İstanbul’un Rum mutfağı ve efsane temsilcileri
Arnavutköy Neşemore Greek Taverna… Rumeli Meyhanesi… Prokopi Pera…
Naksos Adası’ndan Bosforos Pastanesi….
Meri Çevik Simyonidis’in geçen yıl çıkan ve büyük beğeni alan İstanbulum Tadım-Tuzum, Hayatım kitabı, bu tarihi kurumların ve geçmişten günümüze İstanbul yemek kültüründe derin izler bırakan daha bir çok lokanta, meyhane, pastane ve fırının Rum insanının İstanbul’un yemek ve eğlence hayatı üzerinde ne kadar büyük bir etkisi olduğunu gözler önüne serdi. 4 gün sürecek İstanbul-Rum yemekleri amatör programımızda bu efsane isimleri sizlerle bir araya getireceğiz. Ustaların nam salmış yemeklerini pişirirken bir taraftan da anılarını dinleyip sohbet edeceğiz.
Arnavutköy Neşemore Greek Tavernanın ortağı ve aynı zamanda şefi Bayan Eleni Mayıs:
• Zeytinyağlı yaprak sarma
• Pastırmalı paçanga böreği
Beyoğlu’nda Gurmelit Pera’nın bir kolu olarak faaliyet göstermiş olan Rumeli Meyhanesi’nin marifetli şefi Bayan Anastasia Klimantaki:
• Ahtapot bayıldı
• Etli Stifado yemeği.
Kışın Beyoğlu’nda, yazın Kınalıada ve Büyükada’da faaliyet gösteren Prokopi Pera’nın sahibi ve şefi Sayın Alex Karakulakyan:
• Topik
• Tarama
Yunanistan’ın tanınmış İstanbullu şefi Bay Stelyos Palyaros’un yanında yetişmiş
Naksos Adası’nda “Bosforos” adlı pastanenin sahibi ve şefi Sayın Vasilis Klimantakis:
• Galaktobureko
• Kavala kurabiyesi
Her derste bir usta eğitmen olarak katılacak, derslere Meri Çevik Simyonidis de eşlik edecektir.
Istanbul Culinary Institute’tan İstanbul’daki Rum mutfağı efsane temsilcileriyle sizi buluşturan Rum yemekleri kursu. Meri Çevik Simyonidis’in geçen yıl çıkan ve büyük beğeni alan İstanbulum Tadım-Tuzum, Hayatım kitabında da yer alan nam salmış lezzetleri ustalarıyla beraber pişirirken bir taraftan da İstanbul yemek kültüründe derin izler bırakmış bu kişilerin anılarını dinleyip sohbet edeceksiniz. 4 hafta 12 saat sürecek kurs için eğitim bedeli 1000 TL’dir.