Sarı Zeybek Erozyonla Mücadeleye Destek Veriyor

Alışveriş Alışveriş Sarı Zeybek Erozyonla Mücadeleye Destek Veriyor

Tarihler: 17 Mart 2008 Pazartesi ~ 21 Mart 2008 Cuma

Firma: Efe Rakı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2008 ~ Mar 21, 2008
EFE RAKI Meşe Projesi’ne 90 bin meşe palamutuyla katkı sağladı
Sarı Zeybek erozyonla mücadeleye destek veriyor

Rakı sofralarına zarafet getiren Sarı Zeybek, TEMA ile işbirliği yaparak 90 bin meşe palamutu ekimine katkıda bulunuyor. Sofralarına Sarı Zeybek alanlar, dokuz adet meşe palamutu ile kampanyaya destek sağlamış olacaklar.

1992 yılında Türkiye’nin geleceğini tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla kurulan TEMA Vakfı, 1998 yılından beri “Meşe Projesi”ni sürdürüyor. Dünyada bir sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen en önemli ağaçlandırma projelerinden biri olan “Meşe Projesi” Türkiye genelinde sağlıklı meşe ormanları oluşturmayı hedefliyor. Sarı Zeybek’i altı ay meşe fıçılarda dinlendirerek olgunlaştıran Efe Rakı da, 90 bin meşe palamutuyla projeye destek veriyor. Bu proje ile EFE Rakı, Sarı Zeybek tadını nesilden nesile aktarmayı hedefliyor.

Cumhuriyet dönemi rakı sofralarının zarafeti Sarı Zeybek ile günümüze taşınıyor…
Ege Bölgesi’nden temin edilen meşhur anasonun kullanılması ile hazırlanan Sarı Zeybek’in en büyük özelliği, 6 ay meşe fıçılarda dinlendirilmesi. Fıçılarda bulunan gözeneklerden geçen hava, rakının olgunlaşmasını ve içiminde meşe ağacından gelen hoş bir kokunun hissedilmesini sağlıyor. Bakır imbiklerde iki kere distile edilen Sarı Zeybek, seçkin zevklere ithafen özel üretiliyor ve rakı tutkunlarının tercihi olarak raflarda yerini alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT