Engineering For Kids (Efk) ve D&R İşbirliği 23 Nisan Coşkusunu Bilim ile Buluşturacak

Engineering For Kids (Efk) ve D&R İşbirliği 23 Nisan Coşkusunu Bilim ile Buluşturacak

Tarihler: 18 Nisan 2017 Salı ~ 18 Nisan 2017 Salı

Yer: D&R Mağzaları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2017 ~ Nis 18, 2017

23 Nisan’da çocuklar D&R mağazalarındaki Engineering For Kids aktivitelerine ücretsiz katılıyor…

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids, Nisan ayı içerisinde D&R işbirliği ile hayata geçireceği etkinlikler ile çocukları eğlendirirken düşündürmeye devam edecek. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında yer alan 9 farklı D&R mağazasında çocuklar, 22-23 Nisan tarihlerinde saat 12:00-12:40 aralığında ‘Şişedeki Sis’, saat 15:00-15:40 aralığında ‘Pompalı Roket’ ve saat 18:00-18:40 aralığında ise ‘Lokumdan Köprü’ etkinliklerine katılabilecekler. 23 Nisan coşkusunun yaşanacağı etkinliklere 5-12 yaş arası dileyen tüm çocuklar rezervasyonla ücretsiz olarak katılabilecek.

Engineering For Kids ve D&R işbirliği ile gerçekleştirilecek olan etkinliklerde çocuklar, 23 Nisan coşkusunu birbirinden renkli eğitimler ile kutlayacak. ‘Şişedeki Sis’ atölyesi ile fiziksel olarak hal değiştirme özelliklerini eğlenceli bir deneyle gözlemleyecek olan 5-12 yaş arası çocuklar, deney esnasında katı, sıvı, gaz, yüzey gerilimi, çözme, çözünme, çözücü ve çözünen kavramlarıyla karşılaşacaklar. ‘Pompalı Roket’ eğitiminde ise çocuklara bir roketin nasıl tasarlandığı anlatılacak. Roketin burun konisi, kanatları, gövdesi ve yakıt çıkış yeri hakkında bilgiler verilecek. Roketin atılış açısının roketin indiği yeri nasıl değiştirdiğini görecek olan çocuklar, mühendislik tasarım süreçlerini eğlenceli aktiviteler eşliğinde öğrenecekler. ‘Lokumdan Köprü’ eğitimin de ise yaratıcılıklarını kullanarak lokumlarla bir köprüyü nasıl yapacaklarını deneyimleyecekler. Etkinliklerde, takım çalışmasının ve paylaşımın önemini kavrayacak olan çocuklar; sorgulamayı, akıl yürütmeyi, tasarlamayı ve üretmeyi öğrenecekler.

Problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik eden, öğrencilerin temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabilmelerine yardımcı olan STEM metodu ile çocuklar, eğitimlerde deneyleri bireysel olarak yapma fırsatını yakalayacaklar.

Etkinlikler ile ilgili detaylı bilgiye http://www.engineeringforkidstr.com.tr/ www.facebook.com/EngineeringForKidsTurkiye adreslerinden ve D&R rezervasyon numarası 0850 2663737 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT