Red Dot Awards 2007 `Yılın Tasarım Ekibi` Ödülü BMW Group’a Verildi.

Alışveriş Alışveriş Red Dot Awards 2007 `Yılın Tasarım Ekibi` Ödülü BMW Group’a Verildi.

Tarihler: 16 Temmuz 2007 Pazartesi ~ 17 Temmuz 2007 Salı

Firma: BMW

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 16, 2007 ~ Tem 17, 2007
red dot awards 2007 "Yılın Tasarım Ekibi" ödülü BMW Group’a verildi.
Essen`deki ödül galasının zirve noktası, BMW Group ve BMW Group DesignworksUSA ekiplerine verilen 8 ödül oldu.

Dikkat çeken ürün için red dot awards 2007 verilişi sırasında bu yıl sadece BMW Group’un ilginç araçları değil tasarım ekipleri de çok dikkat çekti. Festival havasındaki, Essen Opera Sarayında, Aalto Tiyatrosu binasında 25 Haziran`da gerçekleşen ödül galasının zirve noktasına "Yılın Tasarım Ekibi" ödülünü alan BMW Group erişti. Yarışmanın uluslararası jürisi bu ödül ile BMW Group’u tasarım endüstrisine sunduğu katkılardan dolayı taçlandırdı. Dünya çapında bilinen ve kabul gören "red dot design award" 1955 yılından bu yana dağıtılmakta olan bir ödüldür. "Yılın Tasarım Ekibi" onur unvanı ile, 1989 yılından bu yana uzmanlar, öne çıkan her bir ürünün tasarım alanındaki performanslarını taçlandırmaktadırlar. Birinci seçilen ürünün yetkinliğinin kanıtını bu yıl Essen`de de görmek mümkündür: BMW Group’un iki otomobil ve üç motosiklet ile ayrıca, BMW Group DesignworksUSA tarafından tasarlanmış diğer üç ürüne red dot award 2007 ödülü verilmiştir.

red dot award, başarılı bir tasarım için dünya çapında kabul görmüş önemli bir kalite onayıdır. Ödül, birçok kategoride - bunların içinde, trafik, endüstri, mimari, hobiler, ev cihazları, ofis, bilgisayar ve eğlence sektörü elektroniği vardır - verilmektedir. Yenilikçi seviye ve biçimsel kalite yanında, ürünlerin işlevselliği, sembolik ve duygusal içeriği ile ökolojik uygunluk da dikkate alınmaktadır. Bu yıl 2.548 ürün, 43 ülkeden gelerek red dot award için aday gösterilmiştir. red dot award kurucusu ve Uluslararası Tasarım Vakfı Icsd Başkanı Prof. Dr. Peter Zec katılımlarla ilgili: "Hem erişilen ürün sayısı, hem de kalite standardı bu yıl mükemmeldi" şeklinde açıklama yaptı.

Araç trafiği kategorisinde beş adet ödül ile BMW Group en başarılı kurum oldu.
Ödül alan ürünlerin geniş yelpazesi de ayrıca dikkat çekicidir. Yeni BMW 3 Serisi Coupé modeline ve yeni MINI modeline de red dot award ödülü verildi. Bunların dışında, üç BMW motosiklet modeli de jüri tarafından ödül aldı: BMW F 800 S, BMW G 650 Xcountry ve BMW HP2 Megamoto. Ayrıca çocuklar için BMW Cruise Bike Junior modeline de öne çıkan tasarımı için ödül verilmiştir. BMW Cruise Bike Junior, BMW Group DesignworksUSA stüdyolarında ortaya çıkmıştır. Büyük oranda serbest çalışmakta olan tasarım ofisi, sadece araç, aksesuar ve BMW Group aksesuarları için çalışmıyor aynı zamanda IT ve eğlence sektörü elektroniği, tekne yapımı ve uçak teknolojisi, ev cihazları, lifestyle ve spor kategorilerinde marka olmuş çok sayıda uluslararası firmalarla çalışmaktadır. BMW Group DesignworksUSA işletmesine ayrıca ev cihazları ve mutfak ürün grupları için ödül verilmiştir: İçecek şişeleri geri kazanma istasyonu ve kafe otomatı Talea Tuoch. Her iki üründe, BMW Group DesignworksUSA uzmanları zamanında ve yoğun olarak ürün geliştirme sürecine katılmışlardır. Bu şekilde, ilgili ürünün özelliklerini ve üretici firma marka tanımını çok iyi yansıtan bir tasarım ortaya çıkmıştır.

Yaratıcı çeşitlilikten faydalanma BMW Group tasarımının başarı reçetesini oluşturmaktadır. Yeni etkileşimlere, teşviklere ve itici güce doğru bir arayışta BMW Group tasarım şefi Christopher E. Bangle çalışanlarına en geniş özgürlüğü tanımıştır. BMW, MINI, Rolls-Royce ve BMW Motorrad markalarının tasarımlarını ortak bir felsefede buluşabilmeleri için denetlemiştir. Bu nedenle, tasarımda sıkça hem markanın karakteristiği hem de yeni aracın üretim ruhu ifadesini bulunabilmektedir.

Mükemmel olan, BMW Group içinde çeşitli markaların yeni modellerinin tasarlanması için yan yana ve birlikte çalışılmasıdır. Bangle; "İnsanları bir araya getiriyoruz, çeşitli tasarım bölümlerinde dönüşümlü olarak çalışmalarını sağlıyoruz" demiştir. "O anda bir BMW M modelinde çalışmakta olan kişi, bir MINI`den ne kadar çok anlar ise, araçların hangi özellikte farklı olmaları gerektiğini de daha çabuk görecektir. Markaları çok mükemmel şekilde birbirinden ayırt edebildiğimiz için ve aynı zamanda açık, iletişimli ve tasarımcılar arasında güvene dayalı bir kültür oluşturduğumuz için kıvançlıyım", diyerek 2007 "Yılın Tasarım Ekibi" şefi konunun altını kalın çizgiler ile çizmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT