"Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, Beyoğlu Rapsodisi gibi kitapları ile tanıdığımız şair ve yazar gerçek bir Beyoğlu aşığı Ahmet Ümit ile aynı sofrada Beyoğlu’nu konuşacağız.
Şef Mustafa Otar’ın hazırlayacağı mezeler ile lezzetlenecek bu geceyi kaçırmayın!"
Ahmet Ümit
Ahmet Ümit 1960’ta Gaziantep’te doğdu. Marmara Üniversitesi Kamu Yiönetimi Bölümü’nü bitirdi.1985-1986 yıllarında, Moskova’da Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. İlk kitabı 1989’da yayımlanan ‘Sokağın Zulası’ adlı şiir kitabıdır. 1992’de ilk öykü kitabı ‘Çıplak Ayaklıydı Gece’ yayımlandı. Bunu 'Bir Ses Böler Geceyi', 'Agatha’nın Anahtarı', 'Şeytan Ayrıntıda Gizlidir' adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik 'Masal Masal İçinde' ve 'Olmayan Ülke' kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı 'Sis ve Gece', polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından 'Kar Kokusu', 'Patasana' ve 'Kukla' yayımlandı. Bu kitapları 'Ninatta’nın Bileziği', 'İnsan Ruhunun Haritası', 'Aşk Köpekliktir', 'Beyoğlu Rapsodisi', 'Kavim', 'Bab-ı Esrar', 'İstanbul Hatırası', 'Sultanı Öldürmek', 'Beyoğlu’nun En Güzel Abisi', 'Elveda Güzel Vatanım' ve 'Kırlangıç Çığlığı' adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı 'Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü' ve 'Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri', 'Aptülika' (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı 'Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü?' ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı 'Elveda Güzel Vatanım' adlı çizgi romanları da bulunmaktadır.
Mehmet Başkaya
1952 Kastamonu doğumlu Mehmet Başkaya, Müskirat Eksperliği Okulu’nun ardından tahsilini Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nde tamamlamıştır. Uzun yıllar Tekel’de Üretim Müdürlüğü dahil çeşitli görevlerde bulundu. Birçok şirkete danışmanlık veren Mehmet Başkaya, 2004-2008 yılları arasında Mey Alkollü İçki San. Tic. AŞ’ de Bilecik İçki Fabrikası Müdürü, 2008-2013 yılları arasından da Üretim Müdürü olmuştur. Şu an emekli olan Başkaya, hala eğitim ve danışmanlık vermektedir.
Mustafa Otar
Otelcilik lisesinde okurken aşçılık mesleğinin kendisi için olduğunu anlayan Otar, kariyerine Balıkesir’de başlamıştır.Daha sonraları çeşitli pozisyonlarda İstanbul’da çalışmıştır. Özellikle kasaplık, şarküteri, Anadolu Mutfağı, Türk Mutfağı ve Japon Mutfağı ile ilgilenen Otar, 2014 yılında Lyon’da Institut Paul Bocuse Exclusive Culinary programını tamamlamıştır.Ayrıca doğallık ve mevsiminde yerel ürün kullanmaya önem verir.
International Wine& Spirits Academy
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
-Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.-Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.-Çok yoğun parfüm sürülmemesi istenmektedir.-Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.