Dr. Hülya Tezcan ile Osmanlı Saray Kumaşları

Dr. Hülya Tezcan ile Osmanlı Saray Kumaşları

Tarihler: 21 Mart 2018 Çarşamba ~ 18 Nisan 2018 Çarşamba 11:00 - 13:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 650.00 TL - 585.00 TL

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2018 ~ Nis 18, 2018

İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden 1968’de mezun oldu. 1971’de Topkapı Sarayı Müzesi’nde göreve başlayan Tezcan, 1978’den itibaren Müze’nin Padişah Elbiseleri Bölüm Sorumlusu olarak çalıştı ve 2006’da emekli oldu. Emekliliğinin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başlayan akademik hayatı, Haliç Üniversitesinden sonra Nişantaşı Üniversitesinde sürmektedir.

Topkapı Sarayı Müzesi’ne girdiği yıllarda akademik kariyerine başladı, 1983’de Saray’ın Osmanlı öncesi arkeolojisini konu alan araştırmasıyla doktor unvanını aldı. Bu çalışma “Topkapı Sarayı ve Çevresinin Bizans Devri Arkeolojisi” ismiyle yayımlandı.

Dr. Tezcan’ın, Atlaslar Atlası - Pamuklu, Yün ve İpek Kumaş Koleksiyonu; Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonunundan Tılsımlı Gömlekler; İpek: Osmanlı Dokuma Sanatı (çok yazarlı); Osmanlı Sarayının Çocukları: Şehzadeler ve Hanım Sultanların Yaşamları, Giysileri; Sarayın Terzisi: M.Palma, D.Lena, P.Parma; 19. Yüzyıl Sonuna Ait Bir Terzi Defteri başlıklı kitapları ve 2017’de yayınlanan iki kitabı vardır: Kutsal Mekânlarda Kutsanmış Örtüler: Topkapı Sarayından Örneklerle ve Bursa’nın İpeklisi: Tarihi, Ticareti, Pamukluları ve İpeklileriyle Ünlü Bursa. Dr. Tezcan’ın 100’ün üzerinde makalesi, ansiklopedi maddesi, katıldığı ulusal ve uluslararası kongrelerde sunduğu bildirileri vardır. Ulusal ve Uluslararası sergi küratörlüğü yapmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT