Mitolojik Kahramanlar ve Efsaneler Ahmet Güneştekin`in Kilim Tasarımları ile Hayat Buluyor

Alışveriş Alışveriş Mitolojik Kahramanlar ve Efsaneler Ahmet Güneştekin`in Kilim Tasarımları ile Hayat Buluyor

Tarihler: 22 Nisan 2011 Cuma ~ 22 Mayıs 2011 Pazar

Firma: Ahmet Güneştekin

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 22, 2011 ~ May 22, 2011

Mezopotamya’nın büyülü masal kuşu Zümrüd-ü Anka ile ölümsüzlük tanrıçası Şahmaran, Ahmet Güneştekin’in tasarımları ile evlerimize özgürlüğü, bereketi ve sağlığı getiriyor. Güneştekin’in Troya tasarımları ise Paris ve Helen’in ölümsüz aşkına hayat veriyor.

Ressam Ahmet Güneştekin, tuvaline yansıttığı mitolojik kahramanları ve efsaneleri şimdi de halı ve kilim tasarımları ile gündelik hayatımıza taşıyor. Mezopotamya’nın büyülü masal kuşu Zümrüd-ü Anka ile ölümsüzlük tanrıçası Şahmaran, Ahmet Güneştekin’in tasarımları ile evlerimize özgürlüğü, bereketi ve sağlığı getiriyor. Güneştekin, Troya serisi ile ise Paris ve Helen’in ölümsüz aşkına hayat veriyor.

Tasarımlarında mitolojiden hareket eden Ahmet Güneştekin, “Şahmaran” serisi ile kadim zamanlara ait bir Mezopotamya mitini halıda yorumluyor. Güneştekin, Mezopotamya’da nazar ve kem gözlerden koruyan, şans ve sıhhat getiren yılanların kraliçesi Şahmaran ile mitlerdeki bereketi, şansı ve sağlığı halıda yaşatıyor.

İnsan varoluşundaki mücadeleyi simgeleyen masal kuşu Zümrüd-ü Anka ise Ahmet Güneştekin imzalı halı ve kilim tasarımlarında, sanatsal bir bakışla yeniden doğuyor. Zümrüd-ü Anka, aşkın, gücün ve özgürlüğün anlam bulduğu hayatta, insanoğlunun yenilse bile yok olmadan, küllerinden yeniden doğuşunu simgeliyor.

Ahmet Güneştekin’in Troya serisi halı ve kişim tasarımlarının ana motifi Troya Atı ise Truva Prensi Paris ile Sparta Kraliçesi Helen’in ölümsüz aşkını günümüze taşıyor.

“Tasarımlarımdaki Renk ve Desenler Dişidir”
Ahmet Güneştekin, “Şahmaran” ve “Zümrüd-ü Anka” konseptli halı ve kilimlerinde kullandığı renk ve desenleri dişi olarak tanımlıyor. Sanatçı bunun nedenini de şöyle açıklıyor: “Tarihte erkek egemen toplumda, kadın söylemek istediği ama söyleyemediği her şeyi, halıya, kilime işler. Modern dünyanın içinde bir araya getiremeyeceğimiz renkler, orada esrarengiz bir ahenkle yan yana, iç içe varolabilir. Bu da Anadolu ve Mezopotamya`nın güçlü kültürel mozaiğinin sanatla buluşan estetiğidir.”

Ahmet Güneştekin’in “Şahmaran” ve “Zümrüd-ü Anka” serisi halı ve kilimleri, Balıkesir, Manisa ve Konya’da köy evlerinde, kök boya ile üretiliyor. Birbirinin benzeri olmayan halı ve kilimler, Güneştekin Sanat Merkezi’nde 2000 ile 5000 Euro fiyat aralığında satışa sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT