Kayıp Elmas Topkapı

Tarihler: 05 Aralık 2021 Pazar ~ 05 Aralık 2021 Pazar 05 Aralık 2021 10:30

Yer: Ailemle Geziyorum

Ücret: 1 Yetişkin 1 Çocuk - 316.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2021 ~ Ara 5, 2021
Topkapı Sarayı'na yolculuk..

Topkapı Sarayı, konum itibariyle İstanbul’un en eski tarihî bölgelerinden birinde konumlanmaktadır. Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasında kalan tarihî İstanbul Yarımadası’nda bulunan saray, İstanbul’un simge yapılarından biridir. 700.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan Topkapı Sarayı,Fatih Sultan Mehmet’ten itibaren 31. padişah Sultan Abdülmecid’e kadar yaklaşık dört yüz yıl süreyle imparatorluğun idare, eğitim ve sanat merkezi;padişahların da evi olmuştur. 19. yüzyılın ortalarından itibaren yavaş yavaş hanedanın Dolmabahçe Sarayı’na taşınması ile terk edilen Topkapı Sarayı, tarihî önemini ve değerini korumuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra, 3 Nisan 1924 yılında müze hâline getirilen Topkapı Sarayı, Cumhuriyet’in ilk müzesi olma özelliğini taşır. Bugün yaklaşık 300.000 metrekarelik bir alan kaplayan Topkapı Sarayı yapıları,mimarisi, koleksiyonları ve yaklaşık 300.000 arşiv belgesi ile dünyanın en büyük saray-müzelerinden biridir.UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiş olan başyapıtın içerisinde İstanbul Muhafızları’nı bekleyen bir sandık ve çözmemiz gereken şifreler var. Ayrıca kocaman bir sarayın hamamını, mutfağını, kutsal emanetler bölümünü, adalet kulesini, avlularını ve geziye açık olan köşklerini adımlayacağız. Öğrenmemiz gereken bilgiler var.

Bu keyifli saray gezimizin ve şifre oyunumuzun sonrasında Hipodrom Meydanı’na yürüyerek meydan hakkındaki bilgilerimizi güncelliyoruz. 

Başlangıç Saati ve Yeri: 10:30 - Topkapı Sarayı Giriş Turnikeleri
Bitiş Saati ve Yeri: 12:30 - Hipodrom Meydanı

Programa Dahil Olan Hizmetler

- Profesyonel Rehberlik
- #AilemleGeziyorum Program Yetkilisi Eşliği
- Kulaklık Cihaz Bedeli

Programa Dahil Olmayan Hizmetler

- Yetişkinler İçin Müze Kart (Dolmabahçe Sarayı Harem bölümü için geçerli müze kartı olan misafirlerimizin kartlarını yanlarında getirmelerini rica ederiz.)
- Kişisel Harcamalar

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- Etkinlik fiyatı, 1 yetişkin ve 1 çocuk fiyatıdır.- Etkinlik, Topkapı Sarayı Giriş Turnikelerinde başlayıp, Hipodrom Meydanında son bulacaktır.- Etkinlik, 10:30'da başlayıp, 12:30'da bitecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT