Yılbaşı Hediyeniz BKG Selçuklu Koleksiyonu’ndan Olsun

Alışveriş Alışveriş Yılbaşı Hediyeniz BKG Selçuklu Koleksiyonu’ndan Olsun

Tarihler: 29 Aralık 2011 Perşembe ~ 31 Aralık 2011 Cumartesi

Firma: BKG

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 29, 2011 ~ Ara 31, 2011

İbrahim Paşa Sarayı’ndaki Mozaik Çini Pano’da yer alan desenden esinlenilerek BKG tarafından hayat bulan Selçuklu Koleksiyonu, yılbaşına özel olarak hazırlandı.

Ülkemizin kültürel mirasının korunması ve sürdürülebilmesi için çalışmalarını yürüten Bilkent Kültür Girişimi (BKG), yılbaşı için özel olarak hazırladığı “Selçuklu Kolesiyonu”nda da geleneksel izleri yaratıcı tasarımlarla buluşturmaya devam ediyor.

BKG’nin yeni yıla özel olarak hazırladığı koleksiyon ile sevdiklerinize hikayesi olan ve tarih kokan, özel tasarım ürünlerden hediye edebilirsiniz. Çantadan tişörtlere, fulardan kahve fincanlarına, yastıktan bardak altlıklarına kadar birçok çeşide sahip Selçuklu Koleksiyonu, İbrahim Paşa Sarayı’nda bulunan Mozaik Çini Pano’dan esinlenilerek oluşturuldu.

Mozaik Çini Pano’nun Hikayesi

Selçuklu Hanedanı mimarisinde çini süsleme teknikleri çok önemli bir yer tutar. Çini üzerindeki taş ve ahşap kesme geometrik kompozisyonlar “Allah, Kainat ve İnsan” adıyla 1263 yılında yayınlanan, filozof İbn-i Arabi tarafından geliştirilen “Uyum Teorisi”nin yansıması olarak nitelendiriliyor. Mavi kubbeler ile renksel ve sayısal sembolizm, İslam Felsefesi'nden görüntülerle buluşarak yapılara mistik bir anlam yüklüyor. Boyutları dikkate alındığında bir camiye ya da Kur'an-ı Kerim okuluna ait olduğu düşünülen bu mozaik pano, 13’üncü yüzyıl Selçuklu sanatının önemli örneklerinden biri olarak konumlanıyor.

Kültürel Miras Müzelerden Dışarı Çıkıyor

Günlük kullanıma yönelik hazırlanan ve kültürel mirasın aktarılmasında önemli bir yer tutan koleksiyon, sıradışı bir yılbaşı hediyesi olarak tarihimizin önemli bir kesidinin müzeden evlere hatta ofislere kadar ulaşmasını sağlayacak.

Her biri ait olduğu müzenin eserlerinden esinlenerek tasarlanmış ürünlerle sevdiklerini mutlu etmek isteyenler, 56 müze mağazasından ve http://www.bkg.com.tr/ adresindeki sanal mağazadan BKG ürünlerine ulaşabilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT