Arslan Su¨kan - While You are Surfing

Etkinlik Sergi Arslan Su¨kan - While You are Surfing

Tarihler: 16 Nisan 2015 Perşembe ~ 24 Mayıs 2015 Pazar

Yer: İstanbul 74

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trNis 16, 2015 ~ May 24, 2015

İstanbul 74, Türk çağdaş sanatının öne çıkan isimlerinden biri olan Arslan Su¨kan’ın kişisel sergisi ‘While You are Surfing’e 16 Nisan - 24 Mayıs tarihlerinde ISTANBUL’74 Karaköy’de evsahipliği yapıyor. Su¨kan’ın fiziksel ve dijital dünya arasındaki bilinç ve bilinçdışı işaretleri keşfeden fotoğrafları, New York’ta Five Eleven Galerisi’nde sergilendikten hemen sonra ISTANBUL’74 ile ilk kez İstanbullu sanat severlerle buluşuyor.

Arslan Su¨kan, ‘While You are Surfing’ serisinde dijital aletlerin (akıllı telefonlar) yu¨zeylerini tarıyor ve elde ettiği goru¨ntu¨leri manipu¨le ederek, parmak izlerini, tozları ve çatlakları daha belirgin hale getiriyor. Su¨kan, ekran gezintilerinde oluşan kişisel vuruş ve tıklamaları dijital içerikli ortamdan ayrıştırır ve bu izleri bu¨yu¨terek anonim ve soyut manzaralar oluşturuyor. Mu¨rekkep pu¨sku¨rtmeli yazıcı ile yansıtıcı metalik kağıda basılan her eser, fiziksel du¨nya ve izleyicinin vu¨cudunu göru¨ntu¨ yu¨zeyinde sanal içeriğe donu¨ştu¨rerek, yerleştirildiği yerin içeriğini yansıtıyor. Su¨kan, ‘While You are Surfing’ başlıklı sergisi ile ekran aracılığıyla oluşan dijital du¨nyadaki deneyimlerimizin fiziksel du¨nyadaki deneyimlerimizden daha hızlı ya da eksiksiz olup olmadığını sorguluyor.

‘While You are Surfing’, Su¨kan’ın gerçeği gösterirken, yapaylığın rolu¨ ile olan ilişkisini devam ettiriyor. Maddenin bir medya biçiminden diğerine olan su¨rekli değişim haliyle her seferinde izleyicinin öngu¨ru¨lerini sınıyor. Fiziksel ve dijital du¨nya arasındaki bilinç ve bilinçdışı jestleri keşfediyor.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu