Purulli Bahar Festivali

Tarihler: 18 Mayıs 2019 Cumartesi ~ 18 Mayıs 2019 Cumartesi 18 Mayıs 2019 10:00

Yer: Özel Ütopya Okulları

Ücret: Yetişkinler için kişi başı 50,00 TLÇocuklarımız misafirimiz olacaktır. -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2019 ~ May 18, 2019
Hititler'den Bugüne 'Purulli Bahar Festivali' Bolluk-Bereket-Umut İçin, Özel Ütopya Okulları'nda!

"Bolluk-Bereket-Umut için… Her Şey Çocuklar için!

"2 ile 14 yaş çocuklar; unutulmayacak aktiviteler sizleri bekliyor.Enerjik anne babalar için İngiltere ve Finlandiya’lı profesyonellerden konferanslar sizleri bekliyor.

Profesör Dr. İsmail Gezgin’in  katılımıyla çocuklarımız coğrafyamızda binlerce yıl öncesinde kutlanan bir bahar bayramını deneyimlemenin heyecanını yaşarken, ailelerimiz de İngiltere’den ve Finlandiya’dan alanında uzman Penny Tassoni ve Prof. Martti Hellstrom’un katılımıyla “Globalleşen Dünyaya Çocuklarımızı Nasıl Hazırlamalıyız?'' konulu Ütopya Okulları'nın aileler için özel olarak düzenlediği konferanslara  katılmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. 2 den 14 yaşa kadar olan çocuklarımız için düzenlenecek olan etkinlik ve eğlence bölümlerinde unutulmaz saatler geçirecekler.

Çocuklarımızı zamanda arkeolojik bir yolculuğa çıkarmayı, toprak ve doğanın önemi konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçlayan 2 -14 yaş arasındaki tüm çocuklarımız için Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek olan ilginç bir festivale davetlisiniz. Bu kutlamada süslemelerden, ikramlara değin her şeyin doğaya dost malzemelerden oluşmasına ve bahçemizde her canlının hakkını gözeten, ardında atık bırakmayan bir düzenlemeye titizlik gösterilmiştir.  

* Önemli hatırlatma: Penny Tassoni ve Martti Hellstrom’un seminerlerine katılmak isteyen velilerimizin festivale iki yetişkin olarak gelmelerini önemle rica ederiz. Festival süresince her bir çocuğumuzun yanında  bir aile üyesinin bulunması gerekmektedir. 

Program Detaylari 10.00 da Ütopya Okullarında Oluş  Mevsim Tünelinden GeçişÇocuklarımızı girişte bir “Mevsim Tüneli” karşılayacak, 'bahara ulaşma'yı temsilen tüneli geçen çocuklar Ütopya’lı çocuklar tarafından hazırlanmış olan  çiçek taçlarını alacaklar. Daha sonra antik döneme ait kostümlerini hazırlamak üzere ilgili bölüme geçecekler.

10.30
Dünyanın en harika hikaye anlatıcısı Prof.Dr.İsmail Gezgin ile Purulli Hikaye Dinletisi 
Bahar Karşılaması Purulli Nedir?Tünelden geçenlerin toplanmasının ve  kostümlerinin yapılıp  giyilmesinin ardından Profesör Dr. İsmail Gezgin tarafından Purulli ve hikâyesi anlatılacak. Sonra da çocuklara bir Purulli tekerlemesi tekrarlatılacak. Çocuklardan oluşan şenlik alayı, bu bahar tekerlemesini hep bir ağızdan söyleyerek bahçeyi  dolaşmaya çıkacak.

10.55 itibariyle anne babadan birisi çocuğu ile kalarak, diğeri konferansa katılabilir.
11.00 Konferansın başlaması
11.10 Aktivitelerin başlaması Tüm Small Hands ve Ütopya öğretmenleri çocuklara unutulmaz aktiviteler sunacaklardır.

Çocuklara tüm aktivitelerin olduğu kartlar verilecek , her bir aktiviteye katıldıktan sonra stamp basılacaktır.Aşağıda Purulli Festivali’nin en özel aktiviteleri yer almakta. Diğerleri aktivite gününde görülecektir.

Purilli Festivali'nin Özelleri:
Antahşum: Soframızda Çiçek BereketiBir yanda herkesin karıştırarak katkı sunacağı ortak bir kazanda
Antahşum: Çiçek Pilavı pişerken, üzerini süslemek için üzüm, fıstık ve çiçekler hazır edilecek. Her çocuk kazandaki yemeği bir kez karıştıracak. Pilav kabuk tarçın, yıldız anason, dolmalık fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm, susam, nar taneleri, aynısefa karahindiba çiçekleri gibi yenilebilir çiçekler, taze nane, biberiye yaprakları, mevsim meyveleri ile süslenerek, hep birlikte paylaşılarak yenecek.

NOT: Alerjik çocuklar için sade pilav olacaktır.

Ekmeği BölüşmekAntikçağ bahar bayramlarında üzümlü haşhaşlı çörek gibi canlıları simgeleyen şekilli hamur işleri pişirilirdi. Bu kadim geleneği temsilen bir ekmek ya da kurabiye hamuru yoğrulup hayvan ve çiçek şekilleri verilerek pişirilecek ve çocuklar tarafından konuklara dağıtılacak.

Nahıl Ağacı:Yeşerme, Uçma, Açılma Çağrısı
Nahıl ağacı, bayramlarda, kutlamalarda yapılan, kökeni çok eskilere dayanan, çoğunlukla bir direğin ya da ağacın meyve, bitki, renkli ip ve bezlerle süslenmesiyle oluşturulan, bolluk ve bereket temsilidir. Süslenen nahıl direği, baharı kutlayanlarca alanda gezdirilecektir. Çocuklar bu bereket direğinin etrafında çember olup el ele tutuşarak dönecek, ağaçları çiçeklenmeye, yavru kuşları uçmaya yüreklendirecek.

Toprağı Sevindirme
Küçük küçük gruplar halinde çocuklar, çömleklerle su taşıyarak bitkileri sulayacak, çapalama, tohum ekme, fide dikme gibi mevsimlik işleri imeceyle yapacaklar.

Uyanış
Yemekten önce çocuklar baharın başlangıcıyla alacakları kararları küçük kağıtlara yazacaklar. 'Doğa uyanırken biz de uyanırız.'

Birlikte Doymak
Pişen yemekler hep birlikte yenecek, yemek esnasında binlerce yıllık bahar ritüellerinin bir yansıması olan halk dansları gösterisi sergilenecektir. 

Bahar Olmak
Yemeğin ardından sembolik bir bahar oyunu oynanacaktır. Bazı çocuklar çiğdem olur, bazıları bahar yağmuru, bir grup kırlangıç sürüsü, bir grup leylek sürüsü... Doğanın uyanışı şarkılarla, cıvıltılarla temsil bulacak. Oğlakların doğum günü, ayıların, yılanların ve ağaçların uyanışı, serçelerin yavru uçurması, göçmen kuşların dönüşü, çiçeklerin açması, tohumların çimlenmesi bu oyunla kutlanacak. 

'Do your best' DOĞA SERGİSİ
Okulumuz çok önemli bir kuş gözlem bölgesinde ayrıca Kuzey Ormanları’nın kıyısında bulunuyor. Ütopya*lı çocuklarımızın bu şenlik vesilesiyle farkındalık amaçlı Ütopya’nın üzerinde kurulduğu bölgenin önemli yabani bitkilerini ve kuşlarını araştırıp haklarında bilgi toplayarak hazırladığı sergi gün boyu gezilebilir. Ütopya Kuş Atlası, Ütopya Bitki Atlası şenlik günü yerinde incelenebilir.  

ve onlarca aktivite, yarışma, oyunlar..."
Konferans: 'Globalleşen Dünyaya Çocuklarımızı Nasıl Hazırlamalıyız?''Saat: 11.00 / 12.30 ve 13.30 / 15.00 

- Öğrenme ve oyun yelpazesinde uzmanlaşmış eğitim danışmanı, yazar ve eğitmen Penny Tassoni ile “Ebeveyn Olma Yolculuğunun Farkındalıkları” (40 dk)-Penny Tassoni’nin gözünden Ütopya’nın Farklılıkları (20 dk)
-Ütopya Okulları kurucusu Leman Çetin ile “Çocuklarımızı Global Yaşama Hazırlamak İçin Okul ve Aile Olarak Neler Yapmalıyız?” (40 dk)-Helsinki Üniversitesi’nden Öğretmen Eğitmeni Prof. Marti Hellström ile “Dünyanın En İyileri Arasında Bulunan Finlandiya Okulları, Bu Başarının Arkasındaki 10 Sır ve Ebeveynlerin Rolü” (40 dk)
15.15 ‘te aktiviteler ve oyunlar bitecek. 

Tüm anne, babalar, çocuklar, öğretmenler (tüm ahali) birlikte dans ederek, festivalin tadı damaklarında kalarak ayrılırken, çocukların önceden yaptıkları ve pişirmeye bıraktıkları ekmeklerini ve güne özel hediyesini alarak.

Bir dahaki sefere kadar hoşça kal diyeceğiz.Sonsuz sevgilerle bekliyoruz Ütopya’mızda."

- Etkinliğe katılacak çocukların yanlarında mutlaka aile bireylerinin bulunması gerekmektedir.- Tüm etkinlik boyunca çocukların sorumluluğu ailelerinde olacaktır.- Konferans sadece yetişkinler içindir. Konferansa girecek velilerin çocuklarının yanında sorumluluklarını alacak bir yetişkin olması rica olunur.- Eğer anne ve baba konferansa birlikte katılmak istiyorsa festivale üç yetişkin olarak gelinmesini önemle hatırlatırız.- Etkinlik 10:00-15:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT