Volvo’dan kamyon kazalarını azaltmaya yönelik yeni destek sistemleri!

Alışveriş Alışveriş Volvo’dan kamyon kazalarını azaltmaya yönelik yeni destek sistemleri!

Tarihler: 03 Kasım 2008 Pazartesi ~ 09 Kasım 2008 Pazar

Firma: Volvo

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2008 ~ Kas 9, 2008
Volvo’dan kamyon kazalarını azaltmaya yönelik yeni destek sistemleri!
Trafik kazalarının yaklaşık yüzde doksanında insan faktörü rol oynamaktadır. Kamyon sürücüleri açısından bakıldığında en yaygın kaza nedenleri yorgunluk ve dikkatin dağılmasıdır. Volvo Kamyon, bu konuda çalışmalar yaparak sürücülerin duruma hâkimiyetlerini arttırmak amacıyla çok sayıda destek sistemi geliştirdi.
Volvo Kamyon Güvenlik Direktörü Lars-Göran Löwenadler konu ile ilgili açıklamasında “Her zaman mümkün olan en yüksek güvenliği hedefliyoruz ve bu alanda çok ilerideyiz. Şimdi kaza önleme alanına odaklandık. Volvo’nun buradaki stratejisi, sürücülerin işini kolaylaştırmaktır” dedi.

Sürücü Uyarı Desteği – Avrupa’da bir ilk
Bağımsız araştırmalar, tek aracın karıştığı kazalara yüzde yirmiye kadar oranda sürücü yorgunluğunun neden olduğunu göstermektedir. Bunun üzerine, Avrupa’nın bir ilki gerçekleştirerek olarak Volvo Kamyon, yol işaretlerine göre aracın seyrini izlemek üzere bir kameranın kullanıldığı sistem olan Sürücü Uyarı Desteğini geliştirdi. Sürüşün düzensiz olduğunun algılanması halinde, sürücü sesli sinyal ve metin mesajı ile uyarılıyor. Düzensiz sürüş devam ederse, sürücü durup mola vermesi için ikaz ediliyor.

Görüş alanının iyileştirilmesi
Kamyon kazalarının bir diğer yaygın sebebi ise azalan görüş alanıdır. Kör noktalar, virajlar, karanlık ve kötü görüş açısı sürücünün hâkimiyetini zayıflatır. Volvo Kamyon Elektrik Sistemleri Ürün Müdürü Stefan Svensson yaptığı açıklamada “İşte bu yüzden şerit değiştirme gibi durumlarda ilave bir göz gerekli” diyor. Volvo’nun yeni Şerit Değiştirme Desteği bu ilave gözü sağlıyor. Bir radar sensoru, sürücünün yolcu tarafındaki kör noktada bulunan diğer araçları görmesine yardımcı oluyor. Volvo, kötü hava koşullarında sürüş güvenliğini arttırmak amacıyla FH ve FM kamyonlarında seçenek olarak yağmur sensorunu sunmaya başladı. Sensor, yağmurun yoğunluğunu ölçerek cam sileceklerinin hızını buna uygun şekilde otomatik olarak ayarlıyor. Treylerlerde devrilme kazalarını önler – Dünyada bir ilk Volvo’nun stabilite sistemi olan ESP’nin (Elektronik Stabilite Programı), sürücünün araç kontrolünü kaybetme riskinin bulunduğu pek çok sürüş durumunda büyük bir rol oynadığı saptanmıştır. Şimdiye kadar bu sistem yalnızca çekiciler için mevcuttu. Şimdi ise Volvo, dünyada ilk olarak treylerli 6x2 kamyonlar için ESP’yi sunuyor. ESP, belirli durumlarda treylerin tekerleklerini frenleyerek, tüm kamyon ve treyler kombinasyonunun stabilize edilmesine yardımcı oluyor. Devrilme veya makaslama kazalarını önlüyor. ESP, çok treylerli çekiciler için de sunulacak. Bu, ESP’nin Avrupa Modüler Sistemi’ndeki kombinasyonlarla da uyumlu olacağı anlamına gelir. Yeni ESP sistemi özellikle yüksek güvenlik düzenlemelerinin uygulandığı bir segment olan tehlikeli madde taşımacılığında avantaj sağlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT