Çocuklar Telden Soyut Heykeller Yapacak

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 04 Mart 2012 Pazar

Yer: Borusan Contemporary

Ücret: 10.00 TL

Nereden Alınır: Borusan Contemporary Gişe

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 34470 Rumelihisarı Sarıyer Rumelihisarı İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 4, 2012
Borusan Contemporary'de Çocuklar Telden Soyut Heykeller Yapacak

Borusan Contemporary'nin Çocuk Atölyeleri'ne katılan çocuklar 3 Mart'ta Daniel Canogar'ın 'Tarih Nehri' isimli sergisini gezme fırsatını yakalayacak. Ardından ise telekomünikasyon tellerini kullanarak kendi somut heykellerini yaratacaklar. 04 Mart'ta ise 'Beatın İzinden' atölyesine katılan çocuklar referans alacakları eserleri kapsayan müze gezisinin ardından boyama ve kesme-yapıştırma işlemleriyle soyut resimler yapacak.

Türkiye'nin çağdaş sanat alanındaki ilk ofis müzesi Borusan Contemporary'de 2 aydır devam eden çocuk atölyeleri, Mart ayında da devam ediyor. Atölyeler her hafta sonu, 50'den fazla çocuğun katılımıyla gerçekleşiyor. Eğitimler, müzede sergilenen çağdaş sanat eserlerine paralel olan eğitim programları üzerinden yürütülüyor.

Uzman sanat eğitimcisi Gazi Selçuk yönetiminde uygulanan eğitim programlarıyla çocuklar, farklı sanat disiplinlerinde faaliyetler yapıyor. 5 ile 14 yaş arasına hitap eden eğitimlerle çocukların çağdaş sanatla doğru bir ilişki kurabilmeleri hedefleniyor. 15 ila 20 çocuktan oluşan gruplara seçtikleri program dahilinde rehberler eşliğinde, interaktif anlatımlı, zaman zaman dramanın kullanıldığı eğlenceli bir ofis müze turunun ardından disiplinler arası sanat eğitimleri veriliyor. Atölye çalışmalarıyla çocukların farklı disiplinleri denemeleri, çağdaş sanatın kendine özgü diliyle ilişki kurabilmeleri ve böylece çağdaş sanatı daha iyi anlamaları amaçlanıyor. Borusan Contemporary Çocuk Atölyesi’nde eğitimler Türkçe ve İngilizce olarak veriliyor. Daniel Canogar'ın çalışmalarından yola çıkan 'Telden Heykeller Atölyesi'

3 Mart Cumartesi günü 9-12 yaş grubuna yönelik 'Telden Heykeller' atölyesi düzenlenecek. Atölyeye katılan çocuklar önce bir rehberle Borusan Contemporary'de yer alan, İspanyol 'new media' sanatçısı Daniel Canogar'ın 'Tarih Nehri' isimli sergisini gezecek. Ardından zorluk dereceleri yaş grupları için ayarlanmış olan çalışmalarda çocuklar Canogar'ın çalışmalarından yola çıkılarak çalışacak. Çocuklar, telekomünikasyon tellerini kullanarak bol kesmeli, bükmeli ve eğlenceli bir soyut heykel oluşturma çalışması yapacak.

Renkli ve soyut resim çalışması: Beatın İzinden

4 Mart Pazar günü 7 - 12 yaş arası çocuklar için düzenlenen 'Beatın İzinden' atölyesi kapsamında ise çocuklar öncelikle rehber eşliğinde çalışmaya referans olacak müze bölümlerini gezecek. Farklı yaş grupları için zorluk dereceleri ayarlanmış olan eğitimlerde boyama ve kesme-yapıştırma işleriyle renkli ve soyut resimler oluşturulacak.

Atölye çalışmaları 15-20 öğrenciyle sınırlı olduğundan 0212 362 00 96 numaralı telefona veya info@borusancontemporary.com e-posta adresine önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Her bir atölye programına katılım ücreti ise kişi başı 10 TL.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT