Antik Çağ’da Roma’da Günlük Yaşam

Tarihler: 26 Şubat 2021 Cuma ~ 26 Şubat 2021 Cuma 26 Şubat 2021 19:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: - 95.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2021 ~ Şub 26, 2021
“Antik Çağ’da günlük yaşam nasıldı?” diye kendinize hiç soru sorduğunuz oldu mu?

Antik Roma’da ne yenir ve ne içilirdi? Romalılar gerçekten de yatarak mı yemek yerlerdi? Sofra adetleri neydi? Hangi sebze ve meyveler revaçtaydı? Romalı kadınlar ve erkekler nasıl giyinirlerdi ve moda neydi? Erkeklerin sakalındaki mana neydi? Aydınlatma araçları nelerdi? Hangi mobilyalar vardı? Kütüphaneler nasıldı? Kent içi ve kentler arası iletişim nasıl sağlanırdı? Posta hizmetleri nasıldı? Eğlenceler ve festivallerde nasıl kutlama yapılırdı? Hangi bayramlar vardı? Gibi çok sayıda sorunun yanıtlarını Arkeolog Dr. Mehmet Kürkçü, bu konferansta yanıtlıyor.

Konuşmacı: Dr. Mehmet Kürkçü

Bu konferansa neden katılmalısın?
Antik Çağ’ın en önemli uygarlığı Roma İmaratorluğu’nda günlük yaşamın tüm ayrıntılarını 2 saatte öğreniyorsun.

Bu konferansta neler öğreneceksin?
Antik Roma’da günlük yaşam
Kadının toplumdaki yeri
Antik Romalıların beslenme ve içki alışkanlıkları
Ev mobilyaları
Antik Roma evinin bölümleri ve işlevleri
Kadın ve erkek modası
Eğlence dünyası
Bayramlar, şölenler

Eğitim Seviyesi
Her seviye

Konferanslarımız Hakkında Genel Bilgilendirme
Bu konferans bilgisayar ya da telefonunuzdan görüntülü olarak gerçekleşmektedir.
Görüntüler verilirken eğitmen müzede eserler, olaylar ve görüntüde olan yapı/müze hakkında yorum ve anlatım yapmaktadır.
Konferans sırasında anlatım sürerken eğitmene yazılı olarak soru sormak ya da notlar iletmek mümkündür
Konferans 2 saat sürmektedir. Her konferans sonrasında 30 dakikalık soru / sohbet bölümü vardır
Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir. 
Konferansa katılımcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır

Kayıt Yaptırma Koşulları
Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Konferansı kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.

KONFERANSIN KONUŞMA AKIŞI
Yeme içme alışkanlıkları
Günün 24 saatinde yaşananlar, 
Günlük yaşamda kullanılan eşyalar, 
Zaman içerisinde değişen yaşam şekilleri 
Moda akımları, kıyafetler
Kadınların makyaj, parfüm saç kesimleri ve hatta Flavianus Hanedanı Dönemi’ndeki “arı yuvası” saç biçimleri, sarışın Cermen kadınların saçlarından yapılmış postişler,
Kıyafetlerdeki renkler ve anlamları, 
Kullanılan takılar, 
Erkeklerin sık sık değişen sakal modası, bu değişimlerin sebepleri, 
Sofralarda (şölenlerde) yaşananlar değişiklikler, Roma Mutfağı, gastronomik gelişmeler, besin ithalatının başlangıcı, sofra adetleri, ritüeller, alışkanlıklar
Ziyafetler, Sezar’ın israf karşısında getirdiği yasaklar
Aydınlatma araçları,
Mobilyalar
Özel ve halk kütüphaneleri, okumak için değil de ziyaretçileri etkilemek için bir servet ödenen kitaplar,
İletişim yöntemleri, kent içi ve şehirlerarası iletişim, devlete, yüksek memurlara ve resmi kurumlara hizmet vermek üzere düzenlenen ilk düzenli resmi posta hizmeti.
Eğlenceler, bayramlar, festivaller ve daha birçok ilginç konu bu konferansın içeriğini oluşturuyor.

KONUŞMACI
Sanat Tarihçi, Arkeolog Dr. Mehmet Kürkçü  
1966 yılında Biga’da dünyaya geldi. 1989 yılında turizm dünyasına girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1992 yılında açtığı kurslar sonrasında turist rehberi olmaya hak kazandı. Sanat ve arkeolojiye olan tutkusu nedeniyle 2004 yılında “sanatlar tarihi” okumak üzere üniversiteye geri döndü.  

Fransa’nın Grenoble kentinde, Université Pierre Mendes France’da aldığı lisans eğitimi sonrasında Sanat Tarihi ve Arkeoloji Yüksek Lisansı için Paris Sorbonne Üniversitesi’ne davet edildi. Aynı disiplindeki doktorasını da “onur” derecesiyle yine Sorbon Üniversitesi’nde 2014 yılında tamamladı. 

Yurt dışında Apollonia (Arnavutluk), ardından Türkiye’de Tlos, Patara, Aizanoi, Aigai ve Phaselis’te kazılara ve yüzey araştırmalarına katıldı. Doktora tezi sürecinde Termessos Antik kentinde 6 dönem araştırmalar gerçekleştirdi. Akdeniz Havzası’ndaki birçok antik kentte 
araştırmalarda bulundu. 

Yurt içi ve yurt dışında bilimsel organizasyonlara katıldı. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri yayınlandı, hakemlik yaptı. Aynı zamanda arkeoloji kitaplarından bölüm çevirileri bulunuyor. Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) Turizm Fakülteleri ve meslek yüksekokulu öğrencileri için düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan eğitim ve uygulama gezilerinde eğitmen rehber ve gözetmen olarak görev aldı. Farklı üniversitelerde çeşitli alanlarda dersler verdi.  

Kürkçü, Türkiye’deki profesyonel turist rehberi sertifikası yanında, tüm Fransa’da geçerli “guide - conferencier” belgesine de sahiptir.Turist Rehberliği bölümlerinde gördüğü eksiklikleri ve yanlış uygulamaları kapsayan çalışmalarını 17. Ulusal Turizm Kongresi’nde dile getirdi ve ardından 3. Turizm Şurası Bilimsel Heyeti’ne davet edildi. Akademik hayatının yanında kültürel gezilerimizde görev almaktadır.

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT