Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film

Alışveriş Alışveriş Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film

Tarihler: 28 Kasım 2005 Pazartesi ~ 30 Kasım 2005 Çarşamba

Firma: Caretta Yayıncılık

Adres: Samanyolu sok. Onur Apt. No:116/1 Şişli / İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 29 43 – dahili : 123

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2005 ~ Kas 30, 2005
“Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film”
Sinema severler için vazgeçilmez bir kaynak

“1001 Movies You Must See Before You Die”, artık “Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film”. Pek çok farklı dile çevrilen ve sinema severler için tam anlamıyla bir referans kitabı olmasının yanı sıra, kendine özgü diliyle de zevkle okunan 960 sayfalık bu dev eser, adından da anlaşılacağı gibi hem bilgi vermeyi ve kılavuzluk etmeyi, hem de motive etmeyi hedefliyor.

Kitap, Genel Editör Steven Schneider önderliğinde 8 ülkeden 57 uluslararası yazarın kaleminden yazılmış 1001 filmin kısa, özlü ve satır satır okunması gereken tanıtım-eleştirilerinden oluşuyor. Kitabın Türkçe’ye kazandırılmasında editörlük görevini Belma Baş ve Deniz Vural ikilisi üstlendi. Kitabın Türkçe’ye çevrilmesinde 13 farklı çevirmenin emeği var. Kitabın yayıncısı ise; Türk yayın hayatına sanatsal, tarihsel, sektörel alanlarda çok değerli kitapları kazandıran ve farklı kitap projeleriyle uzmanlaşan Caretta Yayıncılık.

Peki ölmeden önce hangi 1001 filmin görülmesi gerektiği nasıl belirlenmiş?
Kitabın genel editörü Schneider bu sorunun yanıtını şöyle veriyor: “Eğer mesele ne pahasına olursa olsun uzak durulması gereken 1001 filmi belirlemek olsaydı bu iş çok daha kolay ve çok daha az ihtilaflı olurdu!...

27 ülkede basılan ve sinema seven herkesin evinde bulunması gerektiğini düşündüğümüz eserin içinde tüm dünyadan seçkin filmlerin çok kısa ama çok detaylı tanıtımları, eleştirileri bulunuyor. Belirli sürelerde ‘ geliştirilmiş baskılarla ’ yeniden basılan “Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film” kitabında, şu anda Türkiye’den sadece “ Yol ” filmi var.

Kitaptan notlar:
Kitapta 1001 filmin künyesi ve tanıtımı bulunuyor. Özgün dildeki adlarına göre listelenen filmlerin ilki 1902 yapımı Le Voyage Dans La Lune (Ay’a Seyahat), sonuncusu ise 2004 yapımı Million Dollar Baby (Milyonluk Bebek).

Hollywood ödülleri, Oscar ve Oscar adaylığı başlıkları altında sıralandı, ardından da her yıl düzenlenen Cannes, Berlin ve Venedik Uluslararası Film Festivalleri’nde alınan ödüller ve mansiyonlar belirtildi.

1001 FİLM Kitabını REMZİ KİTABEVLERİ’ den ve CARETTA YAYINCILIK’ tan ( 0212 230 23 14 – 123 ) temin edebilirsiniz.
Daha ayrıntılı bilgi için: Zeynep Yığcı veya Nesrin Polato

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT