4. İstanbul Tasarım Bienali’nden Ücretsiz Etkinlikler

4. İstanbul Tasarım Bienali’nden Ücretsiz Etkinlikler

Tarihler: 20 Eylül 2018 Perşembe ~ 04 Kasım 2018 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2018 ~ Kas 4, 2018

4. İstanbul Tasarım Bienali, ziyaretçileri sergilerin yanı sıra yüz yogası, blockchain uygulaması, içecek sohbetleri, İstanbul sokaklarından canlı radyo yayınları gibi ücretsiz etkinliklere katılmaya davet ediyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, VitrA sponsorluğunda düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali, 22 Eylül’de kapılarını açıyor. Jan Boelen küratörlüğünde Okullar Okulu teması çerçevesinde altı mekâna yayılacak bienal, altı hafta boyunca sergiler ve etkinlikler aracılığıyla tasarımı ve eğitimi farklı açılardan ele alacak.

Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi, Arter, SALT Galata ve Studio-X Istanbul’da yer alacak 4. İstanbul Tasarım Bienali sergileri tüm dünyadan farklı disiplinlerde çalışan 100’ün üzerinde katılımcıyı bir araya getiriyor. Bienal ayrıca ücretsiz sohbetler, atölyeler, konferanslar ve film gösterimlerinden oluşan kamusal programıyla izleyicileri tasarım ve eğitim hakkında öğrenmeye, sorgulamaya ve yeni fikirleri keşfetmeye davet ediyor. Altı hafta boyunca devam edecek bu etkinliklerle bienal, tasarımın ve günümüz dünyasındaki rolünün irdelendiği yaşayan bir okula dönüşüyor.

Ziyaretçiler altı hafta sürecek bienal kapsamında iktisat tarihçisi Şevket Pamuk’la birlikte Türkiye’nin sanayileşme tarihi ile tasarım tarihinin ilişkisini kuracak; yüz yogası atölyesine katılacak; katılımcıların ağ yapıları ve dinamikleri ile çalışan çağdaş sanatçı Burak Arıkan’la birlikte blockchain metodunu uygulamayı öğrenecek; Endonezya’nın geleneksel jamu çayını yapmayı öğrenecek; ünlü sanatçı ve tasarımcı Arik Levy’nin hayatını dinleyecek; mimari, sanat, bilim ve teknoloji alanlarından uzmanlarla gelecekte yaşam tarzları ve alanlarının nasıl olacağı üzerine tartışmalara dahil olacak; günlük hayatta içtiğimiz içecekler üzerinden bir kafede sohbet edecek; Sotheby’s ve antika uzmanı Yüksek Mühendis Ari Istanbulluoğlu ile tasarım koleksiyonerliği üzerine düşünecek; çeşitli filmlerden sahneler izleyerek tasarım ve sinema ilişkisi üzerine konuşacak; akademisyen Bahar Emgin’le 1950’lerde Amerika tarafından kurulan “Türk Küçük Sanatlarını Geliştirme Ofisi” üzerinden endüstriyel tasarımın Türkiye’deki hikâyesinin izini sürecek.

Ziyaretçiler ayrıca, bienal mekânlarından Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Arter ve Studio-X Istanbul’da yer alan derslik adlı öğrenme alanlarındaki etkinliklere katılarak, altı hafta boyunca üretim süreçlerini izleme, dinleme ve öğrenme fırsatı bulacak. Bienal boyunca bu dört mekânda gerçekleştirilecek etkinlikler, tüm ziyaretçilerin katılımına açık olacak.

4. İstanbul Tasarım Bienali’nden İlk Hafta Etkinlikleri

Acil Pedagojiler, Sempozyum
22 Eylül Cumartesi, 14.00-20.00 / Arter, Derslik

4. İstanbul Tasarım Bienali küratörü Jan Boelen ile 1. İstanbul Tasarım Bienali eş küratörlerinden Joseph Grima’nın yanı sıra Sepake Angiama, Markus Bader, Magnus Ericson, Sandi Hilal, Onkar Kular, Peter Lang, Tor Lindstrand, Pelin Tan ve Merve Gül Özokcu’nun aralarında bulunduğu profesyonel eğitimciler ve tasarım ve mimarlık alanlarında çalışan uzmanlar bienalin açılış günü bir dizi yuvarlak masa toplantısı için bir araya gelerek örnekler üzerinden eğitimi tartışacak.

