ~ 25 Mayıs 2011 Çarşamba

Firma: Matraş

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2011 ~ May 25, 2011
“Şimdi Okullu Olduk” kampanyası ile Matraş, anaokullarının ihtiyaçlarını karşılıyor!

Matraş, Facebook üzerinden Türkiye’yi okullara yardıma çağırıyor!

Ülkemizdeki okul öncesi eğitimin kalitesinin artırılması ve yaygınlaştırılması gereğine dikkat çeken Matraş, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan devlet anaokullarının eksiklerini “Şimdi Okullu Olduk” kampanyasıyla tamamlamaya hazırlanıyor. Facebook üzerinden başlatılan kampanyaya katılarak, herhangi bir ücret gerekmeksizin, bir anaokuluna destek oyu vermek ve böylece ihtiyaçların karşılanması için gereken toplam destek sayısına ulaşılmasına yardımcı olmak mümkün.

Belirtilen tüm ihtiyaçların Matraş tarafından karşılanacağı kampanyada şu an 50’den fazla okul yardım bekliyor. Okulların da yardım talebinde bulunabildiği kampanya 15 Haziran’a kadar devam edecek.

Okul öncesi eğitimin kalitesini artırmanın ülkenin okur-yazarlık seviyesini yükseltmek kadar önemli olduğuna inanan Matraş, bu amaçla 28 Mart 2011’de “Şimdi Okullu Olduk” adlı bir proje başlattı. Facebook üzerinde gerçekleşen kampanyada Matraş, halkın vereceği destek oylarıyla kampanya bitimine kadar hedef tıklama sayısına ulaşan Türkiye’nin dört bir yanında bulunan ilk 30 devlet anaokulunun eksiklerini tamamlayacak. Eksiklerini belirten okullar arasından ilk yardım hakkını, bir haftada gereken desteği almayı başaran Kars’ın Mihrali Bey İlköğretim Okulu kazandı. Matraş, okulun belirttiği kutulu oyuncak dolabını temin ederek yetkililere teslim etmeye hazırlanıyor.

Kampanyaya başvuran okulların daha çok dizüstü bilgisayarlar, ilgi köşesi seti (tamir, evcilik, sağlık setleri), kutulu oyuncak dolabı, eğitici oyuncak seti (logo, puzzle…), müzik eğitim seti (tefler, davullar, ksilofon…) gibi eksikleri olduğu görülüyor. Yardım talebinde bulunan okulların bulunduğu şehirlerden bazıları ise şöyle: Eskişehir, Sinop, Erzurum, Amasya, Konya, Siirt, Urfa, Düzce, Bilecik, Kütahya, İzmir, Ağrı, Afyon, Tekirdağ, Samsun, İçel, Batman, Kars, Niğde, İstanbul, Mardin, Sivas, Diyarbakır, Giresun ve Bursa.

Oy ver, okulun ihtiyacı karşılansın!

Her Facebook kullanıcısının tek bir okula destek verebildiği kampanyaya katılmak için öncelikle “Şimdi Okullu Olduk” uygulamasını Facebook arama çubuğunda aratarak ya da http://apps.facebook.com/simdiokulluolduk adresine girerek uygulamayı yüklemek gerekiyor. Ardından da okul sayfasına girip seçilen okulun yanındaki “Destekle” butonuna tıklayarak süreç tamamlanıyor. Okul sayfasında listede okulların isimlerini, ihtiyaçlarını, bu ihtiyaçların karşılanması için gereken destek sayılarını ve her okula o ana dek kaç kişinin destek olduğunu bulmak da mümkün. Matraş, erişilmesi gereken destek sayısına ulaşan okulun ihtiyacını hızla karşılıyor. Şu ana dek 50’den fazla yardım talebinde bulunduğu kampanya yeni okulların başvurularını almaya ve bu okullara destek toplamaya 15 Haziran 2011 tarihine dek devam edecek.

“Şimdi Okullu Olduk” yeni okul başvurularını da kabul ediyor

Şu anda listede olmayan ama ihtiyaçları olan okullar da durumlarını bildirerek kampanyaya dahil olabiliyor. Bunu için başvurunun okul adına yetkili bir kişi tarafından ve okulun resmi e-posta adresi ile aynı Facebook uygulaması üzerinden yapılması gerekiyor. Kampanyaya okullar listeden bir ihtiyaç seçerek veya yeni bir ihtiyaç girerek katılabiliyor. Ancak, girilen ihtiyaçların kapsamının okulun inşaatı, restorasyonu, tamiri, ek bina yapımı, bir birimin tüm ihtiyaçlarını karşılama gibi özeliklerde olmaması gerekiyor. Gereken hedef tıklama sayısına ulaşan okulların belirtmiş oldukları ihtiyaçlar, Matraş tarafından temin edilerek hızla adreslerine teslim edilecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT