"Çilingir Sofrası: Karadeniz’den Rusya’ya Bir Göç Hikayesi" etkinliği IWSA'da gerçekleşecek.
Çamlıhemşinli gazeteci ve yazar Uğur Biryol’un göçü, beş neslin hikâyesini ve bu göçün ülkemiz gastronomisine katkılarını anlattığı “Gurbet Pastası” belgeselini izledikten sonra bu hikayeden ilhamla şef Pınar İshakoğlu tarafından tasarlanmış hamsi kuşu, bortch çorbası gibi özel lezzetlerden oluşan menüye Duygu Beypınar ve Mehmet Başkaya’nın anlatımları eşlik edecek. Bu leziz geceyi kaçırmayın!
Uğur Biryol
1979’da Çamlıhemşin’de doğdu. Üniversiteye kadar Trabzon- Çamlıhemşin arasında yaşadı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Yazları hep bölgede geçirdi, en son 2011’de Fırtına Vadisi’ne geri döndü. Gurbet Pastası, Kaçkarlar’da Bulut Olsam, Karardı Karadeniz kitaplarının yazarıdır. Aynı zamanda Gurbet Pastası’nı belgesel olarak da sundu. Atlas ve Hürriyet Seyahat, başta olmak üzere Türkiye’nin en bilinen gezi yayınlarında bölgeyle ilgili çok sayıda yazısı yayınlandı. Birgün, Express, Birikim, Bianet gibi yayınlara da yazmışlığı var. Doğakaradeniz dergisinin yayın koordinatörlüğünü de yapan Uğur Biryol; ayrıca Milli Reasürans’ın Kuzey Doğu Anadolu’da Mimari, Atilla Durak’ın Ebru kitaplarına, 2009’da bölgede çekilen Yusuf Kurçenli’nin son filmi Yüreğine Sor’a da mekân danışmanlığı yaptı. Bölgede yapılan her türlü ekolojik faaliyetin içinde yer aldı. Bu coğrafyayı tüm bileşenleriyle çok seviyor.
Pınar İshakoğlu
Dünyada büyük trend olan ‘private chef’ yani kişiye özel aşçılık servisini, Pınar İshakoğlu kurduğu şirketiyle Türkiye’ye ilk sunan isim. İlk kekini henüz 5 yaşındayken yapmış olmasına rağmen, İshakoğlu’nun kariyerini tutkusuyla buluşturması 2009 yılında gerçekleşti. Londra’da işletme eğitimi ve moda dünyasında Dolce&Gabbana, Ted Baker, Paul Smith gibi önemli markalarla çalışmasının ardından hayalini kurduğu mesleği için MSA (Mutfak Sanatları Akademisi) Chef&Owner bölümünü birincilik aldığı bitirme projesiyle tamamladı.
İstanbul Cento per Cento’da yeni kariyerine başladığı sırada ünlü İtalyan chef Maurizio Morelli ile çalıştı. Daha sonra Morelli’nin ekibinde Londra’nın köklü Fine Dining restoranı Latium ve Italian Trattoria Briciole’de sous chef olarak görev yaptı. Takip eden 2 sene, Londra Soho House’da pastry chef olarak çalıştı.
Halen Wyndham Ankara Oteli ve No4 Restaurant’ın menü danışmanlığını yapıyor. İshakoğlu, İstanbul Komşuköy'de sunulan Kinfolk Magazine Slow Living temali daveti ve Wyndham Ankara’da gerçekleşen Chaine Des Rotisseurs yemeği de dahil olmak üzere pek çok özel davet tecrübesini, Londra da zaman zaman gerçekleştirdiği Pop-up restaurant faaliyetleriyle lezzetli izler dolu özgeçmişini tazeleyerek yoluna ‘private chef’ olarak devam ediyor.
Mehmet Başkaya
1952 Kastamonu doğumlu Mehmet Başkaya, Müskirat Eksperliği Okulu’nun ardından tahsilini Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nde tamamlamıştır. Uzun yıllar Tekel’de Üretim Müdürlüğü dahil çeşitli görevlerde bulundu. Birçok şirkete danışmanlık veren Mehmet Başkaya, 2004-2008 yılları arasında Mey’in Bilecik İçki Fabrikası Müdürü, 2008-2013 yılları arasından da Üretim Müdürü olmuştur. Şu an emekli olan Başkaya, hala eğitim ve danışmanlık vermektedir.
Duygu Beypınar
İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına Alaşehir Suma Fabrikasında Kalite ve Üretim Sorumlusu olarak başladı.
Burada suma üretimi ve kalitesi hakkında detaylı bilgi sahibi oldu. Tekel döneminden beri önemli rol oynayan uzmanlarla çalışma fırsatı buldu. Bu dönemde duyusal analiz konularında Slovenya, Fransa ve Londra’da eğitimler aldı. “Institute of Brewing and Distilling”organizasyonundan “Diploma in Distilling” sertifikasına sahiptir.
Kalite, Teknik ve Innovasyon Müdürü olarak görevini devam ettirmekte ve duyusal analizler hakkında atölyeleri gerçekleştirmektedir.
International Wine& Spirits Academy
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü içinbüyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme&içme eğitimine destek oluyor.
- Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.- Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.- Çok yoğun parfüm sürülmemesi istenmektedir.- Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.