Yüz Yogası, Performans
22 Eylül Cumartesi, 14.00-14.30 / Pera Müzesi sergi alanı

Bienale yüz ifadeleri üzerinden duyguları okumak için geliştirdikleri bir yazılımla katılan tasarımcı kolektifi Legrand Jäger, Pera Müzesi’nde bir yüz yogası atölyesi gerçekleştirecek.

FEEDS, Atölye
22 Eylül Cumartesi, 12.00-19.00 / Studio X Istanbul, Derslik

Bienal katılımcılarından Carlos Monléon, gıdaların evrimini ve mikrobiyolojik süreçlerden gezegensel metabolizmalara kadar vücudumuzun gelişimini kaydeden, uygulamaya dayalı ve söylem odaklı FEEDS başlıklı bir atölye gerçekleştirecek.

Abecedarium Esperanto: Artık Konuşmak veya Görüntülerden Öğrenmek Yok, Film ve tartışma programı
22 Eylül Cumartesi, 14.30-17.30 / Salt Beyoğlu, Açık Sinema

Alexandra Midal küratörlüğünde tasarım ve sinemayı buluşturan Abecedarium Esperanto: Artık Konuşmak veya Görüntülerden Öğrenmek Yok programında ziyaretçiler Åbäke, Lisa Hartje Moura, Pascal Rousseau ve Noam Toran ile birlikte filmlerden sahneler izleyecek, görüntünün tasarımdaki rolünü tartışacak ve bazı kısa performansları deneyimleme şansı bulacak.

Parazit Okuma Odası, Performans
22 Eylül Cumartesi ve 23 Eylül Pazar, Spontane / Çeşitli mekânlar

Barselona merkezli mimari araştırma oluşumu DPR Barcelona, açılış hafta sonunda mekânlarda bienalle ilgili bir dizi metni yüksek sesle okuyarak anlık okullar yaratacaklar.

DUE Bar, Sohbet
22 Eylül Cumartesi, Tüm gün / Şimdi Cafe

İngiltere merkezli mimari yayın DUE, Şimdi Cafe’de günlük içecek sohbetleri serisine ev sahipliği yapacak. Bar ve kafe tipolojilerini eğitimin bir parçası olarak araştıran DUE, sohbetleri kaydederek yayınlanacak.

ARGO, Canlı Radyo yayını
21 Eylül Cuma ve 22 Eylül Cumartesi, Tüm gün / Beyoğlu, Çeşitli mekânlar

İnternet üzerinden yayın yapan gezici ve çokdilli radyo kanalı RadioEE, bir yandan İstanbul’un sokaklarını arşınlarken, bir yandan da öğrenme üzerine 21 Eylül Cuma ve 22 Eylül Cumartesi günü sabah 10.00 ile akşam 22.00 arasında canlı radyo yayınları gerçekleştirecek. Yayınlar http://radioee.net/ sitesi üzerinden takip edilebilecek.

FABB Fabrikasyon, Atölye
22 Eylül Cumartesi, Tüm gün / Akbank Sanat, Sergi Alanı

FABB kolektifi bienal boyunca her hafta karbon fiber ile dokumadan duvar örmeye çeşitli üretim süreçlerinin robotik olarak nasıl yapılacağını keşfetmeyi amaçlayan atölyeler düzenleyecek. Bu atölyelerin ilki olan karbon fiber ile dokuma atölyesi, bienalin açılış hafta sonunda düzenlenecek.

Mixing Section, Atölye
23 Eylül Pazar, 11.00-13.00 / Studio X Istanbul, Derslik

Bienal katılımcılarından Lifepatch tarafından düzenlenen atölyede katılımcılar Endonezyalı bir bitkisel içecek olan jamunun nasıl yapıldığını öğrenirken sohbet edecek ve yiyecek, içecek ve sağlık arasındaki denge hakkında konuşma fırsatı yakalayacak.

Görünmeyen Film Programı
23 Eylül Pazar,11.00–20.00 / SALT Beyoglu, Açık Sinema

Alexandra Midal küratörlüğünde hazırlanan program, çeşitli alanlardan gelen tasarımcıların uluslararası çağdaş deneysel filmlerinden oluşan bir seçki sunuyor. Tasarım disiplininin genişleyen sınırlarını yansıtan ve filmin tasarımcılar için nasıl güçlü bir dil hâline geldiğini araştıran program, hikâye anlatımı, tasarım veya görsel çalışmalar ile ilgilenen herkese hitap ediyor.

Desis Felsefe Konuşmaları 5.5, Sohbet
23 Eylül Pazar, 15.00-17.00 / Salt Galata, Yararlı Sanat Ofisi

Tasarım pratiği ve teorisi, Virginia Tassinari’nin sunduğu felsefe konuşmasında bir araya gelecek. Z33 House for Contemporary Art ve DESIS Network işbirliğiyle gerçekleşen sohbet, tasarımı ve olanaklarını masaya yatıracak.

Sotheby’s Konuşmaları: Tasarım Koleksiyonerliği
26 Eylül Pazar, 18.30-20.00 / Yapı Kredi Kültür Sanat, Loca

Sotheby’s işbirliği ile düzenlenen bu sohbette Sotheby’s 20. Yüzyıl Tasarım Bölümü ve Satış Yöneticisi Laetitia Contat Desfontaines, tasarım koleksiyonu yapmanın püf noktalarını anlatırken, yüksek mühendis, antika uzmanı ve ANCIEN galerilerin kurucusu Ari Istanbulluoğlu dünyadaki “design” kavramının Türkiye’deki yansımalarını anlatacak. Sohbet, İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova moderatörlüğünde gerçekleşecek.

4. İstanbul Tasarım Bienali Kamusal Programı hakkında ayrıntılı bilgiyi ve etkinlik takvimini 20 Eylül’den itibaren http://aschoolofschools.iksv.org/ adresinden takip edebilirsiniz.

Bienal Ziyaretçileri Projeleri Tasarımcılarından Dinleyecek
4. İstanbul Tasarım Bienali boyunca devam edecek Tasarımcı Sohbetleri ise, bienale katılan tasarımcılar için, projelerini ve yaklaşımlarını paylaşıp geliştirebilecekleri bir etkileşim platformu sunacak.

Farklı isimlerin moderatörlüğünde gerçekleşecek sohbetlerde bir araya gelen tasarımcılar, bireysel üretim süreçlerini ortaya dökerken iş ve uygulamalarındaki ortak ve farklı yönleri keşfedecek. Seyircilerin sergilenen işler ve onu yaratan tasarımcılarla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayan bu sohbetler VitrA tarafından destekleniyor.

Ne Öğrenirim? Kampanyası İstanbul Sokaklarında
Okullar Okulu temalı 4. İstanbul Tasarım Bienali’nin tanıtım kampanyası, “ne öğrenirim” sorusunu merkezine alarak bizleri, öğrenme yöntemlerimizi sorgulamaya davet ediyor.

TBWA\ISTANBUL Design Community’nin hazırladığı kampanya kapsamında İstanbul sokakları Başkalarından ne öğrenirim?, Kedilerden ne öğrenirim?, Halletmekten ne öğrenirim?, Trafikten ne öğrenirim? Sokaktan ne öğrenirim? gibi mecraya göre değişen sorularla donatıldı. Bizleri farklı nesne ve eylemlerden neler öğrendiğimizi düşünmeye yönlendiren bu sorular, açık hava, gazete, dergi, televizyon ve dijital mecralarda kullanılıyor. Tanıtım kampanyası böylece bienalin odaklandığı “öğrenme biçimi olarak tasarım, tasarım biçimi olarak öğrenme” fikrini de vurguluyor.

Tasarım Bienali Rehberi Cebinizde
İKSV’nin bu yıl hayata geçirdiği “Sesli Rehber” uygulamasıyla, ziyaretçilerin sergilenen işlerle ilgili ayrıntıları kendi telefonlarından, kendi kulaklıklarıyla dinlemeleri mümkün olacak. Uygulama, App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilir.

Rehberli Turlar
4. İstanbul Tasarım Bienali rehberli turlar eşliğinde de ziyaret edilebilecek. Bienal süresince devam edecek uzman rehberler eşliğindeki turlar Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi, Arter, SALT Galata ve Studio-X Istanbul’da pazartesi hariç haftanın her günü farklı saatlerde düzenlenecek.

Eğitmen ve müzeolog Mine Küçük’ün liderliğinde eğitimlerini tamamlayan rehberler, yaklaşık bir saat süren turlar boyunca katılımcılara sergilenen işler, bienalin kavramsal çerçevesi ve temalara göre ayrışan mekânlar hakkında ayrıntılı bilgi verecek ve merak edilenleri cevaplayacak.
Ziyaretinizi önden planlayarak rehberli tur biletlerinizi şimdiden satın alabilirsiniz: http://www.biletix.com/etkinlik-grup/162901982/ISTANBUL/tr

4. İstanbul Tasarım Bienali: Okullar Okulu
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından VitrA sponsorluğunda düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali, Okullar Okulu ana başlığıyla, Jan Boelen küratörlüğünde, 22 Eylül – 4 Kasım 2018 tarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Belçika’nın Hasselt kentindeki Z33 Güncel Sanat Evi ve Fransa’nın Arles kentindeki deneysel tasarım laboratuvarı atelier LUMA’nın sanat direktörlüğünün yanı sıra Eindhoven Tasarım Okulu’nun Sosyal Tasarım yüksek lisans programının yönetimini de yürüten Jan Boelen’in küratörlüğünde düzenlenen bienalde, Vera Sacchetti ve Nadine Botha yardımcı küratör olarak görev alıyor.

4. İstanbul Tasarım Bienali sergileri ve etkinlikleri bu sene Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi, Arter, SALT Galata ve Studio-X Istanbul olmak üzere Beyoğlu bölgesindeki altı mekânda yer alacak. Her bir mekân, tasarımla etkileşim halindeki alanlardan birine odaklanan ayrı bir okula ev sahipliği yapacak.

Tasarım, mimari, biyoloji, sosyoloji, gastronomi, pedagoji, ekoloji, teknoloji ve ekonomi gibi pek çok farklı alandan, 6 kıtadan 100’ün üzerinde katılımcının projelerinin yer alacağı 4. İstanbul Tasarım Bienali, Okullar Okulu başlığıyla, öğrenmenin ne anlama geldiği, nasıl tasarlandığı ve tasarlanması gerektiği konularını tartışmaya açacak.

Bienalde Metro Türkiye Sindirim Okulu, İstanbul Kültür Üniversitesi Dünya Okulu, Yapı Kredi Akışlar Okulu, Panerai Zaman Okulu, ve Yeditepe Üniversitesi Ölçekler Okulu’nun tema sponsoru olurken, Edding bienalin atölye sponsorluğunu, VitrA panel programının, Mavi ise Tasarım Rotaları programının sponsorluğunu üstleniyor. Omnia Su Paşabahçe Mağazaları özel proje sponsoru olarak bienale destek verirken, katkı sağlayan kuruluşlar arasında Türk Tuborg A.Ş., Arçelik, 3Dörtgen, Borusan Holding, Ersa, Fibrobeton Yapı Elemanları San. İnş. Tic. A.Ş., İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kartek Technologies, KUKA AG, MEF Üniversitesi, Metal Yapı İnşaat Taahhüt San. Dış Tic. A.Ş., QNB Finansbank, Q-artz, Sotheby's, Tempo, The Stay Otelleri, Türk Ekonomi Bankası (TEB), YazıcıLegal yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT