Seçenek Etkisi

Tarihler: 14 Ekim 2009 Çarşamba ~ 14 Kasım 2009 Cumartesi

Firma: Yılmaz Yunak

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2009 ~ Kas 14, 2009
SEÇENEK ETKİSİ
17 Ağustos depremiyle başlayan ve günümüze dek uzanan mistik bir macera…
Kabadayı tavırlı genç bir polis, polisin delicesine aşık olduğu bir kadın doktor, Kuran ayetlerinden hareketle seri cinayetler işleyen tuhaf bir katil ve fiziği, davranışları hatta ses tonuyla da genç polise tıpatıp benzeyen ve “gerektiği zaman” ortaya çıkarak olaylara müdahale ederken, genç doktoru Tanrısal bir aşkla sevdiğini saklayamayan kabadayı tavırlı gizemli bir ihtiyar…

Kuantum felsefesi ve Kuran ayetleriyle harmanlanmış bir “kader”in biçimlendirdiği yaşamlara “seçenek” yoluyla yapılan müdahaleler…
Elimize tutuşturulmuş senaryodan bölümler okumaktan başka seçeneği olmayan inisiyatifsiz robotlar mıyız, yoksa seçenekler karşısındaki “tavır koyuşumuz”la kendi alınyazımızı oluşturan bağımsız yaratıcılar mı?..

Tanrı’nın, “Ona nefesimden üfledim” diye tarif ederek onurlandırdığı insan denen bu gizemli yaratık tek bir yaşamla mı yetiniyor, yoksa -belki de hepsi aynı anda ama farklı boyutlarda- birden fazla yaşamla mı “sınanıyor”?..

Yaşamın sunduğu seçenekler ve bu seçenekler karşısında tercihte bulunan “kişisel yaratıcılar”ın seçmediği dallar “Bahçıvan” tarafından budanıyor mu, yoksa dallanıp budaklanarak büyümeye devam mı ediyor?..

Eskilerin “tayyi mekan” dedikleri şey, birtakım yeteneklere sahip ayrıcalıklı kişilerin bedenlerini bir yerden başka bir yere naklederek aynı anda birden fazla yerde bulanabilmeleri gerçek mi?.. Böyle bir “olasılık” var mı? Bu konuda kuantum felsefesi ve Kuran ayetleri çelişiyor mu, uyuşuyor mu?..

Zaman… Gerçekten geçip gidiyor mu, yoksa bu, “kısıtlı idrak”le malûl insan zihninin dramatik yanılsamasından ibaret bir şey mi? Dün, bugün ve yarın, “aynı an”da yaşanan bir olgu mu?..

Tüm bu soruların cevaplarının irdelendiği olağandışı mistik bir macera ve okuyucunun zihnini allak bullak eden sarsıcı bir final…

Yılmaz Yunak’ın kaleminden bu mistik macerayı sakın kaçırmayın….

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT