Amerika’nın Eski Uygarlıkları

Tarihler: 01 Nisan 2021 Perşembe ~ 01 Nisan 2021 Perşembe 01 Nisan 2021 20:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 900.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 1, 2021 ~ Nis 1, 2021
Maya, Aztek, İnka ve Amerika Yerlileri ile ilgili merak ettiğin her şeyi bir çırpıda Sanat Tarihçi Atilla Tuna’dan dinlemeye hazır olun!

Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında yaşayan Kolomb öncesi kültürler ve uygarlıkları ile ilgili tüm merak ettiğini yanıtlamak üzere Sanat Tarihçi Atilla Tuna ile uygarlık tarihinde bir yolculuğa çıkıyoruz. Antonina Online Mektep kursları kapsamında 6 ders ve toplamda 12 saat sürecek bu kursta Amerika halklarının kökeni, Kuzey Amerika kıtasındaki  beş uygar kabile grubu: Choctaw, Cherokee, Chickasaw, Creek,  ve Seminole, Önemli kabile grupları: Navajo, Lakotas, Nakotas, Santee, Chippewa, Pueblo, Apache, Iroquois, Tlingit gibi kabilelerin özelliklerini; Meksika’da ortaya çıkmış Olmek, Olmek Kültürü, Zapatek Kültürü, Izapan kültürü, Teotihuacan Kültürü, Toltec Kültürü, Maya Uygarlığı, Aztek Uygarlığı ve İnka Uygarlığı hakkında tarihlerini, kültürlerini, inançlarını, ticaretini, günlük yaşantılarını görseller eşliğinde Atilla Tuna’dan bir çırpıda öğreniyorsun.

Eğitmen: Atilla Tuna

Bu eğitime neden katılmalısın?
Kuzey, Orta ve Güney Amerika kıtalarındaki Olmek, Aztek, Maya, İnka  ve daha birçok kültürün tarihini, özelliklerini, inançları ve değerlerini öğrenirken görseller ve haritalar eşliğinde zamanda yolculuğa çıkıyorsun.

Bu eğitimde neler öğreneceksin?
● Kuzey Amerika’ya yaşanan büyük göç
● Kuzey Amerika yerli kabileleri
● Olmek Kültürü
● Zapatek Kültürü
● Izapan kültürü
● Teotihuacan Kültürü
● Toltec Kültürü
● Maya Uygarlığı
● Aztek Uygarlığı
● İnka Uygarlığı

Bu kursta kazanacağın yetkinlikler
Uygarlık Tarihi, Kültür Tarihi, Amerika uygarlıkları, Dinler Tarihi, Mitoloji, Sanat Tarihi, Antropoloji, Din, Tarih

Eğitim Seviyesi
Her seviye

Eğitim Nasıl Verilecek?
● Bu eğitimin süresi 6 ayrı günde olmak üzere hafta bir gün toplamda 12 saat olarak gerçekleştirilecektir. Kursun süresi 6 haftadır.
● Derslikler 24 kişiyle sınırlıdır
● Ders süresi 2 saattir. Her dersin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır
● Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırman gerekmektedir. 
● Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
● Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
● Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
● Derse kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.

Eğitim İle İlgili Diğer Bilgiler
● Kursun süresi 6 haftadır. Her ders süresi 2 saattir. 
● Kursun başlangıç ve tamamlanma tarihleri
● Başlangıç tarihi 1 Nisan 2021, bitiş tarihi 6 Mayıs 2021’dir

MÜFREDAT
Müfredat Başlıkları

Ders1:
● Kuzey Amerika Halkları’na genel bir bakış: Kuzey Amerika kıtasının kültür haritası, Büyük Göç, Üç Göç dalgası, Arkaik Kültürler, Kuzey Amerika’nın beş uygar kabile grubu: Choctaw, Cherokee, Chickasaw, Creek,  ve Seminole, Önemli kabile grupları: Navajo, Lakotas, Nakotas, Santee, Chippewa, Pueblo, Apache, Iroquois, Tlingit

Ders2:
● Orta Amerika kültürleri: Olmek ve Zapatek Kültürü:Mezoamerikan uygarlığının şafağında Olmeklerle tanışıyoruz. MÖ 1700'den MÖ 300'e kadar hüküm süren Olmecler, dünya tarihinde erken uygarlığın yalnızca altı beşiğinden birini temsil ediyor. Nasıl keşfedildiklerini dinleyin ve yaşadıkları üç yeri keşfedin. Olmeklerin kim olduğuna ve Mezoamerika'nın ilk büyük medeniyetinin bu inşaatçılarını neyin meşgul ettiğine dair ipuçları ararken Olmek sanatını öğrenin. Bazılarının uzaktan yabancı olduğunu düşündüğü erkekleri tasvir eden dev heykel kafalarının, jaguar oymalarının ve tam sakallı figürlerin gizemlerini keşfedin.  Oaxaca Vadisi'ndeki Zapotek'ler gibi Olmekler zamanında Mezoamerika'da gelişen diğer kültürleri keşfedin. Kimin kimi etkilediği sorusunu gündeme getiren Olmek kültürüne benzer eserler de dahil olmak üzere ilgi çekici arkeolojik kanıtları görün. Oaxaca ve Monte Alban’ı gezin
● Izapan, Teotihuacan ve Toltek Kültürleri: Dersin ikinci yarısında Meksika Vadisi’ne gidiyoruz ve bu bölgede gelişen kültürlerin izlerini takip ediyoruz. Bu derste öğreneceklerimiz: Meksika Vadisi, Oaxaca Vadisi, Izapan Kültürü. Dev piramitleriyle Mesoamerika kültür tarihinde bir zirve olan Teotihuacan ve Piramitleri ve tapınaklarıyla Toltek uygarlığı.

Ders3:

● Maya Uygarlığı: Mayalar kimdir, Maya tarihi, Mayalrın yükseliş dönemi,  Maya Sanatı, Maya takvimi, Maya yazı sistemi,  sosyal ve siyasi yaşam, Mayalarda tarım, Kakao, Çikolatanın öyküsü, Mayalarda sanayi ve ticaret, Maya şehirleri niçin terkedildi. En önemli Maya kentlerini tanıyoruz: Tikal, Palenque, Copan, Uxmal, Chichen Itza.

Ders4:
● Aztekler: Aztekler kimdir, Aztek uygarlığının yükselişi, Tula kenti, Tenochtitlan nasıl kuruldu, Azteklerin dünya görüşü, Aztek tören takvimi, Azteklerin savaş stratejisi, Üçlü İttifak-imparatorluk nasıl doğdu, Azteklerin fetihleri, doğum ve çocukluk, eğitim sistemi, okullar, müzik, dans, evlilik, tarım nasıl yapılırdı, Aztek yemekleri, Tlatelolco Çarşısı, Aztek Sanatı, El sanatları. Azteklerin başkenti Tenoctithlan’da kısa bir gezinti.

Ders5:
● Maya ve Aztek Dini ve Mitolojisi: 
● Mayalar: Kahraman ikizler ve dünyanın yaratılışı,  kozmolojisi, Maya tanrıları, ölüm inancı, yeraltı dünyası, törenler ve ayinler, Güneş ve Ay kültü, ölümden sonra yaşam, kurban, Rahipler. 
● Aztekler: Aztek Tanrıları, Teotl ne demek, Yaradılış mitleri, Tören takvimi, Kutsal topraklar, Büyücülük, Aztek Dini, Kozmogoni ve öte dünya inancı, Aztek Mitolojisi, Rahipler, Aztek yazısı ve Nahuatlı hierogliflerinin çözülmesi.

Ders6:

● İnka Uygarlığı: İnkalar kimdir, İnka coğrafyası, And Dağları’nın eski kültürleri, İnka Devleti nasıl doğdu, İnka Devletinin yapısı, vergilendirme ve işçilik, Ticaret ve ekonomi, İnka yolları, tarım, hayvancılık, avcılık, İnka ordusu, İnkalarda günlük yaşam, İnka yemekleri, doğum, çocukluk ve eğitim, evlilik ve miras, giyim / kuşam, müzik, dans ve eğlence nasıldı. 
● İnka Dini ve mitolojisi: İnanç sistemi, Yaradılış ve kozmogoni, hac yolculukları, kehanet merkezleri, rahipler, mezar yapıları, ölü gömme şekilleri, kurban törenleri ve ritüeller, rahipler ve şamanlar. 
● İnka şehirlerini tanıyalım: Mavchupichu, Cusco, Puno, Nazca

EĞİTMEN
Sanat Tarihçi ATİLLA TUNA

Üsküp [Makedonya) 'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü' nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi' nde devam etti. İngilizce, Makedonca, Sırpça ve Hırvatça dillerinde profesyonel turist rehberidir. 1997 yılında Antonina Turizm. 2008'de Istanbul Walks ve 2017 yılında da Tehran Daily Tours olmak üzere turizm faaliyetlerinde bulunan üç ayrı seyahat acentesini kurmuş ve halen bu şirketlerin Genel Müdürlüklerini yapmaktadır. İstanbul şehrinin kültürel ve mimari mirasını korumak için 2002 yılında kurulan Şehristanbul Derneği'nin kurucu başkanıdır. TÜRSAB Boğaz BYK [2003-2005] üyeliği yapmıştır. ll.. ve 15. Galata Şenliği'nin ve 1. Uluslararası Galata Festivali "Galata Fest" in direktörlüğünü yapmıştır. İstanbul Balık Festivali'nin festival direktörüdür. Beyoğlu Turizm Geliştirme Platformu [2003-2004] üyeliği yapmıştır. Turizme yeni bakış açıları getiren Nostaljik Dolmuş. Hazine Avı. Kutu Avı gibi projeleri hayata geçirdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği üyesi, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Rehberler Odası, Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği, Rumeli Yöneticiler ve İşadamları Derneği [RUYİAD], Teşvikiye Rotary Kulübü üyesidir. İstanbul Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu başkanıdır. “Bursa Yeni Kaplıca - Bursa'da Yeni Kaplıca Hamamı" başlıklı bilimsel bir kitabı ve çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış makaleleri vardır. 128 ülkeye seyahat etmiş ve 90 ülkede yerel rehber olmaksızın rehberlik yapabilmektedir.Cumhuriyet, Söz, Radikal Seyahat, Hürriyet Seyahat gibi Türkiye'nin en prestijli gazete ve dergilerinde çeşitli makaleleri bulunmaktadır. IZ TV'de [Digiturk] 17 seyahat belgeseli hazırladı ve sundu. İstanbul'da günlük Nova Makedonija ve Birlik Makedonya gazetelerine muhabirlik yaptı.Sibel Tuna ile evli ve Ekin Celal, Ozan ve Bulut adlarında üç çocuk babasıdır.

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT