Pendik`te 2 Dev Proje Hayata Geçiyor

Alışveriş Alışveriş Pendik`te 2 Dev Proje Hayata Geçiyor

Tarihler: 16 Nisan 2007 Pazartesi ~ 20 Nisan 2007 Cuma

Firma: Pendik Belediyesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2007 ~ Nis 20, 2007
PENDİK’TE 2 DEV PROJE HAYATA GEÇİYOR
İstanbul’un üçüncü fuar merkezi ile 500 yat kapasiteli marina projesi Pendik’te hayata geçiriliyor. Projelerle birlikte 5 bin kişiye iş imkanı oluşacak.

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, yaptığı açıklamada, Pendik’in diğer ilçeler arasında parmakla sayılabilecek üstün niteliklere sahip bir kent olduğunu belirtti. Pendik’i şehircilikte üst sınıra getirecek iki dev projenin temelinin yakın bir zamanda atılacağını kaydeden başkan Kaya şunları kaydetti:
“Pendik, planlı şehirleşmesi, modern konutları, hava, deniz, kara ulaşım kolaylığı ile trafik derdi olmayan ender ilçelerden biri haline gelmiştir. Bunu başarmak için sihirli ellere ihtiyaç yoktu. Halkımızın bizim yanımızda olması ve bize teveccüh göstermesi, merkezi idarenin sorunları çözmede göstermiş olduğu pratik çözüm anlayışı, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin proje ve yatırım desteği bizleri bu noktalara getirmiştir. İnşallah önümüzdeki günlerde iki dev projemizin temelini atmakla ve bir iki yıl içinde de hizmete açmakla bu sürece önemli bir katkı daha sağlamış olacağız.”

Başkan Erol Kaya, Anadolu yakasının ilk, İstanbul’un üçüncü Fuar merkezi ve İstanbul’un üçüncü yat limanı ile beraber yaklaşık 5 bin kişiye iş imkânı doğacağı müjdesini vererek şöyle devam etti: “Nisan 2007 yılı içinde fuar merkezi inşaatına başlanacak. 600 yataklı otel, 3 bin kişilik kongre sarayı, açık ve kapalı otoparklar, restoranlar, kapalı çarşı tarzında dükkânlar ve fuarcılık alanından oluşan fuar merkezi, Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak ve belediye, hiçbir şekilde harcama yapmayacaktır. İhaleyi alan firma inşaatı yapacak, işletecek, belediyeye kira bedelini ödeyecek ve otuz yıl sonunda yaptıklarını devredecektir. Projenin maliyeti 60 milyon dolar. Belediyenin kira kazancı yıllık 1,2 milyon YTL olarak belirlendi ve bu miktar enflasyon oranında artacaktır. 2008 yılı içinde hizmete sunulacak projeyle 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.” Fuar merkezinin, istihdam ve bölge ekonomisini canlandırmakla birlikte Pendik’in uluslararası etkinliklere imza atan bir ilçe olmasını sağlayacağını ifade eden başkan Kaya, 500 yat kapasiteli marinanın da 136 bin 300 metrekarelik alanda kurulacağı bilgisini verdi. Kaya, şunları marina projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: “İstanbul’un 3. yat limanı olacak marina da ‘yap işlet devret’ modeli ile yapılacak. Marina pojesinin, Pendik mendireğinin olduğu yerde yapılması ve 2008 yılının başlarında faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Projeyle, ilçe ticareti büyük bir hareketliliğe kavuşacaktır. Marinanın 50 milyon dolara mal olması bekleniyor. Belediyeye, yıllık 1.5 milyon YTL. kira geliri getirecek. Marinayla bin 500 kişi iş sahibi olacak.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT